bezár
 

gyerek

2008. 04. 23.
Új helyszínen, új gyerekprogramokkal a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új helyszínen, új gyerekprogramokkal a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Idén a Millenáris Park kínál lehetőséget a 2008. április 24. és 27. között megrendezésre kerülő XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál látványos bővülésére. A Millenáris Park "G" épületében, a Fogadóban az apró látogatókat Gyereksarok várja.

Több mint másfél évtizede, hogy a Frankfurti Könyvvásáron nemzetközi sajtótájékoztató keretében jelentették be: Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál elnevezéssel a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése új kulturális és üzleti fórumot alapít a Frankfurti Könyvvásár Igazgatóságának szakmai segítségével. Azzal a célkitűzéssel indították útjára a rendezvényt, hogy egy olyan regionális könyvvásárt és irodalmi rendezvényt hozzanak létre, amely Magyarország geopolitikai adottságait kihasználva összekötő kapcsot, hidat képez a két nagy kultúrkör, Kelet és Nyugat között.

Az üzleti és kulturális szempontokat ötvöző, nem csak nevében fesztivál-jellegű vásár számára alkalmas időpontot és helyet találtak: a Könyv és Szerzői Jog Világnapjához, április 23-hoz kapcsolódó, tavaszi rendezvényt a virágzó gesztenyefák övezte Budapest Kongresszusi Központban tartották meg, amelynek számos, különböző léptékű termeiben szakmai és kulturális programok sokaságát szervezhettük. A látványosan fejlődő fesztivál az elmúlt évtizedben a nemzetközi könyves világ rangos, jegyzett eseménye lett.

A könyvfesztivált az elmúlt évtizedben alkalmanként 55-60 ezer érdeklődő látogatta meg. A XV., jubileumi könyvfesztivál 2008. április 24-27. között kerül megrendezésre a Millenáris Park látványos bővüléshez lehetőséget kínáló kiállító-csarnokaiban, rendezvénytermeiben, s magában a park szabadtéri területein. Reméljük, az új helyszín a vásár bővülésén túl nemcsak arra lesz alkalmas, hogy a díszvendég, a világ legnépesebb, földrésznyi országa, Kína méltóképp képviseltethesse magát, hanem arra is, hogy a fesztivál egyre bővülő gyerekprogramjaira mind népesebb számban ellátogató apró látogatók is barátságos közegben ismerkedhessenek a könyvek, a kultúra világával.

A XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjai A Gyereksarokban, a Millenáris G épületében (a Fogadóban) zajlanak.

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés