bezár
 

gyerek

2008. 05. 19.
Duna-parti Gyerekparti lesz Budapesten
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyszabású programmal készül a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház – több médiapartnerrel együtt – a május 25-i Gyereknapra, amelynek részleteiről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a Művészetek palotájában.
A gyereknapi szórakoztató műsor a Művészetek Palotájában vasárnaponként jelentkező, nagy népszerűségnek örvendő Cifra Palota programra épül. Több ezer négyzetméteren várják az épületen belül és annak környékén a gyerekeket és a felnőtteket, színházi előadásokkal, zenei produkciókkal, mesékkel és játékokkal.

A kulturális központ vendége ezen a napon a Ludwig Múzeum és a Zeneakadémia. A házigazda DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila lesz, aki a sajtótájékoztatót is vezette. További médiapartner a Juventus Rádió, valamint a zene.hu zenei portál.

A Cimbora Alapítvány már jónéhány programban eddig is partnere volt a Cifra Palotának. Most a két intézmény közötti téren felállított történelmi játszóházakban az ókortól napjainkig megelevenednek az akkori játékok.

Az egésznapos esemény fontos eleme az esélyegyenlőség, a roma kultúra népszerűsítése, és lehetőséget adnak a hátrányos helyzetűek és a fogyatékkal élők bemutatkozására is.

A Cimbora életrekeltője, évtizedek óta műsorvezetője és szerkesztője É. Szabó Márta számolt be a tájékoztatón arról, hogy a Duna Televízióval közösen sokórás programjuk lesz a képernyőn és a helyszínen egyaránt.

É. Szabó Márta elmondta: megszervezték, hogy az ország szinte minden szegletéből érkezhessenek gyerekek az ingyenes programokra. Sokan közülük először járnak a fővárosban, őket hajózni is elviszik és a legrászorultabbak ebédet is kapnak.

Amint Jordán Tamás, a Nemzeti Színház igazgatója megjegyezte, nagyon szereti a gyerekeket, 40 éve veszik körül kisgyerekek, igaz, legkisebb fia már 11 éves. Emlékeztetett rá, hogy színháza repertoárjában mindig is nagy hangsúlyt fektetett a kisebbeknek szóló előadásokra. Évek óta részt vesznek a gyereknapi műsor megszervezésében, amelynek először szerves része a Cimbora nevű patinás tévéműsor.

Cselényi László, a Duna Televízió igazgatója kiemelte: egésznapos Cimbora-programjuk mellett a nap folyamán többször élő kapcsolással jelentkeznek a helyszínről. Fontosnak tartjuk – tette hozzá –, hogy a határon túli magyarok gyerekei is velük lehessenek, legalábbis a képernyőn ezen a napon.

A műsorban olyan rangos szereplők, neves művészek láthatók-hallhatók majd május 25-én, mint Molnár Piroska, Garas Dezső, László Zsolt, Palya Bea, Caramel, Érdi Tamás.
Egymással párhuzamosan több helyszínen is fellépnek zenekarok, rendeznek kvízt és játszóházat, bohócok és tánccsoportok produkciói láthatók, lesznek óriásbábok és ki lehet próbálni számos játékot is.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés