bezár
 

film

2008. 06. 02.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 3.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 3. A délutáni eső szitál, itt ülök a Merlinnel meg a tűzoltósággal szembeni kiskocsmában, biztonságos távolban az aktuális geszti-fesztiváltól. Remélem elmossa az eső azt is, ha már reggel kaptam belőle én is. Májusi eső aranyat ér, annak különösen aki korán kel. Genesis P-Orridge telefonált, azt mondja perelni fog ha nem változtatom meg a sorozat címét, hát láttam én már karón varjút, kedves Gene, de legyen igazad, azért a kollázsomat majd felrakom és akkor sírni fogsz. Rohamléptekben írok, mert egy részeg folyton idejön és javaslatokat tesz, de mondtam neki, hogy hűtse le magát, nem a Parlamentben vagyunk!

HÉTFŐ

HBO, 10:45: Szex és New York-Kedvcsináló a mozifilmhez - úgyis megnézitek, nem igaz, akkor meg minek ugassak? Nesze nektek az előzetes is a lófejű rém kalandjaiból.

film+, 12:10: Műholdvevő a birkák közt - Sam Neill itt nem tépi ki a szemgolyóit, mint tette azt a Halálhajóban. Ismétlik ugyanazon csatornán, csütörtökön, 17:35-kor.

MGM, 16:45: Van, aki forrón szereti - van aki nem ismeri? Híres hazánkfia női ruhában, egy híres nevettető, plusz Monroe kisasszony bájai. Kihagyhatatlan.

HBO Comedy, 17:45: Rumlis vakáció - oké, tudom, robin "nemecsek" williams, de van a filmben rajta kívül még lakóautó sőt egy Kristin Chenoweth nevű hölgy is:
http://port.hu/picture/instance_1/145720_1.jpg

HBO Comedy, 20:30: Managerek - Los manageros. Vígjáték, jónak ígérkezik.
Ugyanott 23:55: A kilencujjú nő - fürge ujjak öt perce. Szexfilm, biztos azért adják ilyen későn.

Filmmúzeum, 20:00: Hollywoodi emlékkönyv: Marlene Dietrich - Dietrich olyan mint Garbo, Elvis, Lennon meg a többi örökéletű. Halála után is milliók imádják. Ha azt akarjuk megtudni, miért, akkor a Kék angyalt nézzük meg, ha pedig azt, hogyan, akkor meg ezt a műsort a Filmmúzeumon.

Főnix TV, 21:00: Merlin 1. rész - Sam Neill itt se tépi ki a szemgolyóit. Kiemelném, hogy Miranda Richardson játssza Mab királynőt, így, e:
http://port.hu/picture/instance_1/62652_1.jpg

Duna: 22:45: Az ördöggel cimborál - avagy a címfordítások gyöngyei, sokadik rész. Amúgy meg Godard filmje az akkori Rolling Stones-ról. A mostaniról Martin Scorsese forgatott dokut. Érdemes lesz a kettőt összehasonlítani. A tanulság előre levonható: Mick Jagger lehet hogy többet élt mint mi mindannyian, de úgy is néz ki mintha az összes olvasó életkorát összeadnánk.
Ugyanott 0:25: Kortárs magyar jazz az A38-on - Pribojszki Mátyás Band

M1, 22:50: 24 - Ha jól látom ez a második évad első része. Azt mondják Jack Bauer annyira kemény, hogy Nemcsák Norrisz is tőle kér engedélyt ha tüsszentenie kell. Ide is jöhetne egy dzsekbauer, a részeg megint itt grasszál.

HBO, 23:55: Sziriana - Clooney tud mást is a sablonokon kívül. Ez tiszteletre méltó, még akkor is ha nem a kísérletezésből gazdagodott meg, és mindenkinek a fehérköpenyes szerepe ugrik be róla.

KEDD

RTL Klub, 11:35: Gandhi - Ben Kingsley-vel. Első rész. Nem mese ez, gyermek, bár délelőtt adják.

Filmmúzeum, 15:00: Suddenly - Frank Sinatra, amint NEM a Yesterday-t énekli. Sőt ezúttal asszem nem is annyira énekel, mint inkább színészkedik. Érdekes, hogy míg az ex-rocker Elvis ilyen puha filmekben játszott, addig Frankie Boy -hivatalos crooner státusza ellenére is- szívesen adta a rossz fickót. Beszélik a rossz nyelvek, hogy van ennek valós háttere is. Mármint a bad boy-imidzsnek.

HBO 2, 19:00: Loch Ness-i forgatás - Werner Herzog is ott zsezseg benne, de igazából emiatt érdemes megnézni:
http://port.hu/picture/instance_1/127382_1.jpg
Ez annyira szép, hogy kapásból mehetne egy hétre index főoldalra. Vagy akárhova máshova is, de főoldalra. Szerintem. (A kép még a részegnek is tetszik, amúgy üdvözli az olvasókat.)

MGM , 20:30: Baseball bikák - biztos nem azzal a szinkronnal amivel még a ködös nyolcvanas években láttuk, másolva keresztül-kasul...emlékszem egyszer valami lyukasórára is behozták, és ott néztük.

Filmmúzeum, 21:00: A vörös Pimpernel - Klasszikus. Kötelező. Komolyan.

Főnix TV, 21:00: Merlin, 2. rész. - SPOILER: Mab királynőt legyőzik. Én neki drukkolok, már csak azért is, mert úriember biztosra nem fogad, és mert imádom Richardson kisasszonyt.

m1, 21:10: Az Ébrenlét Mögött - dokumentumfilm, mert kell.

Story TV, 21:45: Hollywoodi történetek : Az igazság Alfred Hitchcock-ról 1. rész - A múltkorában már idézett gonosz kritikus Frédi bácsiról is írt egy cikket ("A férfi, aki nem szerette a nőket"), de nem idéznék belőle, mert szeretem Hitchcockot. Olyan témákat hozott be és úgy, ahogyan addig senki, és utána is csak Kubrick meg Lynch, amíg az agyukra nem ment az egójuk. Alfred bácsi egész életművében egyensúly volt, olyan amit nekik csak egy-egy filmre sikerült összehozniuk.

Viasat 3, 22:05: Dexter - a gyilkosok gyilkosa újra akcióban. Asszem ez is első rész. Vagy nem. Egyszer belenéztem, inkább maradok a Cartoon Networkos Dexternél. Anyway, a Viasat belenyúlt a tutiba a sorozatokkal, még ha nekem nem is jön be csak a Rém rendes család.

Cinemax, 23:30: Kegyetlen kölykök (Tizenkettő) - Először volt a Kölykök, aztán a Tizenháhom, most meg ez. Fiatalság egyenlő mivel is? Mindegy, biztos durva, meg jó későn is adják, szóval az éjjeliőrők barátja ezútal is inkább a pornócsatorna lesz.

SZERDA

Filmmúzeum: 9:05: Jazz-ikonok: Quincy Jones - híres zenész, producer, aki tisztességes dolgokat művelt. Aztán jött egy kis fickó, aki ugrabugrált meg visszafele táncolt, és akiből még akkor senki se tudta, mekkora egoitisz lesz. Ekkor Jones bácsi a kisujja körme alól kirázott ennek a fickónak némi háttérzenét, amivel azóta is betegre keresik magukat (az Off The Wall, de különösen a Thriller az a popzenének, mint a népszerű komolyzenének a Dark Side Of The Moon, vagyis alfa és omega, örök bestseller). Szerencsére Mr. Jones még időben kiszállt a jacko-bizniszből, hogy azután is megmaradjon nagyjából tisztességes mesterembernek, aki tisztességes slágereket és filmzenéket csinált, és általában véve megkerülhetetlen. Jacko meg azóta se tudott semmi értelmeset lerakni sehova, de ezt mintha már mondtam volna korábban.

Zone Europa, 10:50: Montreáli bankrablás - ismétlik ezerszer, meg amúgyis mindenki látta már. Ráadásul biztos átszinkronizálták.

Cinemax, 11:25: A múmia visszatér - hát ezt is ezermilliomodszorra adják le, de legalább lesz ürügyem elmesélni valamit. Pár éve az éppen aktuális választáskor valakik csináltak egy kollázst ennek a filmnek a plakátjából, összerakva egy Lenin-szoborral, ezáltal többszörös utalást teremtve bizonyos visszatérő múmiákra (botoxosokra meg hétköznapiakra egyaránt). Azóta is mindig az a xeroxolt kollázs jut eszembe erről a filmről.

RTL Klub , 11:35: Gandhi 2. rész - még mindig nem mesefilm.

HBO Comedy , 18:45: A csábítás iskolája - Kelly Brook megint megmutatja! HURRÁ!!!

HBO 2, 19:20: Imagine - John Lennon - még egy halhatlan a héten.

Filmmúzeum, 20:00: Hódító Pelle - klasszikus. Kötelező. Nekem is, mert rég láttam már.

Duna II. Autonómia, 20:00: Megkésett memoár: A gyökerek - dokumentumfilm Antall Józsefről és egy átmeneti időszakról. Rólunk szól, tehát érdemes megnézni.

HBO Comedy, 20:30: Sztárszerepbe bújva - bollywood reneszánszát éli. Jó nők szerepelnek ebben is, de azért nem annyira hogy iderakjak egy jpg-t. Meg aztán bollywood-dal vigyázni kell, mert úgy járunk vele mint a Fásy Mulatóval, vagyis egyszercsak a fejünkre nől és nem lehet leoperálni.

Filmbox HD, 21:00: Egy füst alatt-Beindulva - célzott kultfilm Keitel, Reed és Jarmusch urakkal, sőt még Madonna is befigyel, megmutatva emberi oldalát, meg azt hogy mennyire up-to-date a hipness terén. Művészfilmekben jobb mint a sajátjaiban.

RTL Klub, 21:15: Keleti bosszú - Igazságos Izom Tibor szerepében Dolph Lundgren!

PAX Tv , 22:00: Gyurkabá - egy pap útja Gulág Márianosztráig és vissza. Kötelező azoknak, akik nem ismerik ezt a korszakot...

Cinemax, 23:25: Dalszerző -a countryzene örök kívülálló rossz fiúja, Willie Nelson rászabott szerepben. Már a Monk, a flúgos nyomozó-ban is láttam, ott is súlyos volt az öreg.

DUNA Televízió, 23:40: Ah! Ascher! - Gondoltad volna valaha...? - hát ennek kapásból olyan címe van mintha én írtam volna. Ascher munkásságát egyébként illik legalább hírből ismerni a nem sznoboknak is.

CSÜTÖRTÖK

Cinemax, 5:30: Hollywood színpadán: Hugh Grant - Istennek hála senki se fogja látni, fél hatkor még a legleszántabb grant-headek is alszanak!

Zone Europa, 14:00: Wittgenstein - két NAGYON nem egyszerű figura, Jarman és Wittgenstein találkozása a lélek boncasztalán.

Filmmúzeum, 16:15: Királyi esküvő - Fred Astaire legendás jelenetei tényleg azok. Felhőtlen kikapcsolódás az egész család részére.
Ugyanott 20:00: Fiú vagy lány? - vígjáték a magyar film aranykorából.

Zone Europa, 20:00: A Kincses sziget kalózai - most jön a hideghullám. Tengerre magyar!

HBO 2, 20:25: A tintahal és a bálna - szerintem ez nem a Moby Dick-sztori újrafeldolgozása. Magyar, tengerre!

Cinemax, 20:45: A dicsőség arcai - avagy a második világháború kicsit más szemszögből.

TCM, 21:00: Lázadás a Bountyn - and yet another halhatatlan. Marlon Brando is tengerre száll. Szerintem csak az egzotikus csajok miatt forgatta ezt a filmet, de megérte. Mondjuk ott lenni a forgatáson, az lett volna az igazi. Részeg cimbora ideült, mondott valami disznóságot az egzotikus csajok szájáról, de nem írom le, mert kivágnak mint macskát szarni.

TV2 , 21:10: Briliáns csapda - gyerekek, ezt is de hanyadszorra nyomják le! Azért csak húzd rá, TV2, ne gondolj a gonddal! Sírva vigadjunk! Egészség!

HBO Comedy, 22:15: Édeshármas - SPOILER: a kollégiumi fiatalok MIND biszexuálisok, keresztbe-kasul kefélnek, személyiségzavarokkal küzdenek, néha meg akarnak halni, és méginkább néha vallásos látomásaik vannak. Nem tudom eldönteni melyik a rosszabb, mindenesetre legyen ez egy elrettentő példa úgy az életvezetés, mind a filmcsinálás szempontjából!

23:05: HBO Szerelmes nyugdíjasok - hát erre csak annyit, hogy: "szexuális szabadságot mindenkineeeeek" (Prosectura)

PÉNTEK

HBO, 10:05: Szavatossága lejár: 25 évesen - micsodaaaaaa? Engem akarnak temetni? Dee Walllace Stone az üvöltés 1-ben jó volt, de ezt a filmet ezzel a fejjel nem fogják eladni nekem:
http://www.port.hu/picture/instance_1/156899_1.jpg

RTL Klub, 11:35: C-kosár - remélem a főszereplő csaj mellméretér utal! Ha igen, akkor kötelező!!!

MGM, 13:15: Ideggyogyó - filmvígjáték, limonádé, nem kell félni, nem fog fájni. Azért a valóság nem ennyire rózsaszín.

Filmmúzeum, 21:05: Egyet ide, egyet oda - csehszlovák vígjáték, komolykodó felhangokkal, az AIDS-robbanás árnyékában.

film+, 21:10: Az utolsó emberig - részeg fazon erősködik hogy rakjam be ide. Ám legyen, de el kell mondjam, nekem nem jött be valahogy. Mindegy. Beraktam, tag végre arrébb ment és még a sörömet is békén hagyta, megint nyugalom van.

PAX Tv, 21:30: Garabandal-a szemtanúk - csoda történt vagy mégsem, ez itt a kérdés.

HBO, 22:00: Szigorúan csak szex - remélem is, baszodalássan!!!!!! REMÉLEM IS!!!

HBO 2, 22:00: Abu Ghraib kísértetei
-a felszabadítók másik arca. Kényelmetlen igazságokkal szembesülünk. Nem lehet elégszer!

Duna II. Autonómia , 22:05: Sötét ló - finomság az erre fogékonyaknak, vígjáték meg mégsem. Ráadásul Izlandról! Tényleg, Björknek vannak-e olyan poénos filmszerepei, mint Madonnának?

DUNA Televízió, 22:20: Éjszakai nap - Lev Tolsztoj művéből Nastassja Kinski-vel és Charlotte Gainsbourg-gal. A Gainsbourg névről egyből eszembe jut a zsötem, Kinskiről meg mindenféle más, valahogy mindig felforrósodik a levegő ha egy-egy ilyen nevű nőszemély jelenik meg a filmvásznon. Isabelle Adjani is csupa vér volt a Margó királynéban, és mégis blokkolná mindenki. Egészség!

Cinemax, 22:10: A massza - KÖTELEZŐ horrorklasszikus kicsit Lovecraftos beütéssel (meteor, idegen anyag, én ezt nála olvastam először).

film+, 23:05: Stephen King: A kukorica gyermekei 4.
- Hogy egy klasszikust idézzek: "Popkornt, valaki?" :DDDDDDDDDDDD

SZOMBAT

HBO 11:00: Szabadság, Szerelem
- kötelező tiszteletkörnek tartom, sorry.

HírTV, 11:05: Sziluett: Csupó Gábor - JOGGAL híres hazánkfia, akikre büszkék lehetünk.

HBO 2, 13:35: Justin Timberlake koncert
- POKOL A FÖLDÖN!!!!!!! Nem manson az igazán veszélyes, hanem ez a hajléktalankülsejű, kappanhangú izé! Lock up your daughters and sheep!

Filmmúzeum, 14:20: Kedves titkárnőm - Kirk Douglas-szel.

Film+, 15:40: Éretlenek
- kicsit megkopott, de azért élvezhető és klasszikus filmvígjáték a szexuális forradalom utórengésein.

Zone Europa, 20:00: Agatha Christie: Halál a Níluson - csapásokat adunk és kapunk. A múmia visszatér!

Viasat 3, 20:05: Emberi történetek: 100 orgazmus naponta: áldás vagy átok? -a vicc szerint a disznó orgazmusa 30 percig tart. Viszont: mennyi lehet a töketlen szárnyas disznó repülési sebessége?

ATV, 20:10: Kelet könnye - kínai keresztények a kommunizmusban. Rossz vicc ez is, de eszembe jut: "Ne tetézd! Ne tetézd!!!"

HBO 2, 20:35: Ismeretlen hívás - horror! Megint egy rossz vicc: csávót éjjel zaklatják telefonon, Kovácsnét keresik. Pasi mondja, itt nincs Kovácsné, ez téves hívás! Mire a telefonáló: "jó, jó, de ha téves, miért vette fel?"

TCM, 21:00: Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron - tinihorror. Zé barátomban a legmélyebb nyomot Jennifer Love Hewitt mellei hagyták, ahogy fel-alá ugrálnak a póló alatt, és milyen igaza volt. Szépen fotografált, fékezetthabzású mészárlás, kitűnő kikapcsolódás.

m2, 21:00: Sörgyári capriccio - kötelező könyv. Kötelező film. Aki Hrabalt és Menzelt szereti, az az életet szereti! Aki szereti az életet, szereti a sört is!

Duna II. Autonómia, 21:10: Jefferson Párizsban - az amerikaiak már a spájzban vannak, de szerencsére ott van Greta Scacchi is.
http://www.thepheasants.com/picts/gretascacchi.jpg

film+, 21:25: Sárkányok bosszúja - horror ez is, de kellemes baromságnak ígérkezik. Katyvaszfilm, mindenből egy kicsi.

Filmmúzeum, 21:35: Holtan érkezett
- karóval jöttél, nem kaszával...a nyár hegyes, a kasza egyenes. (Lehet hogy a második Borsodi Bivaly megártott. Sorry.)

DUNA Televízió, 21:50: Sztálingrád
- német film a témáról. Remélhetőleg új oldalát ismerjük meg a történelemnek.

film+, 23:05: Rémségek könyve - horror! Van mit és főleg kit a levesbe aprítani.

Cinemax, 23:15: Kalifornia - A halál nem utazik egyedül - Brad Pitt félelmetes, Lewis pszichopata. Beteg film egy beteg társadalomról. Közhely, de igaz.

VASÁRNAP

Hát vasárnap nem leszünk elkényeztetve, azt mondom, azért a főbb lehetőségeket vázolnám:

Zone Europa, 9:35: A tizedes meg a többiek
- akárhányszor megnézném. Meg is fogom!

Hallmark, 20:00: H. G. Wells történetei - nézhető, bár Hallmarkos, az meg tudod mit jelent...

HBO 2, 20:20: Ház a tónál - romantika, óh. Tegyetek vödröt a tévé alá, a nyálat felfogni!

Főnix TV, 21:00: Rejtélyes visszatérés (Kétely) - Raquel Welch valaha a világ legszebb nője volt, és tényleg:
http://port.hu/picture/instance_1/64014_1.jpg

RTL Klub, 21:05: Most már elég! - Jennifer Lopezen megint csak a kritikusok szórakoztak jól. És ugyanazt mondták, ami a film címe.

film+, 21:30: Hulla, hó, telizsák -biztosra menőknek...

Viasat3, 22:05: Office - majdnem Office Space!

DUNA Televízió, 22:10: - Utolsó napjaim - F. Ozon műve, nem csak sznoboknak, de azért elsősorban mégiscsak nekik.

m1, 23:10: Testkufárok - nem az egészségügyi reformról szól, bár akár...

Jövő héten folytatjuk, más címmel de ugyanolyan gyermeki lelkesedéssel és még gyermekibb hozzáállással!

Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés