bezár
 

film

2008. 07. 01.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 7.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 7. Van errefele egy kis kocsma, ahol halkan szól a jazz, a sör hűvös, és este tizenegy után még a foci kedvéért se kapcsolnak el a pornócsatornáról. Itt vertem időlegesen gyökeret, és tudósítom az olvasókat a látnivalókról.
HÉTFŐ

Cinemax, 9:35: Valaki más - mindig valaki más élete, oh.

TV2, 11:40: Egy kis kiruccanás - Louis de Funes egyik jó filmje.
Jómunkásemberek:
Funes
Ugyanott 17:25: Szellemekkel suttogó (Ghost Whisperer): A pom-pomlány szelleme - ehhez hozzá se kell tennem, mintha elve én írtam volna. Die, cheerleader, die! Méghogy halott pompomlányok! Az özvegy tehén bosszújából mikor fognak filmet forgatni? Mindegy, Jennifer Love Hewitt még mindig szépen domborodik!
Ugyanott 0:50: Halálhajó - mint arra már korábban utaltam, Sam Neil ITT tépi ki a szemgolyóit. Jó ötlet, rendkívül elbaszott megvalósítás. Gore for gore's sake. Attól még, hogy valami undorító, nem lesz mindjárt félelmetes is. Külön érdekesség, hogy először azt hittem, Frederik Pohl Átjáró-könyvét (Túl a kék eseményhorizonton) filmesítették meg, pedig dehogy. A zenéért az Orbital meg Michael Kamen felel, ennyi a pozitív mérleg. Ja, meg a díszletezők is nagyot alkottak. A többi: faszság.

Filmmúzeum, 16:30: Hol nem volt '56 - mi igenis tudjuk, hogy VOLT, és remélhetőleg a műsor méltó emléket állít majd neki.
ugyanott 17:30: Az óra körbejár (Az idegen) - Orson Welles mesterműve. Szigorúan ajánlott, bár mindenki az Aranypolgárra esküszik.

Cinemax 2, 18:05: Amerikai éjszaka - Truffaut filmje. Ez is szigorúan ajánlott. Kénytelen leszel választani Welles bácsi és Truffaut mester között!

film+, 23:05: Könnyű pénz - ismét valami, amit már kicsináltam egyszer az Auchan-turkálós sorozatomban. Ez két dologra utalhat, egy: én diktálom a trendet, és a tévécsatornák követnek, vagy kettő: a kereskedelmi tévék ugyanolyan anyagi gondokkal küzdenek, mint én, ezért válogatnak a madarasteszkós filmek közül. Vagy ott van a harmadik lehetőség is, hogy reklámot csinálnak a leárazott DVD-k számára. Ennyit belőlem, most jöjjön az, amit írtam róla, természetesen megvágva, hogy ideférjen, aki akarja, elkolvashatja a honlapon:

"Még egy-két éve elcsíptem a Belly-bõl egy részletet asszem a viasaton, nem mondom hogy jónak tûnt, maximum ígéretesnek. Az viszont már akkor szembeötlött, hogy menyire rámentek a látványra. Alaptétel, hogy a gyanúsan szép filmek mindig valamit leplezni akarnak a vizuálorgiával, és tényleg, esetünkben ugyanis az a Hype Williams ült a rendezõi székbe, akinek az utóbbi idõk legegomániásabb rap és r'n'b-videóit köszönhetjük (Missy Elliott, Busta Rhymes/Janet Jackson, stb., hadd ne folytassam). Az is alapvetés, hogy nem mindig sül el jól, ha a videokliprendezõk nagy filmre kapnak lehetõséget. Tarsem Singh a Sejttel azért alkotott valamit (...). A Sejt már csak a témája miatt is egy bevallottan látványcentrikus alkotás volt, ahol a tényleges mondanivaló másodlagos. Hype Williams viszont nagyon akart valamit mondani is a Könnyû pénzzel (fekete identitás, vissza Afrikába, akármi), és ez visszaüt, mert se a sztori, se a karakterek nem érik el a példaképek színvonalát (Nagymenõk, Keresztapa, stb., hadd ne folytassam). (...) Ha már fekete identitás, és back to Africa: kurva hiteltelen, ahogy ezt a szerepet napjaink vezetõ milliomos rappereinek egyikével játszatja el egy milliomos fekete rendezõ. Persze, majd a gazdag feketék visszatérnek a szülõföldre, és jó célra fordítják a bûnös szövegeléssel megszerzett millióikat, hát basszus erre tényleg annyi az esély, mint hogy filmünk végkifejletére, vagyis hogy egy brutális gengszter totál megtér, és jótékonykodni kezd. (...) Nevezzetek rasszistának (kurva sok rapet hallgatok amúgy), de mindig is szánalmasnak tartottam, amikor a feketék próbálták utánozni az olasz maffiózókat (vagy a maffiózókat en bloc - a Ponyvaregény M. Wallace-a más tészta, õ hiteles). Nas, DMX és Method Man lehet hogy a sikeres rapperek (én ennek ellenére se tartom õket annyira jónak mint az oldschool arcok bármelyikét), de minél inkább játszani akarnak ebben a filmben, annák inkább az jön le nekem, hogy mennyire egy felvett póz ez az egész gengszterkedés, akár filmen, akár lemezen, akár az életben, és ha már a színészkedõ zenészeknél és zenélõ színészeknél tartunk: Joe Pescinek se jött össze a könnyûzenei karrier (pedig õ még énekelni is tud és hozzá még humora is van), viszont a fent említett rapperek közül egyik sincs egy kategóriában Robert DeNiro-val, Ray Liotta-val, és hát Hype W. sem egy Martin Scorsese (...). Amit el kell még mondanom, hogy a Belly egyik pozitívuma Tionne "T-Boz" Watkins a TLC-bõl, aki viszonylag korrektül hozza a ráosztott szerepet, a másik meg a zene: a sztenderd hiphopközhelyek mellett van egy-két ritkaság is, amit szemlátomást csak ide ajánlottak fel, mintha "ügy" lett volna a Könnyû pénz elkészítése. (...) A játszottak még-kategóriában ott van egy csomó mellékszereplõ, akik ilyen-olyan rapvideókból már ismerõsek lehetnek (...), a felvett anyagon láthatóan ötször-hatszor végigmentek digitálisan, mindenféle színek meg belenyúlások, de ez csak
méginkább kiemeli a sztori és a megvalósítók gyenge pontjait (ahogy a magyar szinkron is)."

RTL Klub, 23:15: Hellraiser: Pokolról pokolra - beer drinkers and hellraisers unite! A sokadik bőr lenyúzása (hehehe) Pinheadről és bohókás barátairól.

Cinemax 2, 2:25: A tank (Háborús fenevad) - az afgán ellenállók olyan kemények, hogy még az ellenfél is átáll hozzájuk. Amikor ezt a filmet csinálták, még nem is sejtették, hogy egyszer az usa-katonákkal is megeshet az, mint itt a szovjetekkel. A más faszával mindig könnyebb verni a csalánt, ám a fagyi néha visszanyal.

KEDD

HBO, 9:45: Vezet a ritmus - Antonio Banderas égeti magát. Vasárnap 15:40-kor ismétlik.
Ugyanott 20:00: Fekete Dália - Hillary Swank emberformában, Mia Kirshner meg még kiterítve is gyönyörű. Nem mintha erre gerjednék, de gondoltam, szólok.

TV2, 11:30: Airport - akkoriban csak szimplán féltünk a repüléstől, ma meg már retegünk, mivel eggyel több okunk van rá. A horror néha a hétköznapiban rejlik. Meg Bin Laden szakállában.
Ugyanott 1:10: Szép napok - sajnos újravágva is ugyanolyan humortalan sznob majomkodás, viszont legalább ilyenkor a kutya se fogja látni. Pro: szép operatőri munka, képi komponálás. Kontra: az, amit ezzel elmond a rendező.

RTL Klub, 11:35: Szellemcsapat (Lélekmentő) - megint rendetlenkednek a szellemek, ezúttal az ex-Monty Python Eric Idle vezetésével nem férnek a koporsójukba.

Zone Europa, 14:40: Egy kirándulás képei - osztálykirándulás a kamaszkor határán! Az Élet és a Felnövés terhei! Szexi tanárnő:
Szexi tanárnő
Ugyanott 20:00: A kívülállók - Matt Dillon, Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez, Tom Cruise, Tom Waits egy filmben, de csak Tom Waits miatt érdemes, már ha egyáltalán. Asszem, Rob Lowe-nak is volt valami könnyűzenei karrierje, de lehet hogy csak a névrokonának.

HBO Comedy, 17:30: DJ testőrbőrben - természetesen elődke jutott eszembe egyből! Leptop dídzsé kópkiller! Egésség!

Filmmúzeum, 21:00: Arcok - Cassavetes filmje, kicsit Aphex Twin-es:
Aphex Twin -e vagy?

m2, 21:55: És eljő a rettegés - nem, ezúttal nem a gázáremelés, a BKV-, vagy az APEH-ellenőr, hanem a sorozatgyilkosok miatt kell fosnunk. Pedig hozzájuk képest a serial killerek jóval kevesebb embert kergetnek idő előtti elmúlásba. Bár meg kell hagyni, nagyobb fizikai fájdalmat okoznak.

Viasat3, 23:05: Koponyák - titkos társaságokról készült so-so filmecske, az igazságot persze sose tudjuk meg, az a karvaly tökének görbe orrában rejtőzik a Rushmore-hegyen! Éberség, gyermekeim! ÉBERSÉG!!!

film+, 23:35: "11:14" - Hillary Swank (már megint ő!) egy fura filmben.

Duna Televízió, 23:40: Aranykalyiba - egy év a gyimesi hegyekben. Minden városi puhánynak kötelező... nekem is.

SZERDA

HBO, 10:50: Ricky Martin - koncerten, élőben, nagy kivetítőn, majd róla is kiderül hogy meleg, és aztán nézhettek!

RTL Klub, 11:35: Naqoyqatsi-Erőszakos világ - nem egyszerű viszont gyönyörű. A Quatsi-sorozatot egyszer az életben látnia kell mindenkinek. Szinte tökéletes áttekintése a világ szépségének és gonoszságának.
Erőszakos világ

TV2, 11:55: Csoda a 8. utcában (Elem nélkül nem megy) - ufók mententek meg embereket a kiköltöztetésről.
Ugyanott 0:50: Párducemberek - zene: Giorgo Moroder, domborodás: Nastassja Kinski.

HBO Comedy, 15:25: Kiscsávó - filmvígjáték, de kerüljétek el messzire, mert a Wayans-fivérek mindig lejjebb csúsznak, ezt pedig ők csinálták.

HBO 2, 19:45: Ultraviola - faszság, de legalább szépen meg van csinálva.
Ultraviolet

Filmmúzeum, 20:00: A törvényenkívüli - ajánlott klasszikus.

Cinemax, 20:00: Egy nyár öt napja - főszerepben Sir Sean Connery
Ugyanott 21:45: Apám volt - Apró (nem az Antal :DDD), korán meghalt, mert a mosónők... Ja, hogy a film: gyerek és apa zavaros viszonya, láttunk már ilyet, hát meglátjuk mit hoznak ki belőle.

ATV, 21:00: Ezen a világon - Michael Winterbottom filmje. Sznobok úgyis megnézik, én meg úgyis sörözni fogok. Megint.

Hálózat TV, 21:00: A megszállott - határozottan kísérteties:
A megszállott

Viasat3, 23:05: Viharos vakáció - megindító sztori Peter Falk-kal és egy fekete kisráccal a főszerepben. Jó értelemben tanít a toleranciára, elkerüli a nyálasodást.

Duna Televízió, 23:40: Szemből, halál - Szilágyi Domokos öngyilkosságáról. Mindig a tehetségeseknek a legnehezebb.

Zone Europa, 0:00: A szerelem művészete - Walerian Borowczyk Ovidius művéből filmesít.

Hustler, 1:52: Britney Rears - brutális paródia mindenki kedvenc puncivillantójának életéből. A vicc az, hogy a főcímzene magasról üti a tényleges Britney legfrissebb lemezének összes dalát. Mély torokból zenga zének.

m2, 2:40: Ledőlt bálvány - Graham Greene könyvéből.

CSÜTÖRTÖK

Zone Europa, 4:00: Rengeteg - Fliegauf Benedek filmje, de lehetne akár Mundruczóé is. Tudod: kerülni, ha csak lehet.
Ugyanott 23:30: Rablóhal - fiatalság, agresszió.

Filmmúzeum, 16:40: Orion űrhajó - A visszatérés - retro retro retro

MGM, 20:30: O. C. és Stiggs - Robert Altman anarchista vígjátéka a National Lampoon képregénysorozata alapján. Dennis Hopper az Apokalipszises szerepét parodizálja. Mikor először láttam, tetszett, úgyhogy biztosan felveszem vidijóra.

Duna II. Autonómia, 20:55: Sziveri János voltam, ez volt büntetésem - az Új Symposion úttörő folyóiratának úttörő mindeneséről, alátámasztandó, hogy a tehetségeseknek a legnehezebb.
Sziveri János

ATV, 21:00: A Kilimandzsáró hava - Hemingway, ja.

Duna Televízió, 22:00: Ház a ködben - Ben Kingsley a kultúrák harcában.

Viasat3, 23:05: Az igazság órája - megint apás film, főszerepben Robert De Niro.

m1, 23:55: Kaktusz - Isabelle Huppertes, szomorkás, vakulós.

PÉNTEK

Igen, jól látod, ilyen keveset találtam. Sorry, de szarból nem lehet várat építeni.

RTL Klub, 11:35: Babylon 5: Az ismeretlen faj - megint az idegenek! Jönnek a sci-fik, elviszik a hifit.

m1, 21:20: 5 nap az élet - Randy Quaid-nek öt napja van hátra. Sajnos csak fikció.

Viasat3, 23:05: Eltanácsolt tanácsadó - Denise Richards, Rosanna Aruwette, meg Charlie Sheen. Az első kett az aduász.

Lesz a Kutya éji dala is, de már úgyis ezerszer látta mindenki.

SZOMBAT

Duna Televízió, 6:35: A borsószem hercegkisasszony - régi mesefilm. Inkább ezt nézze a gyerek, mint a Csimpokomont!
Ugyanott 19:15: A simlis és a szende - főszerepben Cybill Shepherd, Bruce Willis és az akkor még meglevő csodás hajkoronájuk.

TV2, 19:30: Twister - csőstül jön a katasztrófa!
Ugyanott 23:50: A szem - nemkicsit beszaratós!
A szem

RTL Klub, 19:30: Jackie Chan: Új csapás - mint a sportban, az eredményhirdetésnél: jó-jó, de volt jobb!

ATV, 20:10: A Pogány Madonna - az Elvarázsolt dollár mellett a másik nagy álleverő magyar film.

m2, 21:00: Hóvirágünnep - Hrabal. Menzel. KÖTELEZŐ!

Viasat3, 23:05: Barb Wire: A bosszúálló angyal - Udo Kier égeti magát Pamela Anderson csöcsei mellett. Már a Madonna-klip is egy figyelmeztető jel volt!
Barb Wire

Hustler, 1:46: Öröm kalandok - hülye amcsik utaznak és kúrnak hazájuk legfontosabb és kevésbé ismertebb helyein. Legalább nem csak a Hősök terén megy a szopatás. Atomot rájuk!

VASÁRNAP

film+, 7:00: Apámra ütök - vígjáték, de Ali Landry és mások miatt érdemes megnézni! Július 11.-én 17:30-kor ismétlik. Kedvcsináló:
Ali Landry 1.
Ali Landry 2.
Na csak még egyet!
Apámra ütök
ugyanott 21:10: Ítéletnap - Svarci, Gabriel Byrne, és Udo Kier együtt égnek!

TV2, 16:30: Kutyám, Jerry Lee - jesszasz. Kutya, romantika, úgyis leültök elé. Mondok inkább egy szar viccet, hátha el tudom venni a kedveketet. Hogy szólongatja a cigány a fán kuksoló házörzőjét? "Kutyám, gyeri lí!" :DDDDDDDDDDD
Ugyanott 20:00: Üvegtigris - először örült neki az ember. Aztán ez az Üvegtigris-kultusz szépen túlnőtt magán, és a lényeg még a második részben is az ízirájderöcsémen van. És egyre kevésbé örülünk.
Ugyanott 22:00: Szökésben - lehet tábort verni a tévé elé. Ahogy azt a TV2 elképzeli.
Ugyanott 0:10: A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője - az artfilmeket meg késő éjjelre rakják.

HBO 2, 18:05: Producerek - Mel Brooks és Susan Stroman (érted: stróman :DDDDDD) filmje. Kicsit a Lenni vagy nem lenni nyomán, de nem üt akkorát. Azért van mit nézni így is:
Springtime for Hitler:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/r5KM2HosqOo&hl=en"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/r5KM2HosqOo&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
vagy Uma Thurmant:
Uma Thurman

Duna II. Autonómia 20:00: A zongorista - Polanskit Oscarra próbálták átcsalni az USA-ba. Nem ment. Egy ceremóniával szegényebb lett, viszont megint megúszta a rendőri eljárást. Így megy ez!

RTL Klub 20:00: A Macskanő - Halle Berry pusztítja az egereket talpig bondage-ban. Sharon Stone meg próbálja hozni a villantós formáját.

HBO 2, 20:15: Tűzfal - Harrison Ford nem boldogul a scriptekkel.

m1, 20:05: A három testőr Afrikában - siker akart lenni, nem sikerült. Rejtőt lehetetlen filmre vinni. Képregényre igen, de filmre...

M2, 22:05: Zuzu Angel - NEM Zuzu Petals rokona, hanem egy asszony küzdelme a diktatúra ellen.

Cinemax, 23:10: A Horror Mesterei - A szerelem lángja - this is note a love story!

Hallmark, 0:00: Farkaskaland (A farkas éjszakája) - a szocializmusban terjengő vicc szerint a majmok nevelték Tarzant, a farkasok pedig Mauglit és Gerő Ernőt. A hajsza, a gólya, a farkas éccakája. Jóccakát!
nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Prikler Mátyás: Hatalom
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés