bezár
 

film

2008. 07. 09.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nakéremszépen, itt ülök a Városligetben a Közlekedési Múzeum mellett található mozdonyos sörözőben. A melegfesztivál csatazajai elültek, az mp3-lejátszóban Talking Heads forog, látszólag minden rendben, business as usual. Lehet hogy ismételni fogom magam az ajánlóban, vagyis újra berakok pár hülyeséget ami már volt, ez azért van, mert senki se hívott meg magához tévézni és sörinni. Büntetés indul!
HÉTFŐ

Cinemax, 9:55: Szeretők - Vittorio de Sica filmjében Marcello Mastroianni hallgat és szeret. Meg beszél is.

Duna Televízió, 20:10: Elboronálva - a tanyavilág hallgatólagos állami beleegyezéssel történő kicsinálásáról szól ez a film. Aktuálisabb mint hinnéd.

m1, 20:10: A panamai szabó - Pierce Brosnan elszabja!

HBO Comedy, 20:30: Duó - nehéz az A & R man-ek élete.

HBO 2, 20:45: Kusza kapcsolatok - megint egy szexes vígjáték...

ATV, 21:00: Julius Caesar - avagy "a vécézár", ahogy Asterix mondaná.

Duna II. Autonómia, 21:05: A Gymnasiom: 140 éves a Sepsiszentgyörgyi Református Székely Mikó Kollégium - doksi a híres iskoláról.

Cinemax, 22:00: A Marvin Gardens királya - Jack Nicholsonnal.

m2, 22:15: Az ártatlanság eladó - gyerekmodellek szüleinek elrettentésként ajánlom.

TV2, 0:50: Futball faktor - őszinte film a huligánproblémáról. Az idő majd eldönti, lesz-e ez is akkora kult, mint a Romper Stomper vagy az Amerikai História X. És persze azt is hogy miért lesz az, ha egyáltalán.

KEDD

HBO, 7:25: Hableány a horgon - Billy Zane és felesége, Kelly Brook megint egy filmben. Akárhányszor megnézem:
Kelly Brook

RTL Klub, 11:35: Te vagy a hunyó! - nem is én, mert Pierre Richard az!

TV2, 11:55: Airport '75 - repülés, félelem, megint.
ugyanott 21:10: A Sakál - USA verzió, Bruce Willis-szel, jó zenével (Chem. Bros., Goldie, Black Grape, stb.), de egyébként semmi extra.
ugyanott 1:40: Kisvilma: Az utolsó napló - Mészáros Márta filmje ártatlaul kivégzett apja emlékére. Az első napló-film.

Zone Europa, 18:15: Diplomaosztó - Pupi Avati filmje. Olasz vígjáték, olasz fíling olasz zenével, ami aztán jóval később underground reneszánszát élte. Itt Riz Ortolani a nótafelelős.

Cinemax, 20:00: A nép ellensége - (....)  Egésség!

Filmmúzeum, 21:00: Hosszú álom (A nagy álom) - Robert Mitchum a Raymond Chandler regényéből készült adaptációban.

TCM, 21:00: Bolond szél fúj - Salma Hayek molotov-koktélt csinál vagy mi?
Salma Hayek molotovkoktéllal

ATV, 21:15: A szoknyás zsaru - Annie Girardot, Philippe Noiret.

film+, 21:40: Végzetes visszaszámlálás - Dolph Lundgren és Roy Scheider egy filmben. Dolfi itt majdnem tényleg németebb a Rammstein összes tagjánál:
Dolph Lundgren

VIASAT3, 23:05: Átok: The Grudge - Sarah bugyiban és egyebekben:
Sarah bugyiban

Duna Televízió, 23:40: Kovács András Ferenc portré - erdélyi költő sok-sok írói álnévvel, különös tehetséggel.

SZERDA

Cinemax, 9:20: Az utolsó adás - Robert Altman búcsúja az élettől és mindentől ami fontos volt neki. A Kansas Citynél a jazz adta a keretet és a hátteret itt Cinema Paradiso-párhuzamok a countryrádió aranykorában, a filmet egyébként orrbaszájba ismétlik, és ez jó, hátha eljut mindenkihez.
Az utolsó adás
ugyanott 21:55: Rob Roy - Sir Walter Scott regényében Jessica Lange meg Liam Neeson próbálja megtalálni magát.

RTL Klub, 11:35: Ahol a víz az úr - habár felül az árja, és alul az alsóbb népcsoportok.

TV2, 11:55: A rock 'n' roll ördöge - Jerry Lee Lewis élettörténetéből. Játsszák: Dennis Quaid, Winona Ryder, Alec Baldwin

ATV, 21:00: Intacto - van aki szerint misztikus művészfilm, van aki szerint faszság.

Filmmúzeum, 23:05: Best of Folytassa... - csak semmi szex, angolok vagyunk:
Semmi szex, izé

m2, 23:05: Végzetes randevú - Állítólag horror. Erika Eleniak remélem sikít benne egyet ruha nélkül!

m1, 23:35: Vera Drake - Imelda Staunton mint angyalcsináló Mike Leigh filmjében.

Duna Televízió, 23:35: Három pokol - dokumentumfilm Balogh Attila roma költőről. Az illető úriember a kevés értékelendő kivétel egyike, még a boldog emlékű Volt magazinban olvastam először a verseit. György Péter hülye és közhelyes ajánlója ellenére is érdemes megnézni. Portré egy nem sablonromáról, aki nem hajlandó a győzike-féle kirakatcigányok sorába állni, és többet akart, már tizensok évvel ezelőtt is.

CSÜTÖRTÖK

m2, 9:10: Keménykalap és krumpliorr - ugye tudod: "Itt van megjött Bagaméri! A fagylaltját maga méri!" A zenét az LGT, a humort a legendás Alfonzó, a leendő médiaizéket Berkes Gábor képviseli.
ugyanott 17:10: Pengető: Palya Bea Quintett - ajánlott. Palya Bea gyönyörűszép, és a hangja is az, és tehetséges is. Ugyanaz érvényes rá mint amit Balogh Attiláról mondtam.
Palya Bea

Echo TV, 10:30: Éjjeli menedék. Téma: Homoszexuálisok kontra heteroszexuálisok - találd meg a hibát az ajánlóban, avagy honnan tudhatták előre hogy balhé lesz.

TV2 , 11:40: Örökké - Spielberg kicsit giccsbe hajló, de azért még élvezhető filmje erdőtűzoltókról, a Ghost nyomdokain.
ugyanott 21:10: Éjszakai rohanás - tudom hogy van akinek a könyökén jövök ki a De Niro-mániámmal, de ez egy zseniális vígjáték, amit mindenkinek ajánlok. Az egyik film a héten, amit szinte biztosan felveszek videóra.

RTL Klub, 21:15: Olvadás - megint egy világkatasztrófa. A dollárárfolyamról mikor fognak végre filmet forgatni?

Duna Televízió, 22:05: Hidegzuhany - franciás-krémes édeshármas a zuhanyrózsa alatt. De aztán, ahogy Torrente mondaná: "semmi buzulás! Buzulás nuku!!!!"

Duna Televízió: július 10. Csütörtök, 2:20 "A legnagyobb székely" - Orbán Balázsnak köszönhetjük az Erdélyről szóló híres monográfiát, de emellett tehetséges fényképész és Victor Hugo barátja is volt. Aki tudja vegye fel videóra, mert érdemes.

TCM, 3:10: Gázláng - pszichotrilleres, feleség őrületbe kergetése a férj által egy kísérteties házban. Hajnali háromkor lesz hangulata, annyi szent!

PÉNTEK

TV2, 12:05: Kubai ritmusok (Cuba feliz) - nem egy Buena Vista Social Club, sőt, de a forró ritmusok hősszerelmesei ne hagyják ki.

Cinemax, 14:40: Hollywood krémje: Denis Hopper - avagy a szelíd motoros portréja.

Filmmúzeum, 20:00: A meztelen igazság - igen, csak kínomban ajánlom, mert ennyire szar a pénteki felhozatal.

TV2, 21:10: Terminátor - Svarci manapság ott folytatja a halálosztást a politikában, ahol Pene...akarom mondani, a Terminátorként abbahagyta (és amikor Vajna bácsi úgy akarja, újra is kezdi).

Lesz még a Nézz balra, ott egy svéd! az m2-n. De én amondó vagyok, tartogasd az erődet és a videokazettákat a hétvégére!

SZOMBAT

Kedves olvasó! Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy az Amerikai pite 2-t ajánlani fogom neked?

Echo TV, 9:30: Tabuk nélkül: A gulágok története - a múltat meg kell ismernie mindenkinek.

HBO, 9:50: Godzilla - japán mánia. Látogató a tengerentúlról!

Cinemax, 20:00: King Kong - délelőtt Godzilla, most meg ez. Benn húr, kinn kong a majom! Valld be hogy szívesen tartanád a kezedben Naomi Watts-ot te is! King Kong tenyere se véletlenül szőrös ám!

Filmmúzeum, 20:00: Dalolva szép az élet - MI AZ HOGY! NAGYONIS!!!!!!! Mézesmázos propagandafilm, nagy színészek közhelyekbe kényszerítve. Ma már lehet rajta sírni meg nevetni, a bemutató idején csak dicsérni volt szabad.

HBO 2, 20:10: A bűn színe

Duna Televízió, 20:15: Moliere - vígjáték a vígjátékok írójának életéből.

TCM 21:00: Hazudós Jakab - második világháborós, gettós menekülős, Robin Williams-es, szerintem. Operatőrködik Ragályi Elemér, a szereplők között Darvas Iván, Bálint István, Kathleen Gati és Igó Éva.

film+, 21:25: Temetetlen múlt - Harrison Fordot és Michelle Pfeiffert kísértik a múlt árnyai.

Hallmark, 22:00: New Orleans-i történet - csak Pam Grier miatt érdemes.

m2, 22:10: Egy amerikai Rómában - avagy a színész keserű visszatérése. Puffogtatják, hogy Irwin Shaw regényéből készült a film és hogy ez a magyarországi ősbemutató, hát ki hallott már tévés ősbemutatóról? Mindenesetre Kirk Douglas és Erich von Stroheim miatt nem lehet rossz. Nesztek Stroheim bácsi még fénykorában:
Erich von Stroheim

m1, 22:50: Mrs. Parker és az ördögi kör

m2, 23:55: Az íj - trend ma ezeket a keleti izéket szeretni, én inkább eredeti leszek és kihagyom. ET haza telefonál:
ET haza telefonál

VASÁRNAP

MGM, 12:50: Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok! - sőt, már a spájzban vannak! Oy vey, baby!

TV2, 16:40: Kutyám, Jerry Lee 2. - ültesd le a gyereket elé, te meg igyál még egy pohárral, és fogd rá a nyuszira. Musz musz!

m2, 16:20: Fekete gyémántok - biztos nem bányászati ismeretterjesztő film!
ugyanott 17:40: Ábel a rengetegben - első és második rész
ugyanott 19:25: Popsziget: Morcheeba - vagy hogyan lesz egy erőltetetten pozitivista, betépett Portishead-klónból előbb slágergyáros zenekar, majd olyasfajta majdnemhakni-stúdiózenekar, mint a Kosheen vagy a Freestylers. A bukás első biztos jele mindig az, ha egy zenekar egy évben többször lép fel nálunk, mint a hazájában (kis túlzással, de gondolom átláttok rajta).

RTL Klub, 16:45: A seriff és az idegenek - A Paranoid Android nem szereti. Tehát jó.

m1, 20:05: Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés - Monica Bellucci mint Klepoátra! Issey Miyake magához nyúlna ha látná:
Monica Bellucci

MGM, 20:30: Mr. Wonderful - hát ez nem tudom mi, csak felcsigázott a címe, lehet belenézek.

HBO Comedy, 21:00: Csajozós film - hogy ez most magától ilyen, vagy paródia? Faszt érdekli. Kerüld. Messzire.

Cinemax, 21:30: A Sakál napja - ez viszont az eredeti verzió! Odabasz! Kár hogy nem fogom látni, mert nem fogom a Cinemaxot.

hírTV, 22:06: Punktérítő - A közellenség - a Filmmúzeum mellett a hírTV vállalta magára a magyarországi könyűzene kérdéseinek tisztába rakását. Film egy alig koncertező, de egyből koncepiós perek középpontjába került punkbandáról.

m2, 22:10: Harley Davidson és Marlboro Man - na végre valami értelmes! Az Éjszakai rohanás mellett a másik felvevendő film! TE vennél ilyen fickóktól használt autót, vagy elengednéd velük a lányodat Emil Rulez-koncertre?
Herlidévidzonék

Duna Televízió, 22:20: Dalida - életrajzi film a tragikus sorsú énekesnőről.
Dalida

m2, 23:45: Kacsaszezon - sznobriadó, sznobriadó!

Hallmark, 0:00: A dívák mind meghalnak (A Bűn útján) - szoftpornógyanús akármi Traci Lords ex-pornószínésznővel:
Traci Lords
Ígértes kilátások:
A bűn útján

TV2, 0:15: Ronda ügy - elbaszott egy legénybúcsú. Akik játszanak: Christian Slater, Cameron Diaz. Miattuk emlékezetesebb a film, mint Tom Hanks hasonló témába nyúló ezeréves vigjátéka, de még miattuk se lesz jobb annál.

Hát ennyi, nem sok. Ha rám hallgattok, felveszitek az Éjszakai rohanást és a Marlboro Man-t. Ürítem pénztárcám és poharam az olvasóra! Egésség!
nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés