bezár
 

építészet

2008. 07. 23.
Kulturális Örökség napjai: felhívás kortárs épületek bemutatására
„Magyarázom a házam…..”
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kulturális Örökség napjai: felhívás kortárs épületek bemutatására Idén is sor kerül az Európa-szerte népszerű kulturális örökség napjai hétvégére, melynek időpontja 2008. szeptember 20-21. A program ideje alatt országszerte sok száz épület kapuja nyílik meg a látogatók előtt, amelyeket máskor zárva találnak.

Az Európa Tanács védnökségével már negyvennyolc országban rendezik meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő örökségi napokat.

A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsák az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt.

Az idei kulturális örökség napjai központi témája: „ÚJJÁSZÜLETÉS” – A RENESZÁNSZ ÉVE, de a fő koordinátor - a Kulturáis Örökségvédelmi Hivatal - bármilyen más, a főtémához nem kapcsolódó helyszínt is szívesen vesz.

Egy épület, helyszín látogathatóságát bárki kezdeményezheti. A vendégek fogadása önként vállalt szolgálat, a kezdeményezőknek természetesen szabad döntésére van bízva, hogy mekkora részt tesznek ingyenesen bejárhatóvá.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal fontosnak érzi a kortárs építészet, tájépítészet, népi- és ipari emlékek kiemelkedő alkotásainak, feltárt régészeti lelőhelyek, temetők megismertetését is, ezért várja azoknak az építészeknek a jelentkezését, akik a Kulturális Örökség Napjai keretében az érdeklődő nagyközönségnek betekintést nyújtanának, és ismertetéssel szolgálnának a saját maguk által tervezett épületről.


Itt letölthető a jelentkezési lap.

e-mail
ONLINE JELENTKEZÉS

 

 

 


 

 

nyomtat

Szerzők

-- Árvai András --


További írások a rovatból

építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés