bezár
 

film

2008. 10. 14.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 20.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 20. Huszadszorra találkozunk, kedves olvasók, még öt van a negyedszázadik alkalomig. Lássuk, mit kaptok: lesz egy kis Pedobear, egy kis egész más, meg valami egészen más is, ahogy a Monty Python mondaná. Közben bedőlt a tőzsde, és nyakunkon az aktuális világvége. Részemről szarok bele, megyek sörözni meg bowlingozni.
HÉTFŐ

Filmmúzeum, 16:35: Arabela visszatér
- dimenziószakadás, vagy mi? Mesebeli királykisasszony jön össze prágai diákkal, ám a mesebeli gonosztevő még mindig fenekedik ellenük. Lehet hogy hülyeség, lehet kellemes vígjáték. Meglátjuk!
Nahát, ott van Fantomas, HAHAHAHA!!!
Fantom, ÁSSSS! :D

m2, 19:00: Mézga Aladár különös kalandjai: Dilibolygó - kötelező! Emlékeztek még, amikor ezt jelentette a rajzfilm?
Mézga Aladár

Filmmúzeum, 20:00: Kísértés - ...Karády Katalin, ki más? Régi film, jó film! Intrika és bosszúállás Fényes Szabolcs zenéjével.

TCM, 21:00: A hosszú álom - Raymond Chandler regényében egy Philip Marlowe nevű detektív magánnyomoz. Még két név, hogy biztosan megnézd: Humphrey Bogart és Lauren Bacall.
Hosszú álom

RTL Klub, 21:30: Pénz áll a házhoz - pénzhez jut a csóró hivatalnok, mikor elcseréli a pénztárcáját egy gazdag köcsöggel. Tanmese-vígjáték a gazdagoktól nekünk, arról, hogy mi szegények mindig legyünk becsületesek, és ha találunk egymilliót, azonnal adjuk át a legközelebbi milliárdosnak, különben csúnya végünk lesz, és még el is kárhozunk. Chevy Chase, Armand Assante és Penelope Ann Miller égetik magukat.

RTL Klub, 23:40: Jason X - NEM Malcolm X fekete polgárjogi vezető életének horror-verziója :) Erősen Uwe Boll-kategóriás, B-kategóriás film.

m1, 0:10: Veinhageni rózsabokrok - magyar krimi még az átkosból. Ekkoriban az elvileg külföldön játszódó filmeket is nálunk forgatták a magyar filmesek, mert hát bűnösök voltunk meg minden. A Pendragon-legenda meg ez a film is itthon készült, a külföldi világról.

KEDD

Cinemax, 16:20: Senki árnyéka - bentlakásos iskola, gyerekhalál, szellem-gyanús új tanuló a régi helyére, parajelenségek... nem túl tökéletesen sikerült misztikus akármicsoda.
Senki árnyéka

Zone Europa, 20:00: A piszkos ügy - Wim Wenders filmje Dashiell Hammett nyomozásáról a kínai negyedben, ami, mint tudjuk, maga a túlvilág kapuja, ott koncentrálódik az összes világtengely gonoszsága. Vagy máshonnan viszik oda kimosni a világ szennyesét, LOL.
Piszkos ügy

Duna Televízió, 20:00: Bolondos vakáció - két nőcsábász egyazon román leányzónak, akit Onan..., akarom mondani Oanának hívnak. Szerelmi üldözés meg egyéb versengések szigorúan a KGST-határon belül. Makk Károly filmje, benne Ernyei Béla és Sztankay István.

m2, 21:00: Nem az én életem - amikor jobb lenne azt hinni, hogy csak álmodjuk az életünket, de sajna nincs ilyen szerencsénk. Autóbaleset, látomások, őrület. Ismerős történet. Vagy már ajánlottam a filmet, vagy csak a saját életemre hajaz, ki tudja azt a harmadik sör után!!!

Viasat3, 21:05: Rocky III. - :ásít: az ügyeletes jó mindig az ügyeletes gonoszok ellen. Mr. T. a Szupercsapatból akkor is keményebb gyerek!
Rocky 3.

m1, 23:00: Az utókor ítélete - műsorvezető: Varnus Xavér. Ez most azt jelenti, hogy Xavér temeti magát, és már az utókorra gondol? Mindegy, én nem fogom nézni.

TV2, 1:15: Az utolsó blues - több magyar színész (Kulka, Paudits) jutalomjátéka ez a komoly témákat feszegető, egy nap alatt játszódó alkotás. Félresiklott életünket senki se tolja vissza a helyes kerékvágásba. Mondjuk ezt eddig is sejthettük.
Az utolsó blues

SZERDA

m2, 15:55: Európa kék szalagja, a Duna: Dunapest
- jobb sorsa érdemes folyó keresi megértő gazdáját. Több országon keresztül. Most épp Budapesten, ahol már lassan le se lehet menni a Duna mellé, mert már a szag olyan, hogy mindent elpusztít, a víz, hát abba meg épeszű ember be nem teszi a lábát. Film a legnagyobb értékről, a vízről, és mindenről, ami szép és jó benne.
Duna

Filmmúzeum, 17:35: A nagy postarablás - echte magyar postarablás Káposztásmegyeren. Ügyes és egyszerű alapötletből forgatott vígjáték. Nekem tetszett, mikor először láttam.

HBO 2, 20:35: Heidi Fleiss síkos karrierje - akár Dürrenmatt öreg hölgyének újkori változata is lehetne. A címadó kuplerájos hölgy szerencsére rábaszott a végén a való életben, bár nyilván nem eléggé.
Heidi Fleiss

RTL Klub, 21:30: Pokoli torony - prófétikusnak bizonyult amerikai film, amit már nem lehet ugyanúgy nézni a 9/11 után.
Pokoli torony

M2, 22:45: retrock: Részletek Nagy Feró 1985-ös Élő segély Afrikáért című koncertjéből
- azok a boldog szép napok!

Duna Televízió, 23:15: Halványuló fény - hegedűművész gyerek megpróbáltatásai, úton a felnövés felé.

m1, 23:45: Broken Flowers: Hervadó virágok - Jim Jarmusch filmje. Az agglegénynek szembe kell néznie múltjával és gyermekével is. Útkeresés, road movie, lelki és valóságos tájakon. Bill Murray, Julie Delpy, Jessica Lange, Sharon Stone, Tilda Swinton, és a nemkicsit túlértékelt Chloë Sevigny.
Julie Delpy

CSÜTÖRTÖK

Hát gyerekek, ezen hamar túlleszünk, mivelhogy igen fos a felhozatal. Itt egy ismétlés, ott egy másik. Ne szépítsünk, úgy szar az egész, ahogy van, visszatérítem a belépőtök árát, nézzük azt a keveset.

Duna Televízió, 20:00: Életem legszebb napja - szingli férfi és nő még egy utolsó bulit tartanak, aztán megkomolyodnak (= házasodnak).

Filmmúzeum, 20:00: Kötelék - mezőgazdasági pilóta elvágyódik hétköznapi életéből, sportrepülni akar. Felesége helyett is egy másik nőt látogat. Nem lesz ennek jó vége.

PÉNTEK

RTL Klub, 11:25: Behálóztak, édes!
- hackerkedő fiatalok ujjat húznak a maffiával.
Behálóztak, édes!

Zone Europa, 16:10: Az álomherceg legendája - kicsit dark mese Christoper Lee-vel, aki még a délutáni matinét is Halloween-né változatja. Gonosz varázslók meg királyok, hiábavaló szerelem.

HBO 2, 19:05: Suzanne naplója - Christina Applegate mint szerelmes könyvkiadó, aki egy íróba habarodik bele. A kapcsolatnak vége szakad, a pasi elküldi neki a volt felesége naplóját.
Suzanne naplója

Cinemax, 20:00: Nem félünk a farkastól - Liz Taylor és Richard Burton ölik egymást családilag. Filmklasszikus.

Filmmúzeum, 20:00: Stan és Pan: 1. rész - én rájuk szavazok, mindig megnevettetnek :)

Duna Televízió, 21:00: Állomás - magyar sorozat a Cusl..., akarom mondani, Tuslag vasútállomáson történő ügyes-bajos dolgokról, a Besh O Drom zenéjével, a már megszokott magyar szereposztással (Börcsök Enikő, Igó Éva, Rajhona Ádám, Csuja Imre, Mundruczó Kornél, Scherer Péter).

TV2, 21:20: Zéró gyanúsított - megint egy sorozatgyilkosos film. A gyilkos ezúttal gyilkosokra vadászik, az FBI-ügynök meg rá.

Duna II. Autonómia, 21:45: Mónika, az Angyal - egy kislány angyal akar lenni. Most mondjam azt, hogy szóljon az angyalcsinálóknak? :D Van ez az Angyalkommandó nevű ökörség, most ezek igazi angyalcsinálók, vagy nem?
Mónika, az angyal

m2, 21:55: Se ördög, se angyal - már a címe is az előző filmre válaszol. Csóró tévés vágó csajt magába szippantja a maffia.

film+2, 22:40: Titkos társaság (Bunyós csajok) - biztos jó szar, de a semminél jobb.

Zone Europa, 0:00: Monella - erotikus film Olaszországból. Oh, az a déli temperamentum!

SZOMBAT

Filmmúzeum, 10:30: Fiú vagy lány?
- hogy elsüssek egy olcsó poént: akkoriban még lehetett tudni! Na, de valójában a főszereplők gyermekeinek nemére utal a cím. Régi magyar film.

Duna Televízió, 13:15: Ördögfióka - megint egy mese az elveszett gyermekkorról, a tér,-és időbeli távolságról amik elválasztanak minket...
EZT ÍGY HOGY???:
Ördögfióka

m2, 15:10: Kék arany: a víz jövője - az imént a Duna kapcsán meséltem a víz fontosságáról. Ez a műsor is engem igazol, ofkorsz.

TV2, 16:20: Közös többszörös - Michael Keaton és Andie MacDowell egy többismeretlenes egyenletben. Miért nincs két életem, kérdezte egy magyar sláger annak idején. Most megtudjuk a választ.
Közös többszörös

HBO 2, 19:30: Superman visszatér - mit csinál a hős, ha már nincs rá szükség? Az emberek elpuhulnak nélküle. Pedig valakinek rendet kell a szar között vágnia!

HBO, 20:00: Dögölj meg, John Tucker - egy szóban összefoglalom: tinifaszság.
Joe Tucker

Zone Europa, 20:00: Mayerling - Rudolf herceg zavaros élete és nőügyei. Catherine Deneuve miatt érdemes lesz!

m1, 20:15: Ítéletlovasok - Frederick Manfred regényéből készült amerikai történelmi film Tom Berenger-rel és Burt Reynolds-szal.

m2, 21:00: Szindbád - nekem személy szerint nem tetszett annak idején, bevallom. Latinovits Zoltánt viszont imádom, de ez köztudott. Teszek vele még egy próbát, tudom hogy sokan a legnagyobb magyar filmek közé sorolják... végülis ahogy idősödünk, egyre szindbádosodunk, nemigaz? Akárhányszor adják, ajánlani fogom, mégha én magam nem is rajongok érte oly' nagyon!

Duna II. Autonómia, 21:40: Hidegzuhany - ahogy a költő mondja: megint jönnek, buzulgatnak...vagy valahogy így :)
Hideg zuhany, buzulás

Duna Televízió, 22:00: Nélküled - képesek vagyunk-e feldolgozni a saját életünk tragédiáit (balesetből kifolyólag megvakulás, pld.), akármekkora nagy terhet rak ránk az élet? Súlyos filmnek ígérkezik...

HBO 2, 22:00: Egy lógós zöldségei - lottó és marihuána kéz a kézben járnak....

TV2, 22:40: Kegyetlen játékok 3. - miafaszom??? Már van harmadik része is? Meg ne nézzétek!!!
Kegyetlen játékok 3.

Hustler, 23:00: Csintalanul harminc fölött - hehe, hát ezt nekem csinálták. Kár hogy nem jár már hozzánk a Hustler...:(

film+2, 23:00: Álmodozók - nem tudom ajánlottam-e, de szar film. Egy elefánt törékenységével húz párhuzamokat a forradalom, a vérfertőzés meg a fiatalság közé. A Hidegzuhany mellett a másik kerülendő izé.
ÁLMODOZÁS AZ ÉLET MEGRONTÓJA!!!
ÁLMODOZÁS AZ ÉLET MEGRONTÓJA!

Viasat3, 23:10: Robotzsaru 2. - másodszor se sokkal jobb! Nézzünk inkább egy kis fotosoppot!
PEDOCOP :D


Duna II. Autonómia, 23:15: Pleszkán Frigyes-koncert - mert ez is kell.

RTL Klub, 1:15: Óriáshangyák - az az arckifejezés, a szemek...hé, nekem ez a hangya valahonnan ismerős! HAHAHAHAHA!
Pedo-hangya :D
VASÁRNAP

Hallmark, 10:00: A kívánság fája
- a Georgia-béli Savannah-ban van valami. Ott játszódott az Éjfél a jó és a rossz kertjében sztorija, meg ez. Bár akár gyerekfilm is lehetne, kicsit furának ígérkezik.

m1, 14:40: Ukijoe - japán fametszetek, hogy ne csak a polippornó ragadjon rátok a japán kultúrából.

TV2, 16:40: ÖcsiKém - megint világot mentenek a kissrácok. Drukkoljunk nekik!

HBO, 18:30: Macskafogó 2.: A sátán macskája - biztos hogy meg kellett ezt csinálni? Persze inkább ez, mint a Kis Vuk, ami egy fos, akárhány címen is próbálják eladni. Csakazértse fotosoppolok be ide semmit:
Macskafogó 2.

RTL Klub, 20:00: Charlie angyalai 2.: Teljes gázzal - feminista akciófilm, korrekt, de semmi extra...az eredeti sorozathoz képest meg kicsit kevés.
Pedobear angyalai:
Pedobear angyalai

TV2, 20:00: Az álomnő - megint egy hülye film, ami arról szól, hogy harminc felett neked annyi, se karrier, se nők, és csak álmodban találod meg a kielégülést...
Álom, nő, LOL

m2, 21:00: Dogville - A menedék - a sznobok imádni fogják ezt is. Trier nagyon feszíti a húrt nálam.

TV2, 22:00: München - Spielberg sajnos nem tudta megismételni a Schindler Listáját, pedig már az se tetszett mindenkinek. Sokat markol (bosszú jogossága, mettől meddig terjed a terrorizmus fogalma), de sajna keveset fog.

Duna Televízió, 22:10: Utazás Kythirára - a film hőse egy rendező, aki filmjéhez szereplőt keres. Kiválaszt egy faszit, közben hazajön az apja, aki ugyanaz az ember, akit a szerepre kiválasztott.
Basszus. Harmadszorra olvasom, de még mindig nem értem.

Hustler, 23:00: Óriási mellek 6. rész - és én erről lemaradok, basszus!!!

Viasat3, 23:00: Szégyenfolt - Philip Roth konyvéből készült önboncolós film a múlt titkairól. A főszerepben Sir Anthony Hopkins, Nicole Kidman és Gary Sinise.

TV2, 1:10: A bőség földje - Wim Wenders poszt-WTC filmje. Túl későn vagy túl korán adják...

Hát akkor most ennyi, hamarosan folytatjuk!
nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés