bezár
 

gyerek

2008. 11. 03.
Megrajzolt versek - új rajzfilmsorozat az Egyszervolt gyermekportálon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyermekverses és -dalos rajzfilmsorozat készített a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és az Egyszervolt.hu gyermekportál, az egyes részekhez nagy sikerű költők, zeneszerzők műveit használták fel az alkotók.
Nyulász Péter, a portál kommunikációs vezetője az MTI-vel közölte: a verseket, dalokat a gyerekportál szerkesztősége válogatta, a filmeket a művészeti egyetem animáció szakos hallgatói készítették, a munka témavezetője a korábban Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza volt. 

Tizenhárom versből és három dalból összesen tizennégy film készült, amelyet folyamatosan töltenek fel a www.egyszervolt.hu portálra, s a sorozat létrehozása a MOME animáció szak gyakorlati képzési rendjébe is beépült. 

A művészeti egyetem és a gyerekportál összefogásának kettős célja volt a filmsorozattal: népszerűsíteni a kortárs gyerekirodalmat, másrészt teret adni a friss, új és kreatív szemléletnek a vizuális kultúra terén. 

Az Egyszervolt.hu és a MOME együttműködése jól példázza a felsőoktatás és az üzleti szféra egymást segítő kapcsolatát, mely sikeresen ötvözte a művészeti egyetem hallgatóinak gyakorlati képzését a magyar gyerekirodalom népszerűsítésének missziójával. Az együttműködés nem ért véget ezzel a rajzfilmsorozattal, a következő lépésben animált e-cardok, illetve új, innovatív játékok készülnek - közölte Nyulász Péter.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés