bezár
 

film

2008. 11. 03.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 23.
Elnökválasztás és léleklátás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 23. Olyan dolgot fogtok megtudni, amit semmilyen más hírportálon vagy közösségi oldalon! MEGMUTATOM NEKTEK AZ AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁS GYŐZTESÉT! Nem, nem ér előrelapozni, annál is inkább, mert először is az olvasók lelkébe fogok látni perceken belül!
Időpont: 2008 november másodika, este nyolc. Helyszín: a Búfelejtő, itt szemben a temetővel. Kinyitom belső szerv...akarom mondani belső szemeimet, főleg a harmadikat és a negyediket, és az olvasók lelkébe látok!!! Nézzük csak!! Tudom, hogy vannak köztetek, akik csak a geci kommentárom miatt olvassák ezt az ajánlót, és vannak, akik még azért se. Tudom, hogy vannak olyanok, akik sört isznak, és persze vannak az absztinensek. Közületek páran naponta más partnerrel hálnak, miközben másoknak még kéthavonta se jut egy jó numera, pedig megérdemelnék. Vannak szegények és gazdagok (ez egy célzás akart lenni, igen, sőt, az előző mondat is). Mit látok még...vannak köztetek nők, és vannak férfiak (remélem a gyerekeket nem engeditek közel se ehhez az oldalhoz, se ahhoz a bizonyos medvéhez, aki néha besegít nekem itt az írásba). Bizony, sok mindent tudok rólatok! Tudom például azt is hogy sokan tippelgetitek, vajh' melyik műsort ajánlom komolyan, és melyiket csak szivatásból. Most mindjárt az első napon egyszerű dolgotok lesz ezt kitalálni :)

HÉTFŐ

Zone Europa, 18:10: Harminckilenc lépcsőfok - titkosügynökök, világuralmi szervezkedés, és egyetlen ember, akire mindent rá akarnak kenni. Klasszikus film.

m2, 19:55: Elveszett istenek-A kelták - hogy ne istentelenkedjünk :)

Cinemax 2, 20:00: Az őslakó - a halhatatlan tanár önkéntes nyugdíjba vonul, a kollégáknak ez nem tetszik. Jerome Bixby írása alapján.

Zone Europa, 20:00: Extralarge: A Nap ura - rendezte Alessandro Capone (hoppácska), főszerepben az XXL-es méretű Bud Spencer.

TV2, 20:40: Frei Dosszié - ugye megmondtam, hogy könnyű dolgotok lesz? :D

TV2, 21:40: A sztárok a fejükre estek - Frei megint, avagy újabb magyar celebközpontú agyfaszság. A látszat: magyar hírességek (többek közt Dr. Horváth Ágnes, Fiala János, Fekete László, Kozsó, a Bódi család, Oláh Ibolya, Voksán Virág, Csősz Boglárka) elmennek Afrikába, és játsszák a világmegmentőt (Bono után végre mi is eljutottunk ide), és itt "kiderül, hogy vajon a Magyarországon megismert arcuk csupán álarc-e." Ez a PR-szöveg, a valóságot kitaláljátok magatok is. Én max. akkor fogom nézni, ha valamelyiküket élőben megzabálják a kannibálok. És hogy melyiket, azt olvasóim közül legalább egy már (jól) sejti :) És hogy végleg elvegyem a kedveteket, nesztek még egy szövegkörnyezetből való kiemelés, készítsétek a hányózacskót: "a nyertes, a FAIR TRADE jótékonysági szervezet utazó nagykövete kitüntető címet kapja meg, hogy az egy hónapos kaland, ne csupán emlék maradjon, hanem a műsor segítsen Botswanának és az afrikai földrésznek."
Sztárok estek a fejükre
RTL Klub, 23:45: Megölték az elnököt - most mondjam azt, hogy bár már ott tartanánk? Vagy Frei Tamást idézzem, hogy mennyiért? :DDD Minek, úgyis elvégzi majd a melót a holnapi választás :D A film egy George (nemtommelyik, gondolom a mostani) Bush elleni merényletről szól. És a benne megjövendölt kereszteshadjárat is tart már pár éve.

KEDD

Ma van a nagy nap, és én -a politikusokkal ellentétben- betartom az ígéreteimet. Azt mondtam, elárulom az amerikai elnökválasztás eredményét. Íme az új elnök, beszéde közben:
Az új elnök!
(Sajnos nem saját, de jó!)

Zone Europa, 9:35: A titkosügynök - a könyvesboltos kettős ügynök szellemi fogyatékos sógorára bíz egy merényletet. Nem mintha már nem lenne amúgy is idióták kezében a világ sosra. A főszerepben Bob Hoskins, Patricia Arquette, Gérard Depardieu, Robin Williams és Christian Bale.

RTL Klub, 11:25: Mrs. Beatles-Linda McCartney története - a fotósból rajongása tárgyának felesége, a sztori vége meg tragédia lesz. Lindát sokan nem szerették, ahogy a Wings-et se, de nem ült rá úgy Paulra, mint John Lennonra Yoko Ono. Oké, énekelni nem tudott, de elsősorban fotós volt.
Mrs. Beatles
TV2, 12:55: Fletch - Chevy Chase-től kérnek egy szívességet, ő meg nem tanult Pelikán József esetéből, és megszívja, nemkicsit.

Duna Televízió, 20:25: Szokolay Sándor: Október végi tiszta lángok: oratorikus emlékezés - Kocsis Zoltán vezényletével.

Viasat3, 21:05: A sebezhetetlen - Bruce Willis és Samuel L. Jackson a szokásos világmegmentésben.

m1, 23:15: Mutter-Anya - egy életút, mely Magyarországról Auschwitz-ba, onnan pedig Svájcba vezet.

TV2, 1:00: Helyfoglalás, avagy a mogyorók bejövetele - Szőke András magyarság-eredetfilmje, aki még sose látott Szőke-filmet, annak biztos bejön, nekem kicsit erőltetett.

SZERDA

TV2, 13:10: Columbo-Gyilkosság hangjegyekkel
- nem csak a ballonkabátos miatt ajánlom, hanem egy régi kedves ismerős miatt, aki Billy Connolly, és a Testvérbosszúban láttuk legutóbb.
Billy Connolly és Columbo hadnagy
Filmmúzeum, 20:00: Folytassa a kempingezést! - a szokásos stáb, kiegészülve nudistákkal meg büdös hippikkel. Figyu csak, az nem a Feri ott középen? :DDD
FOLYTASSA, FERENC!
Filmmúzeum, 21:30: Őszi szonáta - Ingmar Bergman egyetlen filmje, amiben Ingrid Bergman a főszereplő. Családi ellentétek, tehetség, lelki élveboncolás.
Őszi szonáta
RTL Klub, 21:30: A Pusztító - a "színészek" (Sylvester Stallone, Wesley Snipes) és a színészek (Sandra Bullock, Denis Leary), a díszletek, a forgatókönyv...minden csak ürügy a minél nagyobb lövöldözéshez.
A pusztító
Duna Televízió, 22:30: A mester - kicsit balkánfílinges művészfilm, én régóta vadászok rá. A kellő helyeken festői, végig depis, néha eltúlzott, de valahogy engem megfogott. Alkoholista orosz késdobáló utazik autóbuszában, emberek csapódnak hozzá, átmegy rajta az élet oda-vissza.
A mester

CSÜTÖRTÖK

RTL Klub, 11:25: Zabolátlan tűz
- a múltkoriban a sújtóléget emlegettem, most meg lesz róla egy film. Gyűlölöm magamat dicsérni, de hát bennem egy próféta veszett el! Szóval a sztori, hogy egy motoros társaság az erdőtűz elől a bányában keres menedéket. Sok eszük van, mondhatom. Fogadjunk, hogy vihar esetén meg a villámhárítóhoz láncolták volna a mocikat...
Zabolátlan tűz
Cinemax 2, 12:15: Fekete bárány - a híres-hírhedt rendezőnő, Penelope Spheeris miatt aki akarja, nézheti, szerintem nem egy nagy etvasz. Politika, családi összekülönbözések, hát látunk ilyet nap mint nap a tévé nélkül is, ráadásul élőben.

Cinemax, 20:00: Sírfeliratok - tanárok ejtenek diákokat túszul. Ami jogvédelemnek indult, tragédiába torkollott.

TV2, 21:40: Mr. Balhé - Leslie Nielsen egy gyerekközpontú vígjátékban, ahol gonosz bácsik szórakoztatóközpontot akarnak létrehozni a játszóterek helyére, szállodákkal meg prostikkal. Nehéz kérdés, én nem merném száz százalékig azt mondani, hogy nem a prostikra szavaznék...
VACKOR NÉNI NEM ÉRT RÁ
m2, 23:15: Szenes Hanna-Anikó - történet valakiről, aki választhatta volna a könnyebb utat, de az igazak sorsa mellett döntött. Írói karrier, majd kibucolás, de 1944-ben visszajön, katonai feladattal megbízva. Innentől kitalálhatjátok, mi jött :(
Anikó
Zone Europa, 1:15: Táncoltass a dalomra - művészfilm egy tolószékhez kötött nőről, akitől az ápolója lopja el a nagy szerelem lehetőségét. Tragédia a végletekig fokozva...

Futottak még: a HBO 2-n 20:10-kor Lány a vízben, egy nagyon fárasztó, ezerszer ismételt történet M. Night Shyamalantól, aki a sokat sejtetés és a keveset mutatás mestere (volt, múltidőben). Ebben a filmben szétpukkad a lufi. Inkább a rendezőt kellett volna a vízbe dobni. Apropó, bedobás: bedobok egy felest. A Filmmúzeumon este nyolckor Falak, építőipari termelési film Latinovits Zoltánnal.

PÉNTEK

TV2, 12:55: Winnetou és barátja, Old Firehand
- endékás veszternfilm. Tűz kéz mindig nyer!

HBO, 20:00: Amatőr bérgyilkos - Asia Argento egy igazán rászabott szerepben, mint kokós ex-prosti Nikita-wannabe.

Cinemax 2, 20:50: Szombat esti láz - mindenki kedvenc szcientológusa, Travolta Jani legnagyobb sikerét egy kicsit átírt szerepben aratta, a Saturday Night Fever Tony Mareno-ja az eredeti musical-verzióban ugyanis erősen biszexuális volt. Itt szeretném megemlíteni, hogy a híres szcientológusokról időről-időre felmerülnek bizonyos pletykák, bizonytalan szexuális identitásukkal kapcsolatban. Te mire tippelsz ennek a képnek az ismeretében? Figyeld csak: a nő biztonságos távolban van, az a ruha, a mozdulatok...
Szombat esti szcientológia
Cartoon Network / TCM, 21:00: A halál visszatér (Az élőhalottak visszatérnek) - társadalomkritikus horror-vígjáték. Másodszor is vér, belek, móka, kacagás! Nem véletlen, hogy a Cartoon Networkos TCM-en adják!

m2, 21:55: Scheherezade a rendőrségen - poszt-9/11-thriller egyenesen Berlinből. Az egyik leendő pilóta barátnőjének nem hisz a rendőrség. Paranoia és -remélem!!!- összeesküvéselméletek.

TV2, 22:05: Felejtés - Julianne Moore egy thrillerben, ahol az emlékekért folyik a küzdelem. Volt gyereke, vagy nem, mi a valóság....annyira belebonyolódnak, hogy már én is elfelejtettem, hogy volt-e már. Biztos volt, de majd ha jobbat adnak, én is jobbakat tudok ajánlani.
Felejtés
Viasat3, 23:10: Csak nőt ne ölj! - feka sittes masszőzként próbál szerencsét, de ezúttal sem lép a javulás útjára. Szexuális szolgáltatásainak féltékeny tettestársa felbukkanása vet véget...

TV2, 1:20: Elektrosokk - Kyle MacLachlan és Elisabeth Shue kalandjai a világnagy áramszünetben, ahol felbomlanak a társadalmi szerződések, és mindenki fosztogat. Volt az a reklám, hogy "ha áram van, minden van". Most meglátjuk, milyen, ha nincs, de ahhoz hogy lássuk, áramot kell fogyasztanunk. A tévénkkel.

SZOMBAT

HBO, 20:00: Konfetti
- esküvői ötletverseny a film címével megegyező című magazin szervezésében. Három versenypár marad, az egyik teniszesküvőt akar, a másik musicaleset, de a legjobb a harmadik párocska, akik naturisták, és pucéran akarják kimondani a boldogító igent. Két dolog fúrja az oldalam: mit tesz a pasi, ha egyszercsak erekciója támad (azt meg se merem kérdezni, hogy templomi esküvőt akarnak-e ezek), illetve, miért nem dugnak mindjárt egy jó nagyot ott az anyakönyvvezető asztalán.

Cinemax, 20:00: Imitátorok - egy film, ami a híres emberek hasonmásait állítja középpontba. Én csak azt kérdem, hogy minek kell erről filmet csinálni, nem lehetne inkább az eredeti celebeket (Michael Jackson, stb.) is feletetni pár oroszlánnal, mint a régi szép időkben.
Imitá, Torok!
film+2, 21:00: És Isten megteremté a nőt - Roger Vadim újraforgatta a saját filmjét harminc évvel az eredeti után, de Brigitte Bardot-t nem tudta pótolni Rebecca De Mornay-val.

Filmmúzeum, 22:05: Texasi élet - Kim Basinger goes to Los Angeles, avagy a kikapós városszépe a hozzá illő városban :)
Texasi élet
RTL Klub, 22:55: Mátrix - szemét (túlnőtt a saját jelentőségén, sorozat lett, pedig az első rész is csak innen-onnan összerakott dolgokból állt).
Mátrix
TV2, 23:05: Grindhouse: Halálbiztos - szemét (Tarantino túlnőtt önmagán, pedig ő is jól tudott innen-onnan lopni, a kis innen-onnanista, LOL). Itt épp elbassza az italkeverést:
Ne keverd, tinó!
Viasat3, 23:05: Véres angyal - maffiaháború. Egy rendőr ered a kápónékat irtogató gyilkos nyomába. Minek, én megint azt kérdezem, hát inkább kéne neki adni még fegyvert meg muníciót, meg védelmet, meg embereket mellé beosztottnak!

RTL Klub, 1:30: Omen - nem ez a híres verzió, csak a címe ugyanolyan. Hülye fiatalok előjeleket látnak. Én meg a lelketekbe látok, ezt ne feledjétek! Tudom hogy nem elég nektek mindez, ezért további néznivalók mára: a Zone Europán 21.50-kor az 1984, illetve a film+-on 22.45-kor a Rémségek könyve (Urban Legend) lesz. Ez utóbbiban Rebecca Gayheart nagyon szép (Robert Englundért pedig dobogjon a hölgyek szíve), most pedig szeretnék eloszlatni egy tévhitet:
Ő NEM egy urban legend!!!

VASÁRNAP

m1, 14:45: Földünk a magasból: Kenya: Masai Mara Vadrezervátum - Yann Arthus-Bertrand természetfotósként ügyesen kitalálta magát, s a levegőből készített felvételeivel elérte a világhírt is. Családi szórakozásnak ajánlom ezt az ártalmatlan ismeretterjesztő filmet (gyerekeket még mindig ne engedjétek a képernyő elé, ha a Prae-n jártok, sok disznóságot írok ide én is meg mások is!).
Földünk a magasból
TV2, 15:15: Mystery Men-Különleges hősök - lüke családi vígjáték, Tom Waits még így is sokkot fog okozni a nézőknek, őt nem lehet barbivá szelidíteni! Játszanak még: Claire Forlani, Janeane Garofalo, Ben Stiller, Eddie Izzard, Pras a Fugees-ból (emlékeztek mit mondtam a színészettel kacérkodó rapperekről?), illetve Paul Reubens, akit Pee Wee Hermanként, gyerekfilmek hőseként ismerhetnek a filmőrültek és egyéb perverzek, ez utóbbiak főleg onnantól, hogy egyszer rajtakapták, amint egy szexmoziban recskázott. A gyerekfilmeknek innentől annyi volt, bár újabban vissza-visszaengedik néha a kamera elé, főleg Tim Burton (vele forgatta egyébként mindkét, kicsit bizarr ifjúsági filmjét is). Legnagyobb alakítása a Karácsonyi Lidércnyomás kacskaringós farkú ördögfigurája volt (igen, megint egy mítosszal kevesebb, köszönjétek meg nekem). Fogok-e képet berakni, meg Pedobeart fotosoppolni? Nem, ez túl olcsó poén volna (igen, még nekem is).
Mystery Men
Viasat3, 19:15: Apám, a hős - Gerard Depardieu egy közepesen gyakran ismételt remake-ben. Ide viszont csakazértis berakom a segédszerkesztőm fejét.
APÁM, A PEDOBEAR:
Apám, a pedo-medve
Este nyolctól a megszokás veszi át rémuralmát: a két fő kereskedelmi csatorna egyazon időpontban sugároz ugyanolyan kiszámítható és ezerszer látott mozifilmeket. A TV2-n a Múmia, a retekklubbon Zorro, aki még mindig csak egy betűt ismer az ABC-ből.

film+, 21:20: Crank-Felpörögve - ezt már adták, szerintem én is riogattalak vele titeket. Nekem nem tetszett, erőltetett volt az alapötlet meg a kivitel is, az only saving grace a nyilvános szexjelenet volt, de az meg arcraélvezés nélkül ért véget, szóval még ezt a keveset is megtagadták tőlünk (hát ajánlanánék én szexfilmet is, de a Hustleren csupa szar megy).
Crank
Filmmúzeum, 21:30: V. Henrik - Sir Laurence Olivier rendezésében és főszereplésével, pontosan egy héttel a Hamlet hasonló felállású feldolgozása után.

Hallmark, 0:00: Roxanne és a Pulitzer-díj - végre a nagy név mögé látunk, az egykori feleség könyve alapján készült tévés drámában (azért nem film, mert a Hallmark csinálta). A nőt állítólag "rászoktatták a kokainra és az önpusztító orgiákra", nagyon remélem hogy ezekből mutatnak is majd valamit!
Pulitzer-díj?
Éssss....végre vége van, mára bezárom a dimenziókaput, mindent megcsináltam, amit lehetett, az új amerikai elnök kedvenc mondásával búcsúzom tőletek (szintén nem saját munka, de jó):
EGY SZEBB JÖVŐ FELÉ MEGYÜNK
nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés