bezár
 

gyerek

2008. 11. 03.
Fotópályázat diákoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Diákoknak hirdetett nemzetközi fotópályázatot a Nyílt Társadalom Intézet és az OSA Archívum.
 A kiírók arra ösztönzik a 12-25 év közöttieket, hogy fényképezőgépükkel örökítsék meg, hogyan látják a romákat és életüket. 

Három kategóriában lehet pályázni: Az utcám, a városom, ahol élek; Az én színes világom; Mi a baj? A felhívásra olyan képeket várnak, amelyek 2005 után készültek a Roma Integráció Évtizede valamely országában: Albániában, Bulgáriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Macedóniában, Magyarországon, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában vagy Spanyolországban - tudatta Jusztin Melinda, a program koordinátora. 

A digitális képek december 15-ig feltölthetőek a http://photo.romadecade.org oldalon. Itt olvashatóak a részletes versenyfeltételek is. 

Az öttagú nemzetközi zsűri minden kategóriában 1000 eurós díjat oszt ki, a győzteseket a Chachipe honlapon 2009 januárjában hirdetik ki. A pályázatra érkezett fotókból 2009 elején kiállítást rendeznek a budapesti Centrális Galériában. 

A Chachipe (Diák) - lovári nyelven: "igazság, jog, valóság - elnevezésű fotópályázat a 2007-ben elindított, nagysikerű Chachipe fotópályázat folytatása, amelyet a Roma Integráció Évtizede Program jegyében hirdetett meg a Nyílt Társadalom Intézet és a Közép-Európai Egyetem részeként működő OSA Archívum. 

A roma évtized programja 2005-ben indult és 2015-ig tart. Kilenc ország - Bulgária, Csehország, Horvátország, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia - kormányának részvételével, a Világbank és számos civil szervezet csatlakozásával azt a célt tűzték ki, hogy tíz év alatt elősegítik a roma közösségek társadalmi helyzetének gyökeres megváltoztatását.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés