bezár
 

gyerek

2008. 11. 09.
Film készül a Mesék a Tejúton túlról című mesekönyvből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Film készül Berg Judit Mesék a Tejúton túlról című mesekönyvéből: a tervek szerint jövő ősszel kezdik majd el forgatni a gyerekeknek szóló fantasyt. A forgatókönyv nagy része már elkészült, a rendező Bergendi Péter lesz - mondta el csütörtökön Vágási Emőke, a film producere.
"A Mesék a Tejúton túlról filmterve hatalmas érdeklődést váltott ki az amszterdami Cinekid filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett koprodukciós piacon, így szinte biztos, hogy lesz külföldi partnere a projektnek" - fogalmazott Vágási Emőke, a CorLeonis Films vezetője. 

"Ebben a történetben rengeteg lehetőség rejlik, és amellett, hogy szórakoztatja a gyerekeket, sok mindenre meg is tanítja őket" - tette hozzá a producer.

A Mesék a Tejúton túlról egy kisiskolás fiú és egy óvodás kislány története, akiket egy veszekedés során a kisfiú új biciklije átrepít a Tejúton, egy egészen különleges világba. Ahhoz, hogy hazajussanak, a gyerekeknek végig kell haladniuk a Bátrak útján, veszélyek, kalandok, gaz ellenségek és segítőkész barátok között. 

A gyerekfilm forgatókönyvét az IBBY-díjas meseíró, Berg Judit és Szászi Zsuzsi közösen írják. "A forgatókönyvírás számomra teljesen új műfaj, igazából még most tanulom" - árulta el Berg Judit.

A Mesék a Tejúton túlról című művel párhuzamosan a szerző egy másik alkotását is vászonra szeretnék varázsolni a CorLeonis Films munkatársai: a 2006-os év gyermekkönyvének járó díjat elnyert Rumini című mesekönyvből a tervek szerint animációs filmet fognak készíteni. Az, hogy milyen technikával készül majd a világjáró egér kalandjait bemutató mesefilm, illetve, hogy ki rendezi, egyelőre még kérdéses.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Interjú Somfai Annával
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés