bezár
 

gyerek

2008. 11. 20.
Híres festőkről szóló könyvek gyerekeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legnagyobb festők életét mutatja be 6-10 éves gyerekeknek egy mesébe szőtt történet segítségével az Arka olasz kiadó sorozata.
A Barrus Könyvkiadó által magyarul megjelentetett első két kötet Leonardo da Vinci és Paul Gauguin művészetét, életét ismerteti. Balogh Edit és Fekete András, a Barrus Kiadó vezetői elmondták: eddig még nem adtak ki gyermekkönyvet. Úgy leltek rá a sorozatra, hogy különböző külföldi kiadók kiadványait nézegették, mit lenne érdemes magyarra fordítani és kiadni. 

Balogh Edit elmondta, amikor meglátta a Klimtről szóló könyvet, rögtön beleszeretett. A sorozat köteteinek különlegességét ugyanis az adja, hogy az illusztrátorok az adott festő stílusában rajzoltak, míg a könyvek végén a festők eredeti munkái láthatók. Azért nem a Klimt munkásságát bemutató kötet jelent meg először magyarul, mert úgynevezett együttnyomásban készülnek a könyvek, vagyis több kiadó nyomtat ugyanarra az illusztrációs filmgarnitúrára, így a nyomdaár mindenki számára kedvezőbb. 

"De ha a vásárlók tetszését megnyeri a két kötet, akkor szeretnénk folytatni a sorozatot. Klimt, Giotto, Chagall lehet a következő, de a fantáziánk meglódult és azt gondoltuk, hogy magyar festőkről is jelenhetne meg hasonló, gyerekeknek szóló kiadvány, például Csontváryról" - fogalmazott Balogh Edit. 

A repülő masina, a furfangos Hold és Leonardo című kötet a 6-8 éveseknek, míg a Piros szárnyú gyík, a lila levelű fák és Gauguin című könyv inkább a 8-10 éveseknek szól. A köteteket Lázár Zsófia fordította, aki elmondta: az eredeti olasz szöveget egy kicsit át kellett alakítania, hogy az a gyerekeknek is érthető és érdekes legyen.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés