bezár
 

gyerek

2008. 12. 03.
Koldus és királyfi - hétvége a Duna Televízióban a nélkülöző gyermekekért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Cimbora Alapítvánnyal közösen a Duna Televízió december 5-7-én jótékonysági hétvégét rendez a nélkülöző gyermekek megsegítésére. A három nap során látható dokumentum- és játékfilmek a hazánkban és a világ egyéb tájain rossz körülmények között élő gyermekek életével foglalkoznak. A cél adományok gyűjtése, amelyeket a Cimbora Alapítvány szociális szakértők segítségével juttat el a magyarországi és határon túli nélkülözőknek.
A gyermekszegénység korunk komoly társadalmi problémája. Magyarországon a becslések szerint 700 ezer kiskorú él nagyon szűkös körülmények között. Minden negyedik gyermek olyan családban nő fel, ahol a napi egyszeri étkezés is luxusnak számít - olvasható a Duna Tv közleményében.

A Duna Televízióban egyebek között látható lesz péntek este A titok gyermekei című film, amely egy, a brutális nevelőapja elől menekülő kisfiúról szól, aki Isztambulba kerül, ahol hasonló sorsú gyermekek között végre magára talál.

A szombaton és vasárnap sugárzott Don Luigi, a szegények papja című film egy kivételes személyiségnek, a római Caritas megalapítójának életét mutatja be.

 December 6-án szombaton este a számos díjat elnyert Iszka utazása nyújt szívszorító élményt a nézőknek. 

Az Aranykamera-díjas Salaam Bombay a hatalmas városban élő hontalan gyerekek világáról szóló sodró erejű indiai film, amely egy tízéves kisfiú kalandjait meséli el.

A három nap alatt több dokumentumfilmet is sugároznak, erdélyi, cseh és orosz nehéz sorsú gyerekekről.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés