bezár
 

gyerek

2008. 12. 08.
Megjelent J.K. Rowling új könyve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy kelet-európai árvákat támogató alapítványnak ajánlotta fel új könyvéért kapott tiszteletdíját J.K. Rowling. Üröm az örömben, hogy a Bogar Bárd meséi című kötetben nem csak új írások kaptak helyet.

A Bogar Bárd meséi című könyvet egyszerre 20 országban majd 8 millió példányban dobták piacra a héten. A  skóciai Edinburgh-ben élő szerző maga mutatta be új művét 200 helyi kisiskolásnak egy teadélután keretében.

Bogar Bárd

























Az öt mesét tartalmazó kötettől a könyvkereskedők világszerte a válság sújtotta piac fellendülését várják. "Szerintünk villámgyorsan a bestseller lista élére kerül a Bogar Bárd meséi" - vélekedett a brit Waterstone's könyvesbolt-hálózat munkatársa, Jon Howells. 

"Annak ellenére, hogy csak pár hét van hátra 2008-ból, jó eséllyel ez lesz az év legnagyobb számban eladott könyve. Ha ugyanis J.K. Rowlingról beszélünk, a bevett szabályok egyszerűen érvényüket veszítik" - tette hozzá Howells.

A szerző, akinek a varázslótanoncról szóló, 67 nyelvre lefordított könyvei több mint 400 millió példányban keltek el világszerte, a Harry Potter befejező kötete után fogott bele Bogar Bárd meséinek megírásába. 

A kötetben helyet kapó történetek egyike, A három testvér meséje a Harry Potter és a halál ereklyéiben az ifjú varázslókat és boszorkányokat segíti a Voldemort elleni harcban. 

Az írónő úgy nyilatkozott, hogy a Bogar Bárd meséi segítettek neki abban, hogy végleg búcsút vegyen Harrytől és attól a mágikus világtól, amelyben az utóbbi 17 évben élt.

A mesekönyvből először tavaly jelent meg 7 kézzel írott példány. Hatot az írónő elajándékozott, egyet pedig egy internetes kereskedőhálózat szerzett meg egy aukción 2 millió fontért (613 millió forintért). Az Amazon 100 000 bőrkötésű másolatot jelentetett meg a könyvritkaságról, melyek darabját 50 fontért (15 000 forintért) árulja.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés