bezár
 

film

2008. 12. 15.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 29.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 29. Félálomban kopogok a billentyűkön, mint a bárzongorista, pedig (még!) tök józan vagyok, és nem is zongorázok. Hanem nektek állítom össze az ajánlót, és közben irtogatok egy játékban...
HÉTFŐ

TV2, 12:40: Széfbe zárt igazság
- a szabadult bűnözők pártfogótisztjére főnökei gyilkosságot akarnak kenni, de ő a pártfogoltjaiból bandát verbuvál, hogy megkaparintsa a főnökei széfjében rejlő, az ő ártatlanságát bizonyító videokazettát.

Viasat3, 21:05: Az utolsó esély (Crimson Tide) - katasztrófafilm orosz terroristákkal, világháborús-fenyegetéses feszültséggel és világsztárokal (Gene Hackman, Denzel Washington, Viggo Mortensen).

m2, 21:00: Férjem kettős élete - a mintaapa álarca mögött egy bűnöző lapul. Még az sem kizárt, hogy voltmár. Szerintem faszság.

m1, 0:10: Tudom, ki vagy te - hasonló az előzőhöz, csak itt egy pszichiáter tökölődik egy amnéziában szenvedő pácienssel. Ez is lehet hogy voltmár, és ez is faszság. Szerintem.

TV2, 0:45: Gyönyörű teremtmény (Beautiful Creatures) - Thelma és Louise reloaded, Skóciában. Két nő, egy eset, bosszú a kegyetlen férfiakon...aki Rachel Weisz-t egy kevéssé ismert szerepében akarja látni, az nézze.
Tényleg gyönyörű

KEDD

RTL Klub, 11:25: Vándormadarak - természetfilm...a kamera végigkíséri a vándormadarak életét, és így "a lélegzetelállító képek élményén túl a filmet nézve talán megértjük, hogy a Föld az egyetlen egy tér, ahol élünk és talán azt is megtanuljuk, hogyan legyünk szabadok, mint a madár"-és azt is, hogy a vadludak felelősek a 9/11-ért!!!
Geese did WTC
TV2, 12:35: Támadás Rommel ellen - a madarak után a sivatagi róka van terítéken, Richard Burton-nel a főszerepben (a címszerepet nem ő alakítja).

HBO 2, 20:20: Kitartó szerelem - a szálkás James Bond, Daniel Craig és Rhys Ifans egy elég láma történetben, amiben van szerelem, hőlégballon, hélium, de még több hülyeség, ami, mint tudjuk, a világegyetem alapanyaga, mert minden másnál több van belőle.

m2, 21:00: Éjszakai bagoly - és basszus, csak nem akar vége szakadni az állatságoknak. A családi idillt egy képzelt / valóságos személy zavarja meg, aki éjjel jön és megy, mint a baglyok, pedig állítólag nő, és nem goth, mert akkoriban nem volt még ilyen szubkultúra...

film+, 21:10: A zöldfülű - ...és a kiégett zsaru kalandjai Los Angelesben. Clint Eastwood és Charlie Sheen-en kívül még Raul Julia. Sonia Braga és Lara Flynn Boyle hozzák a szokásos formájukat ebben a kicsit sablonos bűnügyi történetben.

Zone Europa, 21:40: A linguini eset - Houdini huszadik századi hölgyrajongója (Rosanna Arquette) egy bárban dolgozik, az új csapossal (David Bowie) kiegészülve munkahelyük kirablását tervezik, hogy a csajnak legyen pénze Houdini feleségének gyűrűjére, a csaposnak meg az új életre... A magyar színeket Bálint Eszter képviseli. A LINGAM-i eset, LOL:
A lingámban esett
m1, 23:45: Veszettek - nem hagyományos bűnügyi film, nem hagyományos ábrázolásban.
Veszettek

SZERDA

HBO, 20:00: Az utolsó skót király
- ezerszer látott filmek, ezerszer elsütött gesztusok...ezt is milliomodszorra adják, pedig nem jó film (nem Forest Whitaker-en múlt). Aki meg ismeri azt a régi viccet, az érteni fogja ezt a fotosoppot is:
Én már csak egy kólát kérek :D
Duna Televízió, 20:45: Ki vagy te, Sophia? - ...jó kérdés! Azt mind tudjuk, hogy a sztárok (és fiaik) olyanok, mint az elefántok: kis hazánkba járnak meghalni és házasodni, de nem ártana az érdemeiket is ismerni, nem csak a pletykákat. Itt eredetileg volt egy kicsit korhatáros kép, de inkább kiszedtem, majd kaptok máshova full frontal nudity-t.

m2, 21:00: Rémálom Bitter Creekben - természetbarát nők vs. neonácik. Szimpla harcolós-erdei film. Szerintem még valami nemierőszakféle-is lesz benne, csak hogy még sötétebbek legyen azok a csúnya neonácik. Fárasztó lesz, attól tartok.

RTL Klub, 21:20: A szikla - ezerszer leadott terroristás-fenyegetős film Sir Sean Connery főszereplésével. Sajnos Nicolas Cage is szerepel benne, vagyis faszság.

Duna Televízió, 22:35: "A korán jött polgár"-Portréfilm Karácsony Benőről - ő erdélyi író, a szó jó értelmében vett polgár, és sajnos a holokauszt áldozata volt, a családjával együtt. Utólag próbálják ezeket a kategóriákat mások felölteni-feltölteni, de az ilyen emberekkel együtt a jövő egy jelentős darabja veszett el.

TV2, 23:50: Valami Amerika - igen, tudjuk, jön a 2. rész, nem kell még emlékeztetni is rá.

CSÜTÖRTÖK
 
Duna Televízió, 9:30: A szerkesztőség
- humoros bepillantás a cseh bulvármédiába, ami mindenütt ugyanolyan szar, mégha jó filmeket csinálnak is róla.

TV2, 12:30: Lapzárta - komolyan, az előbb az állatok, most meg az újságírás szakadt a nyakamba. Akkor ismét: a bulvár New York-ban is bulvár, a szar mindenütt szar, csak ahol nagyobb, ott még büdösebb.

Zone Europa, 20:00: Legkedvesebb évszakom - életkori problémák (negyvenedik életév betöltése), családi agyfasz (rég nem látott beteg édesanya), Catherine Deneuve és Chiara Mastroianni egy filmben, ami a címével ellentétben nem a legkedvesebb nekem, leginkább a témája miatt...

Duna Televízió, 20:00: Prágai tavasz '68 - a 40-es évforduló alkalmából készült doksi az ORF archívumaiban található felvételek alapján.

HBO Comedy, 20:30: Egy fogadalom csapdájában - a pályakezdő író megfogadja hogy öngyilkos lesz, de persze nem tartja be, mert találkozik a szerelemmel. Pedig akkor legalább egy tehetségtelen íróval kevesebb (és egy boldog családapával több) lenne a világon....

Cinemax, 20:50: Fivérem vétkei - sajnos nem annyira érdekes, mint a címe alapján gondolnád, szimpla testvérek közötti rivalizálás, Káin és Ábel-történet, ahol Káin a börtönben van, de követeli a részét az örökségből.

film+, 21:10: A cápák visszatérnek - no-brainer, B-category fun movie. Remélem legalábbis.

TV2, 21:25: Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal! - vigyázz, mit kívánsz, mert néha valóra válik. Így jár az egyszeri kisvárosi csajszi is, randit nyer a bálványával, közben valaki, aki igazán szerelmes belé, ott van a szomszédban, csak hát a leányzó nem figyel fel rá.


PÉNTEK

Duna II. Autonómia, 20:00: Gésák: A virágok alkonya - Egy időben a csapból is a gésák folytak, ha kinyitottam. Ez a doksi a híres mozifilm sikerét igyekszik meglovagolni, ha megnézed, sikerrel. Sose értettem a japán mentalitást: vannak ezek a bérelhető társalkodónők, akiket NEM szabad megizélni, közben meg ezerrel megy a képzeletbeli polipszex...

Cinemax, 20:00: Árnyékország - Richard Attenborough filmje C. S. Lewis életéről és szerelméről, Sir Anthony Hopkins-szal az író szerepében. Bercinek ajánlom.

m1, 20:10: Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor - hát ezt a """filmet""", vagy mi a csodát nem akartam eredetileg berakni, de a szerkesztők gondoltak rám, mert egy ilyen képet mellékeltek hozzá, amiről nekem mi jut eszembe:
Hoppá
TV2, 21:25: A Niebelungok kincse - Da Vinci-kód-utánérzés, elvégre a németeknek is van saját titokzatos múltjuk. Egyedül Bettina Zimmermann miatt érdemes megnézni, rá először Erkan és Stefan oldalán figyeltem fel, inkább szép, mint tehetséges, de ez a tévé világában így szok' lenni:
Középen Bettina Zimmerman!
Duna Televízió, 22:35: Szerelmem, Szarajevó - a háború miatt megözvegyült szarajevói asszony az éjszakában kénytelen dolgozni a megélhetésért. A lánya persze gyanakszik...


HBO 2, 1:30: A halál emberi arca - HAHAHAHAHA, hát ez olyan önellentmondás, mint az emberarcú szocializmus! Hát a két dolog, az kizárja egymást, mármint a halál meg a szocializmus az emberarcúságot! Ez a film a high-tech, színtelen-szagtalan krematóriumban körütakat szervező ostravai igazgatóról szól, aki családokat is fogad ezeken a körütakon. Vagyis: faszság. Majd ha odaérek foglalkozok vele, tudom hogy mi lesz az út vége, és akkor már annyira mindegy, hogy temetnek vagy hamvasztanak...

SZOMBAT

TV2, 16:50: Mikulásné kerestetik - MOST keresitek, b+, múltkor beraktam vagy hármat, akkor a kutya nem jelentkezett értük. Itt a Mikulás törvénytelen fia próbál visszajutni apja örökébe...

TV2, 19:30: Megasztár 4.: A Finálé - a kedvetekért utánaolvastam, csak hogy ne érje szó a ház elejét. Jól értem a cikkekből??? A fő kérdés most tényleg az, hogy egy kisegyház vagy egy kistelepülés jelöltje fog megnyerni egy (elvileg a tehetségről szóló) ÉNEKVERSENYT??? 2008-ban, Magyarországon? NOOORMÁLIS??????
A konklúzió pedig (nem mintha nem sejtenétek már előre):
FASZ-SÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAHAHAHAHAHAHA

RTL Klub, 20:00: Szombat Esti Láz - ...és már DVD-n is szedi az áldozatait a konkurrens csatorna konkurrens műsora. Faszság ez is.

m1, 20:15: Az ismeretlen katona - a hivatalosan eltűnt katona egyszercsak feltűnik egy súlyponti kórházban, ahol nem akarják fogadni, meg egyáltalán, ahogy Otto Katz tábori lelkész mondta volt:
"Aki meg van halva, jelentkezzék a korpszkommandón, hogy a hulláját be lehessen szentelni!!!"

Filmmúzeum, 20:30: A hölgyfodrász - a birkanyíróból sztárfodrász lesz. Akár nálunk is megtörténhetne, sőt lehet hogy meg is történt, nézd meg, kik irányítják a divatot!

Duna Televízió, 21:10: A nagy kaszálás - két rosszéletű bűnözőtípus kétmilát kaszál, de a havazás miatt megrekednek a helyi sztriptízbárban. John Jusack és Billy Bob Thornton főszereplésével.
A NAGY KASZTrÁLÁS
TV2, 21:45: Szerelem és egyéb katasztrófák - divatmajom újságírónő két pasit akar egy párrá kovácsolni, de közben elhanyagolja saját szerelmi életét. Ökörség.

m2, 21:55: Lakótársat keresünk - ezerszer kivesézett (általam is!) multikulturális faszság, csak azért tettem be, hogy egy nagyon olcsó poént elsüssek képileg, tessék:
lol






















Filmmúzeum, 21:55: Rock térítő - a drog helyére beülhet a szentlélek, de akkor az ördög visszaveszi a tehetséget. Magyar kultfilm az undergroundból és az undergroundról.

AXN, 22:05: Szerelem és más bajok - egy nap két tök hasonló című film, azért ez teljesítmény. Pedig a sztorija inkább a Lakótársat keresünk-re hasonlít: "mire véget ér a nap, megismerünk öt eredeti fiatalt, akik nagy kanállal falják az egyetemi életet, és nem mennek a szomszédba egy kis jópofaságért, vagy ugratásért." Áááh. Félek, még ha jó lesz, akkor se lesz annyira jó, mint amennyire rossz lesz, ha tényleg rossz. Azért belekukkantok.
Nyihahahaaaaaaaa
film+, 22:40: A tó szelleme - gyenge Halloween-utánérzés, még a főhős is.

Cinemax 2, 23:35: Ott bent - autóbalesetből kiinduló horror, ahol a higiéna hiánya jelenti a borzalom legfőbb okát:
HAHAHA

VASÁRNAP

Viasat3, 18:50: Vagány nők klubja - elkényeztetett írónő gyerekkoráról panaszkodik egy interjúban, mire anyja barátnői elrabolják, hogy legyen némi viszonyítási alapja. Megint egy Sandra Bullock-film, és türelmem végére értem. Mondtam már, hogy Sandra Bullock az unplugged Julia Roberts?
Vagány nők klubja
RTL Klub, 20:00: Pókember - hát ezt úgyis megnézitek akár ajánlom, akár nem. Én összehoznám a Pók-mant egy tarantellával, és megnézném, mit alkot, és ezzel végre pont kerülne a sorozat végére. Képzeld el, legyőz mindenkit, és akkor egy ilyen kis pók megcsípi, és paff, pókháló helyett már csak ökörnyál...most nézem, ilyen van a szereposztásban: Lucy Lawless (Punkcsaj), Jack Betts (Henry Balkan). Ugye hogy ti is a tarantellára szavaztok ezek után!

TV2, 20:00: Oltári nő - fasznak kellett Julia Roberts-et emlegetnem, máris itt van, a másik izével, Gere Richárddal együtt. Túlbonyolított sztori, ahelyett hogy egyből így nyitnának:
TITS OR GTFO!!!!!!!!
TCM, 21:00: Elvis: Ahogyan lenni szokott - tudom hogy ajánlottam már, de nézzétek, mert ezt NEM a kiherélt DVD-s verzió, hanem az originál.

Filmbox HD, 21:00: Fegyverszünet karácsonyra - ja, kéne, mindig és mindenkor. Karácsonyi csoda 1914 telén, a háború közepén. Megható és nem nyálas karácsonyi múvi, valós események alapján.

m2, 21:00: A szamuráj - Takeshi Kitano filmje önmagával a főszerepben (mi van, mást vártál?). Csavaros bosszútörténet, ezeréves sérelmekért, ahogy azt a japán filmektől már megszokhattuk. De nicsak, mi ez a kép, molotovos támadás, a Japán Gárda, vagy valami más?
The KKK took my baby away
Jövő héten pedig következik a Hülyítődoboz harmincadik, utolsó része.
nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Prikler Mátyás: Hatalom
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés