bezár
 

gyerek

2009. 01. 22.
Nemzetközi Honour-díj magyar alkotóknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi Honour-díj magyar alkotóknak 2009. január 19-én hétfőn a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az IBBY Magyar Szekciója "Mese, mese, mátka" címmel szakmai konferenciát tartott az olvasásról. A konferencián sor került a Nemzetközi Honour List-díjak átadására. A konferenciát megnyitotta és a díjakat átadta Bogyay Katalin szakállamtitkár.

Oklevelet kapott a Rumini című könyv szerzője, Berg Judit és kiadója, a Pozsonyi Pagony, illetve a Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután című könyv illusztrálásáért Baranyai András, valamint kiadója, a Csodaceruza. Az okleveleket a nemzetközi IBBY állította ki a Honour List kiadványba kerülés alkalmából.
Berg Judit és a szakállamtitkár asszony
IBBY Lista okleveleit a tagországokban az utóbbi két évben publikált kiemelkedő kötetek írói illusztrátorai, fordítói kaphatják. Az IBBY Lista a szervezet céljainak talán leghatékonyabb propagátora, a Listára fölvett művek tükrözik az IBBY elképzelését arról, miként mozdítható elő egymás kölcsönös megértése a gyermekirodalom eszközeivel.

 Baranyai András átveszi az elismerést

Az IBBY Lista okleveleit az IBBY Kongresszuson vehetik át a díjazottak. Itt mutatják be a győztesek katalógusát és a könyveket is. Ezt követően a Listára fölvett könyvek hét gyűjteménye körbejárja a világot, és részt vesz a könyvvásárok és a konferenciák alkalmával szervezett kiállításokon. A katalógushoz valamennyi Nemzeti Szekció ingyenesen hozzáfér. Az IBBY Listán szereplő könyvek gyűjteménye hozzáférhető a müncheni Nemzetközi Ifjúsági Könyvtárban, a zürichi Svájci Gyermekkönyv Intézetben és a pozsonyi Bibiana Kutatóközpontban.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés