bezár
 

gyerek

2009. 01. 28.
Képzett társítások: fókuszban a gyermekirodalom
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Képzett társítások - AEGON-estek című sorozatban először kerül a középpontba a gyermekirodalom; a csütörtöki est kiindulópontja a mesék világa, Alföldi Róbert vendége Parti Nagy Lajos író, költő, Banga Ferenc grafikus és Lukács Miklós cimbalomművész lesz - közölte a sorozat szerkesztője, Eszéki Erzsébet az MTI-vel.
Parti Nagy Lajos és Banga Ferenc A pecsenyehattyú és más mesék című, nemrég megjelent kötete az apropója annak, hogy a több éve futó sorozatban első alkalommal a gyermekirodalom kerül fókuszba a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán megrendezendő esten - mondta el Eszéki Erzsébet.

Kiemelte: újdonság a hazai gyermekkönyvkiadásban A pecsenyehattyú és más mesék című kötet, amelyben Parti Nagy Lajos "átiratában", Banga Ferenc illusztrációival különféle országok meséivel, összesen tizenhárom történettel ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok.

A január 29-i esten Parti Nagy Lajos és a vele már több könyvön együtt dolgozó Banga Ferenc játékosságához olyan zenész illik, aki hasonlóan kreatív és bravúros. Lukács Miklós cimbalomművész már egy korábbi AEGON-esten is lenyűgözte a közönséget improvizációival, eredeti játékával, most itt az alkalom, hogy két merőben másmilyen, erőteljes világú művész szavaira és képeire reagáljon a maga módján: zenével - tette hozzá a sorozat szerkesztője.

A Bárka Színházban indult, majd Alföldi Róbert főigazgatói kinevezésével a Nemzeti Színházba költözött Képzett társítások sorozatban írókkal, neves művészekkel találkozhatnak a nézők, a műsort felolvasás és zene gazdagítja. Az AEGON Művészeti Díjhoz kapcsolódó sorozat olyan művészeket mutat be, akik színes egyéniségek, és több területen, műfajban hoztak létre jelentős alkotást.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés