bezár
 

gyerek

2009. 02. 06.
Meseírói pályázatot hirdet a Pataky Művelődési Központ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Írjunk együtt mesekönyvet! és Illusztráljunk együtt mesekönyvet! címmel harmadszor hirdet pályázatot a Pataky Művelődési Központ, a beadási határidő április 19., az illusztrációkat június 12-ig várják.
 A meseírók három korcsoportban, a 6-12 évesek, a 13-18 évesek és a felnőttek kategóriájában. A pályaművek terjedelme nem haladhatja meg az egy oldalt (vagyis a 3500 karaktert). A mesét az nkrisztina@patakymk.hu címre emailben kell elküldeni a művelődési központ számára - mondta el a részleteket Nagy Krisztina, a pályázat szervezője.
    
A mesekönyv-illusztrációs pályázaton a rajzolni, festeni kívánó gyerekek a beküldött meséket április 30-ig elolvashatják az interneten, a www.patakymk.hu oldalon, majd június 12-ig beküldhetik szabadon választott technikával készült munkáikat A/4-es méretben, kizárólag postai úton a Pataky Művelődési Központ 1105 Budapest, Szent László tér 7-14. címre.
    
Nagy Krisztina azt is elmondta, hogy évről évre nő a pályázók száma. Először mintegy 400 történetet küldtek be, a második évben több mint 500-at, a beküldött rajzok száma pedig mindkét alkalommal ezer fölött volt. Kezdetektől a határon túl élő magyar gyerekek is részt vettek a pályázaton. 

A legjobb mesékből, összesen 191-ből - amelyet 50 rajzzal illusztráltak - az év végén könyvet jelentetett meg a művelődési központ a Kőbányai Önkormányzat támogatásával, a nyomda segítségével - amely csak a papírért kért fizetséget - a művelődési intézmény pedig előjegyzésben eladta mind a 800 példányt - magyarázta a szervező. Hozzátette, hogy szeptemberben, a III. Országos Mesefesztiválon ismerheti meg a nagyközönség a meséket, a legjobb illusztációkból pedig kiállítást nyitnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés