bezár
 

irodalom

2007. 01. 19.
Interneten is megrendelhető az 'Udvariatlan szerelem'
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Interneten is megrendelhető az 'Udvariatlan szerelem' Két éve egyedi vállalkozásra szánták el magukat fiatal műfordítók és szerkesztők: egy mindeddig alig ismert terület, a középkori európai obszcén költészet kikutatását, csokorba szedését. És hogy sikerült a munka? Esterházy Péter jellemzése szerint így: „meglepetve tapasztalhatjuk, hogy a «sötét középkor» avval a vígsággal tud a testről beszélni, ahogy mondjuk a múlt század hatvanas évei.”
[a]http://prae.hu/prae/portfolio.php?uid=432[text]Médiavisszhang[/a]

A kötet egyik főszerkesztője, Bánki Éva azt a kérdést veti fel a könyv kapcsán, vajon mi volt előbb, a vágyat átlelkesítő, kifinomult udvari szerelem, vagy a társadalmi konvencióknak tudatosan fittyet hányó obszcén költészet? Az obszcén az „udvari szerelem”, a fin’ amor megjelenésével egy időben kezdődik az első trubadúr, Aquitániai Vilmos herceg költészetében. Vilmos egyszerre írt trágár verseket és a hölgyeknek való alárendelődést hirdető, udvari szellemű költeményeket. Esterházy Péter ajánló sorai szerint „mi már csak az udvar nélküli udvariatlanságot ismerjük, a zabola nélküli zabolátlanságot; ezek a középkori versek (fiatal emberek friss fordításai) még az igenek és nemek teljességéből szólnak … öröm, mámor, szívszerelem, selymes völgy, csel és kéj, nyárs és rés, kedv, kecs, báj, csókcsere, susmus, a teljesség igényével, nyelveken át, ciróka és maróka.”

A szent és a profán tehát együtt jár, és így lesz az élet teljes egész. A szép szerelemmel, a „szenttel” már korábban megismerkedhettünk. Az Udvariatlan szerelem című antológiában most a profán oldal mutatkozik be. Gyulai Líviusz csodálatos illusztrációival.


Kötetinformációk:
320 oldal, cérnafűzés, keménytábla enveloppal
Ár: 4990 Ft helyett kiadói áron 3700 Ft
Kiadja: PRAE.HU Kft.
Terjeszti a Pécsi Direkt Kft.

A megrendelés módja

Az Udvariatlan szerelem. A középkori obszcén költészet antológiája című könyv megrendelhető kedvezményesen, postaköltséggel együtt 3700 forintért e-mailben, az info@prae.hu címen.
Kérjük, írják meg postacímüket, telefonszámukat - a felmerülő kérdések gyorsabb megtárgyalása érdekében. Számlát banki átutalás vagy befizetés esetén kizárólag a befizető nevére áll módunkban kiállítani.

Fizetési feltételek

Banki átutalás vagy bankfiókban történő befizetés a PRAE.HU Kft. számlájára:
CIB Bank 10700598-43326008-51100005
Csekken, amely megrendelhető e-mailben az info@prae.hu címen
Postázás: az összeg kiadóhoz történő beérkezése után mindkét esetben azonnal.

Postai utánvétellel is fizethető/rendelhető, ez esetben a postai díj, mint ismeretes, a vásárlót terheli, az összeg így 4800 forintra nő.

Bővebb információ:
Balogh Endre
20/310 25 40
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés