bezár
 

gyerek

2009. 02. 28.
Húszéves a Kőketánc Gyermektáncház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Húszéves jubileumát ünnepli a hétvégén a Kőketánc Gyermektáncház: a főváros II. kerületében, a Marczibányi téri Művelődési Központban a moldvai és gyimesi muzsikára felcsendülő dalok és játékok mellett papírszínházi meseelőadás várja a legkisebbeket vasárnap.
"Húsz éve moldvai és gyimesi muzsikával foglalkozó fiatalokként kaptunk lehetőséget vasárnaponként a gyermektáncház megszervezésére a felnőtteknek szóló Guzsalyas táncház mellett" - idézte fel Sándor Ildikó, néprajzkutató, a programok házigazdája.

Mint elmondta, a gyerektáncházban a népi játékok, kézművesség, táncok, mondókák mellett a jeles napokhoz kapcsolódó ünnepi szokásokkal is megismerkedhetnek a 3-7 évesek.

Amikor csak lehet, a gyerekeket is bevonják a programokba, s időnként mesemondás színesíti a táncokat. A kőketánc elnevezés is egy gyermekjátékot takar, amivel azt szerették volna kifejezni, hogy a gyermekek vannak a középpontban.

Sándor Ildikó tájékoztatása szerint a vasárnapi jubileumi táncházba meghívást kaptak mindazok, akik az elmúlt két évtizedben zenéltek, illetve foglalkozást vezettek a Kőketánc Gyermektáncházban. Az ő csuporba rejtett kívánságaikból áll össze az ünnepi nap táncos és játékprogramja.
Ezt követően élő muzsikával kísért papírszínházi meseelőadáson találkozhatnak a gyerekek a Szomorú királykisasszony történetével. A meséhez a díszleteket Makhult Gabriella grafikus készítette.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés