bezár
 

gyerek

2009. 03. 31.
Idén is meghirdetik a Janikovszky Éva meseíró pályázatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is meghirdeti Janikovszky Éváról elnevezett meseíró pályázatát a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK); a hatodik alkalommal kiírt megmérettetésre április 1. és 27. között várják a 6-16 évesek munkáit - közölte az intézmény kedden.
A pályázati kiírás szerint két külön kategóriában várják a 6-10 éves gyerekek és a 11-16 éves fiatalok meséit a határon innen és túlról egyaránt. Tematikai megkötés nincs, csupán terjedelmi határt szabtak a szervezők: a jelentkezők maximum öt A/4-es oldalnyi írással nevezhetnek a versenyre.

A hat évvel ezelőtt elhunyt írónő munkássága előtti tisztelgésként és a gyerekek alkotótevékenységének ösztönzésére meghirdetett pályázatra eddig is tematikailag igen színes alkotások érkeztek: a hagyományos mesetémáktól a mindennapi élet bemutatásán át, a kis szerzők életének egy-egy eseményét megörökítő leírásig minden szerepelt a korábbi évek versenyművei között. Sokan rajzaikkal is illusztrálták pályázatukat, míg néhányan "illusztrációkkal ellátott könyvecske" alakban küldték be műveiket - olvasható a FSZEK közleményében.
A beérkezett írásokat könyvtárosokból álló előzsűri bírálja majd el, a második körben pedig egy szakmai zsűri dönt a díjazottakról. A versenyt záró ünnepélyes eredményhirdetést és díjkiosztót a FSZEK Központi Könyvtárának Wenckheim-termében tartják május 22-én.

A könyvtár honlapján (www.fszek.hu) is megtalálható kiírás szerint a kész alkotásokat postán (a 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1. címre), és elektronikus úton (a titkar@fszek.hu emailre) is el lehet juttatni a szervezőknek, de a pályázók személyesen is bedobhatják írásaikat a könyvtár átriumában elhelyezett gyűjtőládába.

Egy pályázó több munkával is nevezhet a versenyre, amely évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: tavaly már 640 pályázó 680 írása közül válogathatott a zsűri.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés