bezár
 

gyerek

2009. 04. 08.
Ifjúsági néptáncfesztivál kezdődött Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csaknem ötven együttes részvételével kezdődött meg kedden Szegeden a XIX. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál, amelynek három napja alatt több mint ezerkétszáz gyermek és fiatal mutatkozik be - közölte Orbán Hedvig, a szervező Százszorszép Gyermekház vezetője.
A csoportok az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeznek a Tisza-parti városba. A Csongrád megyeiek mellett Békés, Bács-Kiskun megyéből, valamint Százhalombattáról, Balatonfüredről is érkeztek táncosok. Rajtuk kívül lesznek vajdasági csoportok is Topolyáról, Szabadkáról és Óbecséről.

A gyerekek hat bemutatkozó előadáson vesznek részt, melyet szakmai zsűri értékel. A több mint hetven bemutató anyagából körülbelül tizenöt kerül be a csütörtöki gálaműsorba, mely egy két felvonásos, háromórás produkció lesz. Emellett vándordíjak jelentik az elismerést, így megválasztják a legjobb teljesítményt nyújtó Csongrád megyei együttest és a legkiválóbb megyén kívüli csapatot. Az együttesek a zsűri ajánlása alapján országos rendezvények szereplői is lehetnek.

A fesztivált azzal a szándékkal hívták életre már több mint másfél évtizede, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsenek a kisebb Csongrád megyei néptánccsoportoknak. Szerencsére mára sok helyről érkeznek fellépők színvonalas produkciókkal - tette hozzá a szervező.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés