bezár
 

gyerek

2009. 06. 15.
Vasárnapi gyerekelőadások a Városmajori Színpadon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hó esik majd augusztusban a Városmajorban. Nem időjósoktól tudtam meg ezt, hanem a Szabad Tér Színház műsorfüzetéből, melyben az áll, hogy egész nyáron matiné előadások várják a gyerekközönséget.
Pán Péter kezdi a sort június 21-én a Városmajori Színpadon, aztán augusztus végéig vasárnapról vasárnapra jönnek a többiek: Micimackó, a generációk kedvencévé lett Vizipók, csodapók, majd Mikkamakka, Vacskamati és Dömdödöm, aztán a hópihéket hullató Holle anyó, A hétfejű tündér, A kis herceg meg az ő kényes rózsája és Mátyás király, legendás udvari bolondja kíséretében.
    
A fák ölelte színpadot hol az elhagyott fiúknak otthon adó Senki földjévé, hol Hétholdas Pagonnyá, hol erdei játszótérré varázsolják a színészek. Beavatják a kicsinyeket a színjáték rejtelmeibe, hogy az idejekorán kialakult művészet iránti vonzalom felnőtt korukban is kíváncsivá tegye őket a minőségi szórakozás iránt.
    
A Szabad Tér Színpad idén úgy állította össze a matinék műsorát, hogy a kicsinyeket kísérő idősebb testvérek, sőt a szülők se unatkozzanak. S fordítva is igaz: talán egy-egy esti előadáson is ott kuporog majd csapatnyi, felnőttes élménybe beavatott gyerek. Bátran elvihetik őket magukkal a szülők, mert se a Margitszigeten, se a Városmajorban nem lesz korhatáros előadás, csak komoly és könnyűzene, dal, tánc, minőségi kacagtatás és persze valamennyi dráma.
   

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés