bezár
 

gyerek

2009. 08. 24.
Ingyenes múzeumi diákprogramok Szekszárdon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes programokat indít szeptembertől diákoknak a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum; a kínálatban szabadegyetem, múzeumi szakkör, kézműves és óvodásoknak szóló, interaktív foglalkozások szerepelnek.
A tízrészes honismereti szabadegyetem középpontjában jelentős történelmi személyiségek, a "sors emberei" állnak; Glósz József II. Rákóczi Ferenc dilemmáiról, Bebesi György Raszputyinról és Leninről, Balogh Margit Mindszenty Józsefről, Vonyó József Gömbös Gyuláről, Rainer M. János pedig Nagy Imréről tart előadást. A történelem iránt érdeklődő középiskolások emellett fakultatív módon megismerhetnek többek közt a restaurálás titkaival is.

A Tolna megyei közgyűjtemény bemutatja a múzeumi szakágakat, a tananyaghoz kapcsolódó helytörténeti vonatkozásokat, a kisebbeknek pedig a jeles napokhoz és a múzeum kiállításaihoz kapcsolódva szerveznek kézműves foglalkozásokat. A Szőnyi István festőművész hagyatékából októberben nyíló tárlat ideje alatt például a viaszfestést próbálhatják ki a gyerekek.

Andrásné Marton Zsuzsa múzeumpedagógus az MTI-nek elmondta: az intézmény a társadalmi megújulás operatív program Múzeumot mindenkinek című pályázatán nyert el hétmillió forintos támogatást a másfél éves sorozatra.

A program célja, hogy erősítse a múzeumok oktatási szerepét - tette hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés