bezár
 

gyerek

2009. 09. 09.
Meseíró-pályázatot hirdet a miskolci állatkert és a Csodamalom Bábszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A félreismert ordas címmel meseíró-pályázatot hirdet a Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Csodamalom Bábszínházzal közösen; olyan meséket várnak, amelyek egyik szereplője a "félreismert farkas".
Az egyik legismertebb farkasos mesében a ragadozó megeszi Piroskát és a nagymamát, de a meseíró-pályázatra csak olyan alkotásokat várnak, amelyekben "jó farkas szerepel.

Ahol az állat valójában nem gonosz vagy rossz (ha juhocskákat rabol is, csak az éhség viszi rá), de a felületesen és hirtelen ítélkező emberek nem ismerik igazi arcát, és üldözik régtől fogva - ismertette a pályázat feltételeit a miskolci állatkert. A mottó: "Meséljünk a farkasról előítéletek nélkül!"
A pályázaton két kategóriában lehet indulni. Az egyikben 14. életévüket még be nem töltött gyerekek alkotásait várják, a másikban, az ifjak kategóriájában a 14. életévüket már betöltött fiatalok és az ifjúlelkületű felnőttek meséire kíváncsiak.

A mese terjedelme nem haladhatja meg a 2 oldalt, beküldhető olvasható kézírással készült, de géppel írt történet is. A pályázat beküldési határideje Márton napja, azaz november 11-e.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja majd el, eredményt december 6-án, a miskolci Csodamalom Bábszínházban hirdetnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés