bezár
 

gyerek

2009. 09. 16.
Tavasszal nyílik a floridai Harry Potter-élménypark
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem sokat kell már aludni, és a Harry Potter-rajongók igaziból is leguríthatnak egy korsó mézsört vagy a hipogriff hátán nyargalászhatnak a Roxfortban: tavasszal nyílik a húszhektáros floridai Harry Potter-élménypark.
"Vadonatúj, rendkívül izgalmas, egyedülálló szórakoztató park. Nem találok rá szavakat. Őrületes lesz" - jelentette ki kedden Alan Gilmore, a Universal stúdió orlandói telepén megnyíló varázslóvilág művészeti vezetője, aki két Potter-filmen is dolgozott.

Az élménypark attrakciói, a megvásárolható ajándékok hűek lesznek a varázslósagát író J. K. Rowling teremtette világhoz - ígérte Mark Woodbury, a Universal orlandói kreatív részlegének feje. Mint elárulta: a vajsörtől a sütőtökdzsúszig minden, a regényből ismert finomság kapható lesz a parkban felépített Három Seprűnyél fogadóban, a varázslójelöltek Ollivander boltjában találhatnak rá a hozzájuk illő varázspálcára, s a "különösen bátrak" felszállhatnak a sárkányos hullámvasútra is, ami a Trimágus Kupa varázslópróbáit idézi fel. A látogatók természetesen a Potter-történet főszereplői, Harry, Hermione, Ron, valamint barátaik és ellenfeleik élethű másaival is találkozhatnak.

A Potter-regények kiadásuk óta 400 millió példányban fogytak el világszerte, s a könyvek nyomán eddig hat film készült, amelyekre több mint 5,3 milliárd dollárért váltottak jegyet a világ mozijaiban.

A Universal stábja öt éve dolgozik az orlandói kalandpark megvalósításán. "Nagyon jó ötlet volt, de csak akkor döbbentünk rá, hogy mekkora hatással voltak ezek a történetek a világra, amikor belevágtunk a munkába" - emlékezett Woodbury.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés