bezár
 

gyerek

2009. 10. 06.
Jótékonysági akció - léggömbök és könyv az agysérült gyermekekért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Szépművészeti Múzeum lépcsőiről engedhetnek el 500 luftballont az érdeklődők a hét végén, hogy támogassák az agysérült gyermekeket.
A lufikra a szervezők ráfűznek egy-egy képeslapot, s ha a résztvevők azokat visszaküldik a Jaffa Kiadó címére, 100 forinttal támogatják a baleseti oxigénhiányos gyerekek gyógyulásáért létrejött Hajrá Peti! Alapítványt - közölte a kiadó az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Jaffa Kiadó október 8-án megjelenő új kötetének, Az utolérhetetlen Mr. Yorke-nak a teljes bevételét szintén jótékony célokra ajánlotta fel a szerző, Mörk Leonóra. Ekképpen a könyv vásárlói is az alapítványt segítik, amely egyrészt a baleset miatt agysérülést szenvedett Varga Peti gyógykezelését támogatja, másrészt anyagilag és információkkal egyaránt segítséget nyújt más agysérült gyerekek családjának is.

A regény az újságírás és a film vonzó, ugyanakkor váratlan csapdákat rejtő világába vezet. Itt játszik egymással bújócskát a két főszereplő, Mészöly Dóra, egy magyar női magazin szerkesztője és kiszemelt interjúalanya, az angol színész Edward Yorke. Mielőtt kiderülne, Dórának sikerül-e elkészítenie a vágyott interjút, az olvasó elkísérheti őt a filmgyárba, a londoni utcákra vagy a párizsi Ritz Hotelbe, és az újság-, illetve filmkészítés számtalan kulisszatitkával ismerkedhet meg.

A lufiröptetés napján, vasárnap este 20 órától jótékonysági koncert szórakoztatja az érdeklődőket. Az esten fellép Kozma Orsi, Váczi Eszter, László Attila, Caramel és az Aiming For Sunday.

A koncerten befolyt összeget az alapítvány agysérült gyerekek gyógykezeléseinek finanszírozására fordítja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés