bezár
 

gyerek

2009. 11. 11.
Karácsonyi játszóház a Kiscelliben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lázár Ervin író meséi és szereplői állnak a Fővárosi Képtár - Kiscelli Múzeum programjainak középpontjában november 28-én a karácsonyi játszóházban.
A Négyszögletű Kerek Erdő című kötet Dömdö-Dömdö-Dömdödöm elnevezésű részletéhez a közönség díszleteket és jelmezeket tervezhet, amelyeket meg is valósíthat. A mese szereplőit a Civil Rádió Lázár Ervin köre szólaltatja meg a Dömdö-Dömdö-Dömdödöm című hangjátékában.

Adventi és karácsonyi díszeket is készíthetnek az érdeklődők, akiknek lehetősége nyílik az állandó kiállításhoz kapcsolódó új múzeumpedagógiai feladatlapokat kipróbálására és kiértékelésére is. A karácsonyi ünnepvárást a helyben sütött kürtöskalács illata és karácsonyi vásár teszi még teljesebbé.

A hangjáték után az ünnepi hangulat megelőlegezéseként a közönség is segíthet feldíszíteni Nagy Zoárdot, a múzeum karácsonyfáját a gyerekek által készített díszekkel, kellékekkel - közölte az intézmény az MTI-vel.

Lázár Ervin író (1936-2006) Négyszögletű Kerek Erdő című kötete 1985-ben jelent meg, s ötletes nevű szereplőiben a felnőtt olvasók könnyen ráismerhettek bizonyos embertípusokra, a különböző helyzetekben megnyilvánuló emberi magatartásformákra. Dömdödöm és társai története 1986-ban elnyerte az Év Könyve jutalmat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés