bezár
 

gyerek

2009. 11. 11.
Várja a gyerekeket a nagykarácsonyi Mikulás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagykarácsonyban, a magyar Mikulás "lakóhelyén" már várja a gyerekeket a nagyszakállú ajándékosztó; a családok, óvodás-és iskoláscsoportok péntektől látogathatnak el az ősz apó rezidenciájára - közölte az MTI-vel a Mikulásfalva Kht. ügyvezetője.
A pirosra festett, zöldablakos házikót elsőként a Végső Vár Alapítvány jóvoltából a beteg, hátrányos helyzetű, állami gondozásban, vagy nevelőszülői hálózatban élők kereshették fel. Csoportonként váltva egymást, hétfőtől csütörtök délutánig ők vendégeskednek a Mikulásnál - mondta el Mészáros Géza.

Az idén több újdonság is várja a Mikulásházba látogatókat. A legnagyobb meglepetést várhatóan a szarvaskert új lakója okozza, az agancsosok családja ugyanis egy kis szarvassal gyarapodott. Neki, valamint a família kertben élő többi tagjának a gyerekek adhatnak nevet. Javaslataikat a Mikulásnak írhatják, emailezhetik meg.

A játszóházban új játékok, valamint Kovács Péter magángyűjtő jóvoltából, Kinder-figura-kiállítás várja az aprónépet. A tárlat valóságos "Kinder-történelem", hiszen a legidősebb figura 20, a legifjabb tíz éve került elő a csokitojásból.

A 14 éve megnyitott Mikulásházba az ország minden részéből, sőt a környező országokból is érkeznek látogatók, s minden esztendőben felkeresi "kollégáját" a lappföldi Mikulás is.

Tavaly egyébként több mint tizenkét és félezren látogattak el a rezidenciára. Az idén - a gazdasági válság miatt - valamivel kevesebb 8-9 ezer kis vendégre számítanak a nagyszakállú segítői.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés