bezár
 

gyerek

2010. 04. 19.
Gyermekszínházi Biennáléra készülnek Kaposváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint harminc előadást mutatnak be Kaposváron a május 3-án kezdődő Gyermekszínházi Biennálén, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg a somogyi megyeszékhelyen. Az előzetes várakozások szerint az előadásokat mintegy hat-hétezer gyerek nézi meg.
A hazai résztvevőkön kívül olasz, osztrák, német, belga, orosz és román társulatok is fellépnek. Az előadásokat - naponta ötöt-hetet - a Csiky Gergely Színházban három színpadon, valamint két külső helyszínen délelőtt 9 és 10 órától mutatják be - tájékoztatta Ádám Gréta főszervező az MTI-t hétfőn. Ismertetése szerint mintegy félszáz csoportot, hozzávetőleg 400-500 előadót várnak a találkozóra.

A biennále idején a múzeumudvarban és az Európa Parkban játszótereket alakítanak ki és kísérőprogramok várják a gyerekeket. Koncertek, bábelőadások lesznek és lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a helyi gyermekcsoportok is.

A szervezők a hatnapos találkozón minden korosztály számára kínálnak előadásokat. Lesz külön csecsemőknek szóló előadás, továbbá báb- és fényjáték, verses és zenés mese, történelmi témájú és a jelenkor egy szeletét bemutató előadás, középiskolásoknak színházi nevelés, a résztvevőknek pedig esténként szakmai megbeszélések.

Az egyhetes biennálét május 8-án a Csiky Gergely Színházban gálaműsor zárja.

A megrendezéséhez szükséges mintegy 40 millió forint egy részét Kaposvár önkormányzata biztosítja, emellett az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja az eseményt. A csecsemőknek szóló előadásokhoz a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház uniós támogatást nyert.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján

Más művészeti ágakról

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés