bezár
 

SLAM

2010. 06. 15.
EU Trio Slam-pályázat a Sziget Fesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keressük az ország 15 legjobb slammerét, akik a Sziget Fesztivál Irodalmi Sátrában mérhetik össze tudásukat! Az augusztus 14-i, szombati verseny első 5 helyezettje (őket a jelen lévő közönség választja ki) a vasárnapi, nemzetközi döntőbe kerül, ahol az 5-5 legjobb belga és spanyol slammerrel mérkőzhet.


A pályázatot tartalmazó linket (a youtube-ra vagy más videómegosztó site-ra feltöltött videó linkjét), valamint két, tetszőlegesen választott szöveget polgári vagy művésznévvel a prae.hu portálon lehet feltölteni ide kattintva, vagy a slam menüpont alatt július 25. éjfélig. (A pályamunkákat megjelenés előtt elolvassuk, addig "karanténban" lesznek, azaz mások számára láthatatlanok.)

A pályázat témája szabadon választott. Az augusztus 14-i, szombati versenyé a Sziget Fesztivál és az EU Trió fókusz, a vasárnapi döntőé pedig az ivóvíz és a Duna lesz.

A versenyzők használhatnak eszközöket, mozgást és effekteket (a saját hangjukhoz), de hangszert, zenét nem.

A pályázatok a prae.hu portálon mindenki számára megtekinthetők lesznek, a zsűri (az Artfilter és a szervezők) az eredményt ugyanott teszi közzé, és a regisztráció során használt mailcímen értesíti a nyertes pályázókat.

A pályázók meghívott előadókkal is megmérkőznek majd a Szigeten.

További információ: slam@prae.hu

A külföldi versenyzők az alábbiak lesznek

Belga slam: Claude Io, Cindya Izzarelli, l'ami terrien, neil elliott és Philip Meersman, spanyol slam: Irene La Sen, Dani Orvíz, Bano, Gonzalo
Escarpa és Marçal Font Espí.

Mi a slam?


A slam poetry performanszelemeket használó költészet. Általában versenyként jelenik meg a nyilvánosság előtt, ahol a szerzők (költők) saját verseiket adják elő, sikerüket pedig a közönség reakciójában mérik le. A szövegek többnyire politikai és társadalmi aktualitásokkal foglalkoznak, az előadásban pedig fontos szerepet játszik a versek tartalmán és formáján kívül az előadó szenvedélye és színpadi megjelenése.

Angolul itt olvasható bővebb leírás.

















nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés