bezár
 

gyerek

2010. 11. 29.
Mese csodaceruzával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Csodaceruza kiadó három gyermekkönyv-sorozatot indított útjára óvodáskorú és kisiskolás gyerekek számára. A könyveket 2010. december 4-én szombaton 15 órakor mutatják be az Írók Boltjában (1061 Bp., Andrássy út 45.), az alkotók részvételével.
A könyveket Kulcsár Szabó Ernő irodalomtörténész, akadémikus, egyetemi tanár és Tamás Zsuzsa író, kritikus, szerkesztő mutatja be.

A bemutatót rövid eszmecsere követi, mely a következő kérdéseket járja körül: milyen helyet foglal el a gyermekirodalom ma az irodalomban? Milyen képet alakít ki róla az irodalomtörténet-írás?

A beszélgetés részvevői: Kulcsár Szabó Ernő, Menyhért Anna, Paulovkin Boglárka, Rofusz Kinga és Tamás Zsuzsa. Moderátor: Sándor Csilla, a Csodaceruza kiadó vezetője.

A könyvekről

Menyhért Anna–Balogh Andrea: A kis ló Tündérországban, A kis ló és a tigrisek. Menyhért Anna meséje 2009-ben az Aranyvackor pályázat egyik díjazottjaként tűnt fel. A kis ló különlegesen megformált, interaktív, a szülő-gyermek párbeszédet is a történet részévé emelő modern tündérmeséi könyvsorozatba kívánkoztak, és Balogh Andrea illusztrációival jelentek meg. A könyvek nagy betűs szedésük révén a kezdő olvasók dolgát könnyítik meg.

Menyhért Anna író, irodalomtörténész, egy verses és három tanulmánykötet után ez az első gyerekeknek szánt könyve. Balogh Andrea illusztrációival számos magazinban és gyerekkönyvekben is találkozhattunk. Jelenleg Londonban él.

Rofusz Kinga: Samu és egy esős nap, Samu és az ajándék
Rofusz Kinga 2010-ben első könyvével elnyerte az Év Illusztrátora címet a Schein Gábor írta és a Csodaceruza Kiadó gondozásában megjelent Irijám és Jonibe illusztrációiért.

A Samu-sorozat Rofusz Kinga mesés illusztrációinak varázsosan esendő világával a legkisebbeket szólítja meg. A könyvben az illusztrációké a főszerep, a mesék a képeket kísérik.

Paulovkin Boglárka: Elbújtam!
Paulovkin Boglárka tervező grafikus, a Visart Művészeti Akadémia tanára. Gyerekeknek szóló verses és mesekönyveit jól ismerik és szeretik az olvasók. Az Elbújtam! című kötetben Guriga kalandjairól olvashatnak a gyerekek. A szerző egyéni stílusához híven sajátosan „bogis” Guriga hétköznapjait megismerve a felnőttek még nagyobb empátiával fordulhatnak a kisgyermekek világa felé.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Interjú Somfai Annával
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés