bezár
 

gyerek

2011. 02. 01.
Felpillantó küllő: meseíró verseny 3-8. osztályos tanulóknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Semfűsemfa, Felpillantó küllő, Szépkenyeru-szentmárton, Berzengőmag, Boszorkányléptefű, Pimpimpárévirág, Angyalbojt - többek közt a fenti furcsa település-, növény- és állatnevek eredetéről várja a mesés "megfejtéseket" a Nemzeti Tankönyvkiadó.
"Vajon ki nevezte el őket így és miért? Segíts megfejteni ezt a talányt saját mesédben! Hívd segítségül a fantáziádat! Válassz a felsorolt nevek közül egyet, és írj hozzá eredetmesét!" - olvasható a mesepályázat honlapján.

A beérkezési határidő február 21., az anyanyelv nemzetközi napja,  az eredményhirdetésre pedig márciusban, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyermekkönyvtárában kerül majd sor.

A verseny fővédnöke Lackfi János költő.

Az „Az egy mi” pályázatra az általános iskolák 3-8. osztályos diákjai nevezhetnek három kategóriában (3-4, 5-6, 7-8. osztály). A maximális terjedelem három oldal. A különböző kategóriákban a legjobb 3 mesét díjazza majd a zsűri, illetve 3-3 különdíj kiosztására is sor kerül. A legjobb mesék írói és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodnak.
 
A pályázatról bővebben olvasható a Nemzeti Tankönyvkiadó honlapján.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés