bezár
 

gyerek

2011. 02. 02.
Nem csak játék!
Nyilvános pályázat GYERMEK - JÁTÉK címmel fiatal művészeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete vizuális művészeti tagozatai GYERMEK – JÁTÉK címmel nyilvános pályázatot hirdetnek magyar professzionális művészek és művészeti egyetemi hallgatók, művészeti szakközépiskolai tanulók számára. (A képen Nagy Dia korábbi díjnyertes műveinek egyike)
A pályázat célja, hogy középpontba állítsa a mindannyiunk közös jövőjét jelentő gyermekeket, erősítve ezzel a nemzedékek összetartozását, egymás mellett élését és közös munkálkodását. A pályázat meg kívánja szólítani mindazokat, akik játékokat, használati tárgyakat, öltözéket stb. terveznek és készítenek vagy kulturális alkotásokat hoznak létre a gyermekek  – köztük a különböző fogyatékkal élők – életének szépítése, gazdagítása, segítése érdekében.

A pályázatot és a pályázathoz kapcsolódó kiállítást a MAOE Képzőművészeti, Iparművészeti, Fotóművészeti tagozata szervezi a Magyar Formatervezési Tanács együttműködésével.

Pályázni az alábbi témákban lehet

Játékvilág – ezen belül: játékszer, közösségi terek játékai stb.
Mesetár – ezen belül: irodalmi mű, irodalmi mű illusztrálása stb.
Hétköznapok – ezen belül: öltözék, bútor, edény stb.
Látványtár – ezen belül: honlap, képesség- és készségfejlesztő program, animáció stb.
 
A pályázat résztvevői lehetnek: professzionális művészek, alkotók, tervezők, valamint a közép- és felsőfokú művészeti, formatervező és terméktervező iskolák hallgatói.

Pályázni csak új, magyar tervezésű alkotással lehet. A pályázat kétfordulós: az első fordulóra a pályázati tervet, dokumentációt kell beadni, a második fordulóra a kész művet.

A pályázatot a MAOE által felkért szakértőkből álló zsűri bírálja el. A zsűri professzionális és diák kategóriánként három-három díjat ad ki, és további tíz alkotást okleveles elismerésben részesít. A pályázat támogatóinak lehetőségük van különdíjak adományozására, amelyek díjazottjait szintén a bírálóbizottság választja ki. A díjazottak lehetőséget kapnak a kiállításon való részvételre.
 
A pályázat mérföldkövei:
nevezési határidő: 2011. február 28.
az első forduló eredményhirdetése: 2011. március 15.
a második forduló beadási határideje: 2011. május 2.
a nyertesek értesítése: 2011. május 10.
eredményhirdetés és kiállítás-megnyitó: 2011. május 19.

 
A pályázat célját támogatja a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetsége, a Magyar Formatervezési Tanács, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság valamint a művészeti egyetemek és a művészeti szakközépiskolák.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
A pályázati felhívás, a jelentkezési és adatlap megtalálható
itt.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés