bezár
 

gyerek

2011. 03. 22.
Egy hétig: játék és olvasás az interneten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – immár 12. alkalommal rendezi meg az Internet Fiestát a könyvtárakban, 2011. március 21-28. között. A rendezvények kapcsolódnak a Családi olvasás éve kampányhoz.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség kér minden könyvtárat, csatlakozzon 2011-ben is a fesztiválhoz, szervezzen érdekes programokat annak érdekében, hogy minél többen ismerkedjenek a világháló új lehetőségeivel, fejlesztéseivel, minél többen szerezzenek információkat az internet változatos világáról.

A 2011. évi Fiesta célja a játék és az olvasás internetes lehetőségeinek bemutatása. A játékok sokasága lelhető fel a neten kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek számára. E játékok hatással vannak a közösségi kapcsolatokra, de egyszersmind veszélyeket is rejthetnek magukban. Érdemes hangsúlyozni, hogy az internet az olvasás, tanulás kimeríthetetlen lehetőségeit is hordozza.

A 2011. évi Internet Fiesta kiemelt témakörei:
  • olvasás, tanulás, digitális írás-olvasás. A tanulás új formái, új típusú kommunikáció a családokban
  • internetes játékok
  • avatar-jelenség, szerepjátékok
  • videomegosztók
  • digitális nomádok
  • az internet pszichológiája
  • e-könyv
  • hírtípusok, hírportálok az interneten és mobil eszközökön
  • szövegtárak, elektronikus könyvtárak az interneten
A Fiesta programjain bemutatjuk a témába vágó hasznos weboldalakat, szakemberek bevonásával ismertetjük a szerepjátékok típusait és veszélyeit. A gyerekek és felnőttek számára szervezett játékok és izgalmas vetélkedők résztvevői játszva bővíthetik tudásukat.

Az országszerte megrendezésre kerülő programokról a Fiesta honlapja részletes áttekintést nyújt az érdeklődők számára.

Kérik a könyvtárakat, hogy szervezzenek minél gazdagabb programot az internet népszerűsítésére, próbáljanak minél több ismeretet átadni az embereknek a világháló lehetőségeiről. Kérik a megyei könyvtárakat, hogy segítsék a térségükbe tartozó kisebb könyvtárakat a sikeres programszervezésben. Javasolják, hogy a különböző könyvtártípusba tartozók fogjanak össze és keressék a bekapcsolódás lehetőségét.
 
 
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 14. Frankofón Filmnapokról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés