bezár
 

gyerek

2011. 03. 26.
Magyar gyerekkönyvek Bolognában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétfőn nyílik a magyar gyerekkönyvek számára legfontosabb nemzetközi fórum, a Bolognai Nemzetközi Gyermekkönyv- és Illusztrációs vásár, melynek díszvendége Litvánia.
A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése szervezésében, a MASZRE támogatásával idén igazán méltó keretek között mutatkozhat be a nemzetközi szakmának hazánk gyerekkönyv-termése.

Ebben az évben először jelentkezik együtt 14 magyar gyerekkönyvkiadó Bolognában, az MGYKE 12 tagján kívül (Aula.info, Cerkabella, Ceruza, Csimota, General Press, Holnap, Koinónia, Kráter, Naphegy, Pagony, Scolar, Vivandra) a közös standon képviselteti magát a Móra és a Pro Junior kiadó is. A Csodaceruza kiadó a Magyar Illusztrátorok standján lesz látható. Ilyen hangsúlyos könyves megjelenésre eddig még nem volt példa, ez már a hazai gyerekkönyvek igazi nemzetközi seregszemléje, melyhez ezúttal a kiadók igényeire szabott, profiljuk és a hatalmas könyvtermés bemutatására alkalmas, Takács Mari elképzelései alapján megvalósuló, szép nemzeti stand ad méltó keretet. A standon a könyvek mellett az illusztrátorok és illusztrációik is kiemelt szerephez jutnak, hiszen az alkotások képezik a magyar stand dekorációját, 12 m széles falat borítanak be a szebbnél szebb képek.

A magyar gyerekkönyveket megtalálják Bolognában a 29. csarnok B11-es standján.

A Bolognai Gyermek- és Illusztrációs könyvvásárról Nánási Yvette-tel, a Magyar Gyermekkönyv Kiadók Egyesülésének vezetőjével olvashatnak interjút a www.pagony.hu oldalon.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés