bezár
 

irodalom

2011. 04. 01.
Marina Lewycka: Eperföldek
A rövid traktortörténet ukránul szerzőjének új könyve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A festői szépségű angliai mezőn két lakókocsi álldogál, egy a férfiak, egy a nők számára. Lakóik bevándorlók, akik a világ legkülönfélébb tájáról érkeztek nagy reményekkel és vágyakkal. Andrij, az ukrán bányászfiú a régi rendszer gyermeke, míg a csinos, fiatal Irina már az új Ukrajnát képviseli – gyanakodva kerülgetik egymást. Aztán ott vannak még a lengyelek, a Bob Dylan-rajongó Tomasz, az apró, de terebélyes Jola, és ájtatos unokahúga, Marta; két kínai lány, akik közül az egyik nem is kínai; a bájos Emanuel Malawiból; valamint a mindig titokzatos Vitalij. Mind epret szedni jöttek az idillien szép, zöld Angliába.
De manapság az angol vidék korántsem idilli a bevándorlók számára. Erről gondoskodnak az olyan meghatározhatatlan nemzetiségű, önjelölt gengszterek, mint Vulk, aki szemet vet Irinára, és úgy gondolja, az emberrablás a legcélravezetőbb udvarlási mód. Így aztán Andrij, aki amúgy igazán nem kedveli Irinát, de tényleg nem, kénytelen felkerekedni, hogy megkeresse a lányt, akibe egyáltalán nem is szerelmes...

Az ukrán származású Marina Lewycka második regényében lebilincselő történetet kanyarít arról, mi mindenre képes az ember egy jobb élet után kutatva. Amint első, Rövid traktortörténet ukránul című, kiadónknál magyarul is megjelent könyvében, ebben is magával ragad gyengéd, de semmit sem leplező iróniája, szellemes stílusa, szeretetteljes humora és éleslátó kritikája Keletről és Nyugatról egyaránt.


Geopen Kiadó
Terjedelem: 404 oldal
Méret: 130×195 mm
Kötés: kartonált, ragasztott
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 9765 74 0
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés