bezár
 

zene

2007. 05. 25.
Búcsú Reakthor Feritől
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Búcsú Reakthor Feritől Tragikus váratlansággal meghalt Bakai „Reakthor” Ferenc (1981. január 9. – 2007. május. 22.). Néhány éve laza kötődésű „munkatársunk” volt, néhányunknak közelebbi barátja vagy őszinte haverja. Nagyon fog hiányozni. Nyugodjon békében.
Bakai Fecó SPACEMAN

… – 361 – DJ – illegalparty.hu – Szonár Audio-Vizuális Alapítvány – Hármashatárhegy – minimaltecho – hangmérnök – 4/4 – …

Együtt csináltuk a Jailhouse-os prae gore-horror-cult filmklubot. Ő hozta a projektort, valaki más a filmet. Ha félórás késésben voltunk, akkor is mosolygott, kért egy sört, és 3 perc alatt összerakta az egész cuccot. Aztán felmentünk csócsózni vagy leültünk beszélgetni. Akkor is, ha gombostűt sem lehetett a nézők között leejteni, akkor is, ha ketten sem jöttek el. Volt időnk megismerni egymást. Nagyon összehaverkodtunk.

Utoljára egy őszi céges továbbképzésen találkoztunk. Együtt az utolsó sorban. Ásítoztunk vagy a rakoncátlan gyerkőcöket szórakoztattuk. A szünetekben széles vigyorral és jó hangosan pukkasztottuk a komoly embereket.

Csupaszív ember volt. Őszinte és tehetséges. Tele kérdésekkel és ötletekkel. Kiszolgáltatottsággal és humorral. Sárga plasztik cipőjéről az is megjegyezte, akivel csak egyszer találkozott.

Nem szedett semmit, bár a zenéjére sokszor tomboltak szétcsúszott arcok, ő ezt másképp látta. Gyakran felbiciklizett a Hármashatár hegyre. Az utóbbi időben nagyon odafigyelt az egészségére.

Befeküdt a kádba. Megállt a szíve. A mentősök sem tudták visszahozni. Szombaton már nem zenél.

Akik ismerték, nézzenek fel egy kicsit, s képzeljék el, hogy ő áll az égi djpult mögött, s az ő zenéjére tekeregnek a felhők.

Jó utat, Fecó!
nyomtat

Szerzők

-- Pál Dániel Levente --


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés