bezár
 

irodalom

2015. 05. 29.
Cigány Írószövetség és Nemzeti (köz) Művelődési Társaság az ünnepi könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cigány Írószövetség és Nemzeti (köz) Művelődési Társaság az ünnepi könyvhéten A Cigány Írószövetség és Nemzeti (köz) Művelődési Társaság a Könyvhétre az alábbi új könyvekkel jelentkezik

Ruva Farkas Pál: Mezítláb csillagok között

 

A szerző hetedik önálló verseskötete, ami egyben a költő ars poeticája :

Reménykedem, hogy a hetedik vereses kötetemben sikerült megfestenem azt a vásznamat, vagy megálmodnom azt a gobelint, amelyikből fölsejlik az arcomon túl az a világ,amiből jöttem, amivel harcolok, és megpróbálok  nap mint nap hinni”                           

Mezítláb a csillagok között - könyvborító

219 oldal

 

Ruva Farkas Pál: Rókatánc

novelláskötet

 

Az író legújabb novelláskötetét tartja kezében az olvasó, mely rendhagyó módon dolgozza fel kisebb pátriája lakosainak, rokonainak az életét. Hiteles, szép érdekfeszítő elbeszélések ezek, nagyszerű figurák sorával, lírai vagy éppenséggel drámai erejű eseményekkel. Az olvasó egzotikumokra találhat bennük, ahogy Marquez vérbő történeteiben, megrendítő összeütközésekre, szenvedélyes szerelmekre, a családi összetartozások megindító helyzeteire.

Rókatánc - könyvborító

182 oldal

 

Ruva Farkas Pál: Angyalok ha démonok

 

Most életrajzi elemekből építkezve, vallomásos indulattal, megejtő őszinteséggel, mondhatni bátorsággal, emellett lírai árnyaltsággal mutat be egy olyan világot, amit megszenvedett, aminek minden szereplőjét mélységesen ismeri, ezért alakjukat kitűnő plaszticitással ábrázolja. Az író elbeszélő tehetsége sodró erejű. Minden mondata tömör igazság. Könyvét nem csak a lendületesen vezetett történet teszi olvasmányossá, de ahogy a korról, ismert személyiségekről, cigány nemzetségének múltjáról a soha nem feledhető családról és főként édesanyjáról beszél. Manapság ritkán olvashatunk ennyire természetes előadásmódban megírt prózát. Stílusa rokon Tersánszky Józsi Jenő nagyvonalú, érzékletes, szabad írói szellemével. Tanulságos könyv kerül az olvasó kezébe Ruva Farkas Pál regényével.”  - írta a könyvről Szakonyi Károly

Angyalok ha démonok - könyvborító

182 oldal

                                                     

Antológia

Válogatta  Ruva Farkas Pál, a Cigány Írószövetség elnöke.

 

Az Antológia harmincnyolc roma költőt, írót mutat be. A válogatást roma és nem roma közéleti szereplőkkel folytatott beszélgetések színesítik, melyből kitűnik a cigányokról alkotott véleményük.

Antológia - könyvborító

100 oldal

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés