bezár
 

irodalom

2015. 06. 03.
Hét Krajcár Kiadó az ünnepi könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét Krajcár Kiadó az ünnepi könyvhéten A Hét Krajcár Kiadó könyvei és dedikálása az Ünnepi Könyvhéten

Pőcze Zoltán: Déjá vu

regény

 

A főhős bártulajdonosként ad teret a tombolni vágyó fiataloknak, uralkodva a személyzeten és a szexre éhes lányokon is. Bárjában rendhagyó körülmények között hódítja meg az ott kutató szociológus lányt, majd ismeri meg annak progéria szindrómában „szenvedő” nevelt gyermekét. A bár előtt dörrenő lövés megmagyarázhatatlan események sorozatát indítja el. A főhős múltjának állomásai kezdenek ismét megtörténni, talán esélyt adva sorsának korrigálására és az elháríthatatlannak tűnő vég elkerülésére. Izgalom és romantika, szerelem és erotika izzik ebben a letehetetlen regényben.

Deja vu - könyvborító

ára 2200 Ft

 

 

Varga Domokos György: Tévé a tanyán

verses elbeszélés

 

Ez a szép könyv Varga Domokos György és Lázár Zsuzsanna közös munkája  meghódítja a betűszerető, álmodni tudó, látni szerető gyerekek, szülők és nagyszülők szívét és eszét.

Tévé a tanyán - könyvborító

1200 Ft

Gombár Endre: Végítélet előtt

regény

 

A regény Gondos László történelmi sorsfordulókkal teli életét mutatja be változatos színtereken, gyermekkorától felnôtt, házas emberré válásáig. Budapest 1943-as bombázásától az ostromon és az 1956-os forradalmon át a rendszerváltás kezdetéig. Ebben a tabutémákat nyíltan feltáró történetben ugyanúgy helyet kap a budapesti zsidóság kálváriája vagy mentése, mint a Vörös Hadsereg felszabadító és egyúttal az országot megszálló hadmûvelete, és mint a háborúban elesett apósa sírjának felkutatása Ukrajnában. Az emberi és politikai csalások, a képmutatások és köpönyegforgatások saját sorsában való megtapasztalása ellenére is kitart elvei és vélt igazságai mellett. László nagy túlélô, és amikor felesége, Ildikó, egy tudományos-fantasztikus folyóiratban megjelent, az emberiség kipusztulásának vízióját elôrevetítô írástól komolyan megriad, Madách „Az ember tragédiája” befejezô mondatára hivatkozva, így válaszol: „Nem adjuk fel, drágám!

Végítélet előtt - könyvborító

ára 2180 Ft

 

Gazda József: Vezényelt történelem

sorsregény

 

Gazda József mintha minden fájdalmát, szenvedését bele akarta volna sűríteni ebbe a jajkiáltó sorsregénybe. Az irgalmatlanul véres és bűnös XX. század olyan rettenetes keresztet állított Magyarországnak, nemzetünknek az első és második világháborúk nyomán, hogy ennek igazságtalanságai ma is vádolnak, s folyton folyvást ránk nehezednek, nyomnak, gyötörnek, pusztítanak. Erről a keresztrefeszítettségről, kereszt alatti létről szól ez a páratan regény.

A magyar nemzet halálos fájdalmairól. Az író fájdalmairól. Valamennyi felelős magyar fájdalmáról. És a nemzet fájdalomban megszépült arcáról, melyen a bajban is ott bolyong a Hit fénye és szépsége. Mint ahogy édes anyanyelvünkben, melynek csodálatos szavaival az író kifejezi a kifejezhetetlent.  Gazda József Erdélyből, Sóhajföldről néz az egész Kárpát-medence sorsára.

Arról szól ez a sorsregény, hogy mi történt velünk évszázados magányunkban. Hogy mit tettek velünk, mit követtek el ellenünk a legvéresebb században, a huszadikban. Gazda József sorra vesz mindent, mint aki számadást készít az utókornak, hogy mik történtek, jaj mik is történtek!

Amíg élünk, még akkor is tiltakoznunk kellene a történtek ellen, ha nem lehetne jóvá tenni a veszteségeinkből már semmit sem. Mert ez a szörnyű kereszt elfogadhatatlan. Az, hogy nem élhetsz, nem létezhetsz, nem építheted önmagadat, mert ezen a földön, itt a Kárpátok karéjában – és azon túl is – útjában vagy valakinek, a szomszédodnak, a fölötted gyámkodó, téged elpusztítani akaró hatalomnak, hatalmaknak, valami leküzdhetetlen Erőnek, az ellen kiált.

E nagyszabású mű szerkezeti kerete egy óriáskoncert, egy szimfonikus költemény, melynek előadása 1901 első éjszakáján veszi kezdetét s 2000 december 31-én, szilveszter éjszakáján ér véget. (Benke László)

Vezényelt történelem - könyvborító

ára 3990 Ft

 

A Hét Krajcár sátránál dedikál:

 

Varga Domokos György és Lázár Zsuzsanna:

                        5-én 16 órakor

                        6-án 16 órakor

 

Pőcze Zoltán:

                      5-én 15 órakor

                     6-án 11 órakor

                     7-én  11 órakor

 

Gombár Endre:

                       5-én 15 órakor 

                      6-án  15 órakor

 

Gazda József:

                       5-én 14 órakor

                      6-án  16 órakor

                      7-én  16 órakor

 

Nanovfszky György:  

                        5-én 16 órakor

                        6-án 16 órakor

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés