bezár
 

irodalom

2016. 03. 31.
Kalligram a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kalligram a Könyvfesztiválon A Kalligram Kiadó újdonságai a Könyvfesztiválon

Németh Gábor: Egy mormota nyara

Az izgat, hogyan lehet a főtémával kapcsolatos, úgynevezett valóságos élményeket fikció alapjává tenni, eltávolodni a közvetlen életrajztól úgy, hogy a szöveg mégis megőrizze a személyes tapasztalat naplószerű közelségét. Úgy beszélni számomra fontos, amúgy az up to date politikai-társadalomelméleti diskurzusban is tárgyalt emberi konfliktusokról, hogy a beszéd mégis mindenestül érzéki maradjon, egy ember érdekes történetévé váljon”. (Németh Gábor)

Németh Gábor: Egy mormota nyara - könyvborító

Németh Gábor: Egy mormota nyara

Kötve, old.

ISBN 978-615-5603-44-0

Ára: 3490 Ft

 

Kerékgyártó István: Makk ász az Olajfák hegyén

Kerékgyártó István Makk Ász az Olajfák hegyén című regénye vidám szabadsággal tekint vissza a korai Kádár-korszakra: már nem leleplezni akarja e rémületes világ abszurditásait, hanem elmesélni, megérteni, milyen volt kamaszként felnőni ott és akkor. Innen ered a regény groteszk és bájos humora, könnyedsége és szabadszájúsága. Olyan, amit olvasóként könnyű megszeretni, de nehezebb elfogadni – hiszen kissé keserűen önmagunkon nevetünk.

Kerékgyártó István: Makk Ász az Olajfák hegyén - könyvborító

Kerékgyártó István: Makk ász az Olajfák hegyén

Kötve

248. old.

ISBN 978-615-5603-40-2

Ára: 2990 Ft
 

Hidas Judit: Seb

A Seb, noha kíméletlen látlelet a mai magyar társadalom egy részéről, mégsem szomorú könyv. A sorsok vigasztalanságát ellensúlyozza a cselekményszövés ritmusa és lendülete, a szereplők élettelisége és a szituációkban megmutatkozó visszafogott, finom irónia. Hidas Judit munkája nyeresége a kortárs magyar prózának – és az olvasónak is.” (Márton László)

Hidas Judit: Seb - könyvborító

Hidas Judit: Seb

Kötve

256 old.

ISBN 978-615-5603-41-9

Ára: 2990 Ft
 

Csaplár Vilmos: Istennel, vagy nélküle. Gondolatok a reflektív evolúcióról 

Az érvelés szála hol eltűnik, hol előbukkan, de soha nem tolakodó. Ebből következően, noha alapvetően diszkurzív gondolatokból áll, az egésznek mégis van egy költői-szépirodalmi jellege. A történelem és a civilizáció úgy jelenik meg benne, mint egy tengerből kiemelkedő mészkőhegy. És ahogyan ez lassan elkopik, az individuumra épülő civilizáció is egyszer majd befejeződik s helyette valami más veszi kezdetét. Civilizációnk labirintusában ennek a folyamatnak a tüneteit és előjeleit követi nyomon Csaplár Vilmos.” (Földényi F. László)

Csaplár Vilmos: Istennel vagy nélküle - könyvborító

Csaplár Vilmos: Istennel, vagy nélküle. Gondolatok a reflektív evolúcióról 

Kötve

200 old.

ISBN 978-615-5603-42-6 

Ára: 2800 Ft


Az oroszlán és a béka. Ismeretlen Grimm-mesék

E mesék egy része más gyűjteményekből, néhányuk a Grimm testvérektől, de többé-kevésbé eltérő változatban ismert, néhány közülük pedig teljes újdonságot jelent. Így, együtt az »ismeretlen« 50 olyan árnyalatát testesítik meg, amely feltétlenül fölfedezésre érdemes, és az ismert változatokkal való párbeszédre ösztönözhet. Végeredményben a kritikák hatása alatt végrehajtott átdolgozásnak, no és a fivérek évtizedeken át lankadatlan munkakedvének köszönhető, hogy a magyar olvasó most, a Gyermek- és családi mesék teljes magyar kiadásának sokadik újranyomása, illetve átdolgozott és a 10 gyermeklegendával kiegészített új edíciója után 50 új Grimm-mesét tarthat a kezében.” (Adamik Lajos–Márton László)

Az oroszlán és a béka. Ismeretlen Grimm-mesék - könyvborító

Az oroszlán és a béka. Ismeretlen Grimm-mesék

Kötve

176 old.

ISBN 978-615-5603-46-4

Ára: 2990 Ft
 

Erős Ferenc: Psziché és hatalom

A jelen kötet a szerző újabb – többségükben már önállóan is megjelent – tanulmányait és esszéit gyűjti egybe, tudománytörténeti dolgozatoktól és társadalomlélektani vizsgálódásokon át irodalmi- és filmalkotások elemzéséig. A szerteágazó tematika közös pontja az a kérdés, hogy milyen pszichológiai bázisra épül a hatalom és az erőszak, mit tudnak mondani a pszicho-tudományok a politika irracionalizálódásáról, az antidemokratikus rendszerek, zsarnokságok és totalitarizmusok lélektani alapjairól és e rendszereknek az egyénekre és közösségekre gyakorolt traumatikus hatásáról.

Erős Ferenc: Psziché és hatalom - könyvborító

Erős Ferenc: Psziché és hatalom

Kötve

245 old.

ISBN 978-615-5603-43-3 

Ára: 2990 Ft
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés