bezár
 

irodalom

2016. 06. 13.
Tíz mű nyert a Digitális Könyvnyomtatási Pályázaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz irodalmi művet jutalmazott a zsűri a Digitális Könyvnyomtatási pályázaton, amelyet nyolcadik alkalommal hirdettek meg. A díjakat vasárnap adták át a 87. Ünnepi Könyvhéten.

A szervezők közleménye szerint a zsűri által díjazásra méltónak talált tíz alkotás többsége regény, de verseskötetek, esszékötet, egy drámaantológia és egy mesekönyv is akad a hamarosan a könyvesboltokba kerülő művek között. A nyertes szerzők között található ismeretlen 20 éves, valamint egy 82 éves alkotó is, utóbbi Nánási Bori írói néven írta meg önéletrajzát.
   

 A 8. Digitális Könyvnyomtatási Pályázat nyertesei között van Nánási Bori Anonima emlékei című kötete mellett Baán Tibor Dorádó, Horváth Júlia Borbála Munkakönyv, Magyary Ágnes Rövidzárlat az Alvilágban és Szász András Félbemaradt mondat című regénye; Gálla Edit Egy másik életben és Orisek Márta Pünkösd felé, pünkösd után című verseskötete; Persovits József Írások a könyvnyomtatás világából címmel összegyűjtött esszéi; Toldi Zsuzsanna meséje, a Miklóska mesekönyve, valamint az utóbbi évek legemlékezetesebb kortárs magyar drámáiból ízelítőt adó Párhuzamos világok - Ellenfény antológia.
    

"Mindig öröm eddig ismeretlen szerzők magas színvonalú alkotásait olvasni, az idei pályázat is tartogatott kellemes meglepetéseket. A zsűri munkáját Győrffy Ákos költő koordinálta, bízunk abban, hogy nemcsak a megjelenő tíz könyv szerzője, hanem a többi pályázó sem veszíti el lelkesedését" - idézi Szentmártoni Jánost, a kezdeményezést támogató Magyar Írószövetség elnökét a közlemény.
    

Szalai István, a pályázatot támogató Canon kereskedelmi célú nyomtatás üzletág-igazgatója kiemelte: a cég a digitális könyvnyomtatás népszerűsítésével arra törekszik, hogy lehetőséget adjon még nem ismert íróknak, illetve rétegműfajokban alkotó szerzőknek a megjelenésre, illetve felhívja a kiadók figyelmét a gazdaságosabb és környezetkímélőbb alacsony példányszámú könyvgyártás előnyeire.
    

Az elkészült könyveket szeptemberben mutatják be, ekkor a legszebb könyv díjat is átadják. Minden mű 250-250 példányban jelenik meg, ezt követően, a sikerüktől függően a kiadók dönthetnek a fogyás ismeretében az utánnyomás mennyiségéről.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés