bezár
 

gyerek

2017. 04. 13.
PRAE.HU 10 PLUSZ – Z generációs irodalom
Április 18-án találkozás Kalapos Éva Veronikával és Molnár T. Eszterrel a Keletben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz éves múlt a prae.hu művészeti portál. Ezért egy sorozatot terveztünk szerkesztőségi üléseink helyszínével, a Kelet Kávézóval együttműködve. Minden rovat vezetője kitalál egy beszélgetést egy vagy két olyan vendéggel, akiket szíve szerint szívesen lát, vagy mutat be olvasóinknak, barátainknak. A témák izgalmáról is a rovatvezetők gondoskodnak. A műsorra havonta egy alkalommal, kedden, 19 órától kerül sor a Kelet Kávézóban, Budapesten, a Bartók Béla út 29. szám alatt.

Talán néhányan emlékszünk még arra, amikor magyar szerzőtől nem igazán lehetett kortárs ifjúsági regényt kapni. De ma már szinte alig rémlik – köszönhetően annak a színes, gazdag választéknak, ami a boltokban fogad bennünket. Tudatos kiadói stratégia, profin felépített írói brandek, valóságszagú tiniregények együttese kellett ehhez. Kalapos Éva Veronika D.A.C. sorozata az egyik első volt az érzékeny, empatikus, a tinik problémáiról őszintén beszélő könyvek sorában, Molnár T. Eszter Bakos családja (Stand up!, Most már igazán) pedig tavaly robbant nagyot. A két írót trendekről, hitelességről, a YA-irodalom sajátos helyzetéről, vélt vagy valós felelősségéről Varga Betti kérdezi.

Vendégek: Kalapos Éva Veronika, Molnár T. Eszter

Moderátor: Varga Betti

Helszín: Kelet Kávézó, Budapest, Bartók Béla út 29.

Időpont: 2017. 04. 18, 19 óra

Az esemény Facebook-oldalán csatlakozni lehet az esthez: https://www.facebook.com/events/182492442261457/

Rákövetkező alkalommal, május 16-án a téma: Digitális fordulat a zenében

A számítógépek és a digitalizálás alapjaiban változtatta meg a gondolkodásunkat és mindennapjainkat. A zenei “digitális fordulat” múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgetünk az elektronikus zene felsőfokú oktatásának két központja, a Liszt Zeneművészeti Egyetem elektronikus zenei médiaművészet és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar elektronikus zenei médiaművész szakának alapító tagjaival és oktatóival, Szigetvári Andreával és Kovács Balázzsal (alias XRC) A beszélgetést moderálja: Danczi Csaba László.

A rendezvényt az NKA támogatja: NKA

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés