bezár
 

gyerek

2008. 03. 10.
Micsoda Sárkány?!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Micsoda Sárkány?! Eleddig elsősorban műfordítói munkái alapján ismerhette a magyar közönség Nádori Lídiát. Most a Naphegy Kiadónál megjelent első önálló kötete, melyet gyerekeknek szán. Címe: Sárkány a lépcsőházban.
A kiadó ismertetése szerint "Nádori Lídia stílusát és humorát remekül érti egy óvodás, de olvasása közben a szülő is kap rejtett üzeneteket. A (…) finom, humoros részletekből a gyerek rengeteg olyan dolgot megtud a világról, az életről, a nagyvárosi létről, melyekre mi felnőttek már régen elfelejtettünk rácsodálkozni.

A szerző külön érdeme az a könnyedség, mellyel nehéz témákat érint, és a nyitottság, mellyel a szülőre és a gyerekre bízza bizonyos helyzetek befejezését, értékelését, az önálló, aktív értelmező szerepét a gyermek olvasónak is megelőlegezve.

A könyvet Kun Fruzsina illusztrációi gazdagítják. A meleg színek, az érzelmek kifejező ábrázolása nemcsak gyönyörű hangulatot teremt, hanem a mesék megértéséhez, feldolgozásához is nagybnan hozzájárul."

Nádori Lídia eddig elsősorban német nyelvű művek átültetésével foglalkozott. Hozzá köthető Anonyma, Thomas Brussig, Karen Duve, Martin Gülich, Terézia Mora, Ingo Schulze, Juli Zeh és mások műveinek magyarra ültetése.

A könyvet a Naphegy Kiadó jelentette meg az esetében kissé érthetetlen, Jancsi meséi (miért is nem Juliska?) című sorozatban.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Somfai Annával
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés