bezár
 

irodalom

2017. 05. 30.
A Manó és Menő Könyvek újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Manó és Menő Könyvek újdonságai A Manó és Menő Könyvek újdonságai az Ünnepi Könyvhéten

Csapody Kinga: Türelmesek Lettünk

 

Ez a családi beszélgetőkönyv segítséget kíván nyújtani abban, hogy a közös olvasás és Pásztohy Panka gyönyörű illusztrációinak nézegetése közben könnyebben induljon el dialógus szülő és gyermeke között arról, hogy miért nem kell mindig versenyezni, tényleg megéri egy kicsit türelmesebbnek lenni.

Csapody Kinga: Türelmesek Lettünk

ISBN: 978-963-403-336-3

196 mm× 196 mm

42 oldal, keménytábla

Rendelési kód: BO

Bolti ár:1990 Ft

 

Mechler Anna: Kerék mesék 5 – Jonatán, a kamion

 

Ugye milyen érdekesnek tűnik a kamionok munkája? A Kerék mesék legújabb részének hőse Jonatán, a kamion. Elutazik Olaszországba, szállít narancsot, találkozik régi barátokkal, elcserélnek rakományokat és még sok érdekes kalandban lesz része.

A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos információt is megtanítanak a nyerges vontatókkal kapcsolatban. Ajánljuk a kamionok és járművek szerelmeseinek, és annak, aki szerette a Kerék mesék korábbi köteteit - most sem fognak csalódni!

Ajánljuk 4 évnél idősebbeknek

Mechler Anna: Kerék mesék 5 – Jonatán, a kamion

ISBN: 9789634033387

196mm × 196 mm

64 oldal, keménytábla 

Rendelési kód: BO

Bolti ár:1990. Ft

 

Csapody Kinga: Utazik a család – Irány a Velencei-tó

 

"Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?" - ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult.

Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal a Velencei-tóhoz, Székesfehérvárra és környékére kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva sok érdekességet tudhatunk meg Velencéről, körbetekerhetjük a tavat, bebarangolhatunk mindent Pákozdtól Gárdonyig, nézhetünk várakat és madárrezervátumot is. A könyvből egy csomó ötletet lehet meríteni, hogy a környéken miket lehet felfedezni, megmászni és kipróbálni.
Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét!

Csapody Kinga: Utazik a család – Irány a Velencei-tó

ISBN: 9789634033776

196 mm × 196 mm,

64 oldal, keménytábla 

Rendelési kód: BO

Bolti ár: 1990Ft

 

Nógrádi Gergely: Klassz! – Szigeti veszedelem

 

1566 nyarán a valaha élt leghatalmasabb szultán, Szulejmán a csöpp magyarországi vár ellen fordul legyőzhetetlen hadseregével. Százezer vérszomjas török katona ront kétezer-ötszáz szigeti vitézre. A magyarok nem menekülnek el, hetekig harcolnak, életüket adják a nemzetért, a hazáért.

A Szigeti veszedelem Zrínyi Miklós verses eposza, melyben dédapjának, Szigetvár vértanú védőjének állít emléket. 

A Manó Könyvek Klassz!-sorozatában Nógrádi Gergely az eredeti cselekményt követve, prózai formában írja újra a klasszikus irodalom gyöngyszemeit, azzal a céllal, hogy a remekművek a mai fiatalok számára is érthető és szerethető olvasmányok legyen. A sorozat köteteinek különlegessége, hogy az eredeti regényekből kiemelt szövegrészleteket is tartalmaznak, segítve ezzel azok iskolai feldolgozását.

Nógrádi Gergely: Klassz! – Szigeti veszedelem

ISBN: 9789634033370

129 mm x 197 mm

200 oldal, kartonált 

Rendelési kód: BO

Bolti ár: 1290 Ft

 

Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

 

Kovász Beatrix Borókának van egy különleges képessége: szavakat gyűjt - látja, hogy a körülötte lévő emberek épp mire gondolnak, vagy mire vágyakoznak. Az előbukkanó szavaknak néha szárnyuk van, de lehetnek zebracsíkosak is éppen. Beatrix rengeteg helyen élt már, de van egy szó, amit még soha nem látott: otthon.

A tizenegy éves lány már belefáradt a sok utazásba. Nehéz úgy barátokat találni, ha állandóan úton van az ember. Ám amikor a család zöldesbarna kocsija begördül Éjegyházára, főhősünk úgy érzi, talán most megváltozhat valami. Hiszen ez a titokzatos hely a mendemondák szerint egykor tele volt varázslattal. Aztán egy átok száműzte a csodát.
Legalábbis a többség így gondolja.
Beatrix azonban biztos benne, hogy Éjegyházán maradt még egy csipetnyi varázslat. Nem tűnt el teljesen, csupán elrejtőzött, és arra vár, hogy a lány megtalálja a megfelelő szavakat, amik megtörik az átkot.

10 éven felülieknek ajánljuk

Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat

ISBN: 9789634033400

135 mm x 215 mm

320 oldal, kartonált 

Rendelési kód: BO

Bolti ár:2490 Ft

 

Baár Tünde: Buda és Vince 2 – Imádom a nyarat!

 

Amik a táborban történtek:

o rengeteg nevetés, sok hecc
o bátorságpróba és éjszakai kalandok
o túrák és kreatív feladatok
o váratlan fordulatok és meglepetések
o pulcsievő kecskék, alvó baglyok,bogarak és kutyák

Buda és Vince, no meg az osztálytársaik kalandjai ismerősek lesznek minden iskolásnak, így egész biztosan velük izgulnak, nevetnek a nyári kalandjaikon. Baár Tünde sokéves pedagógusim élményeit is beleszőtte a fiatalok történeteibe, amit lánya, Bakos Barbara vagány illusztrációi töltöttek meg még több színnel és élettel.

Ajánljuk 7 éven felülieknek

Baár Tünde: Buda és Vince 2 – Imádom a nyarat!

163 mm x 238 mm

112 oldal, / keménytábla 

Rendelési kód: BO

Bolti ár: 2490 Ft

 

Nagy Katalin: Tűrhető Lajos – Világgá Mentem

 

Régi kedvencek című sorozatunkban olyan könyvek megjelentetését tűztük ki célul, melyek egyszer már belopták magukat sokak szívébe. Mi elővesszük és új, friss illusztrációkkal töltjük meg őket, hogy a mai gyerekek is szívesen vegyék kézbe ezeket a remekműveket, és számukra is legalább akkora élményt jelentsenek, mint nekünk jelentettek évekkel ezelőtt.

Nagy Katalin: Tűrhető Lajos – Világgá Mentem

ISBN: 978-963-403-335-6

illusztrálta Dudás Győző

140 mm × 200 mm,

128 oldal, / keménytábla 

Bolti ár: 1990Ft

 

Kolozsi László – Igor Lazin: Apufa

 

 „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy apuka, aki egy hideg áprilisi reggelen diófává változott.” Kolozsi László szétszorítóan szép története segít abban, hogy beszélhetünk a halálról gyerekeinkkel

Kolozsi László – Igor Lazin: Apufa

ISBN: 978-963-403-278-6

235 mm × 200 mm,

48 oldal, keménytábla 

Bolti ár: 2490 Ft

 

Erdős Zsuzsanna: Ellenpontok 2 – Vedd már észre!

 

Mit gondol a másik? Mit érez? Tényleg azt jelenti, amit mond, amire gondol? Az Ellenpontok-sorozat ezúttal egy szerelmet mutat meg a könyv egyik felében a lány, a másikban a fiú szemszögéből. Hogy a csattanóra is fény derüljön, fel kell vágni a könyv középső részének lapjait… izgalmas. Akár az első nagy szerelem.

Erdős Zsuzsanna: Ellenpontok 2 – Vedd már észre!

ISBN: 978-963-403-356-1

129 mm ×  197mm,

oldal, kartonált 

Bolti ár: 2990 Ft

 

Menyhért Anna: Rubinbogyózselé

illusztrálta Ficzere Kyrú

 

Ez a meseregény azoknak a kisiskolásoknak szól, akik szeretik a varázslatot, nem félnek az erdőben, hisznek az emberi jóságban és mernek belemerítkezni egy fantázivilágba, ahol lehetnek jó és rossz dolgok is egyszerre. Nem árulunk el nagy titkot akkor sem, hogy ha azt mondjuk, hogy minden rossz mögött valami más áll: félelem, bántás vagy fájdalom.

Menyhért Anna Rubinbogyózselé című könyve önálló olvasásra is alkalmas, de az esti közös felolvasás meséje is lehet, összehozva kisebb és nagyobb testvéreket egyaránt.

Menyhért Anna: Rubinbogyózselé

ISBN: 9789634033349

Oldalszám: 96, keménytáblás

Méret: 40 mm x 163 mm x 238 mm

Kötés: Keménytáblás

 

Programok

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/232064840614513/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Vaktérkép
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés