bezár
 

zene

2017. 07. 13.
Lehet, hogy még torta is lesz…
Interjú a Blahalouisiana tagjaival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Blahalouisiana zenekar tagjaival is beszélgettünk Orfűn: a Kacat nagyszínpad backstage-ében szó volt a különleges színpadképről, a klipekről és még a szülinapi koncertről is. Az interjú után pár órával elképesztő koncertet adott az ötéves együttes. Ha nem ismernétek őket, mindenképp látogassatok el a Barba Negrába július 28-án, valamint olvassátok el ezt a cikket, már csak azért is, mert ez az Orfűn készített sorozat utolsó darabja.

PRAE.HU: Barbi egyszer azt mondta, hogy a Fishing a kedvenc fesztiválotok. Mióta játszotok itt, miért szeretitek ennyire ezt a fesztivált? (Schoblocher Barbara az együttes énekesnője – a szerk.)

Három éve játszottunk itt először, de nem is amiatt a koncert miatt szerettük meg ennyire a helyet. Igaz, szerintünk a koncert sem volt rossz, de a hely hangulata és az itteni közönség fogott meg leginkább.

PRAE.HU: Honnan jött a Blahalouisiana név? Sok Facebook posztban „Blahalouisiana lakosok”-ként szólítjátok meg a közönségeteket. Blahalouisiana tehát egy ország, vagy ezt már csak mi gondoljuk túl?

A név és a lakosok szerintem két külön dolog. A gitárosunknak volt egy lakása a Blaha Lujza tér közelében, mi pedig rengeteget jártunk oda. A név ennek egy elváltoztatott formája, a lakosok viszont nem ebből alakult ki. Szeretnénk a közönséget közel érezni magunkhoz, nem gondoljuk helyesnek az „előadók és rajongók” felállást. Barbi mindig a „nappaliban” köszönti a koncertre érkezőket, talán a lakosok is ebből adódik.

blaha

PRAE.HU: Ha már a díszleteknél tartunk; tudnátok erről mesélni egy kicsit? Hogy alakult ki a „nappali”?

Az egyik kedvenc együttesünknek volt hasonló díszlete egy turnéra, és nekünk nagyon megtetszett. Mint már mondtuk, ez is segít abban, hogy közel érezzük magunkhoz a közönséget. Egyébként ez a teljes díszlet a lámpákkal és szőnyegekkel csak pár éve alakult ki.

PRAE.HU: Még tavasszal, egy Barbi & Jancsó akusztikon játszottatok egy számot, talán a Túl távol, elég közelt angol szöveggel. Ezt nem tervezitek kiadni, például egy single-ként?

A Túl távol, elég közelnek és az Ahol összeérnek van angol szövege is. Ezeket még a külföldi turnénkra írtuk, mert nem akartunk csak régi számokat játszani, viszont magyarul énekelni külföldön elég rizikós. Nyilván volt ilyen is a sok magyar számunk miatt, de az újabbakhoz egyszerűbbnek találtuk, ha írunk egy angol szöveget. Egyébként eddig még nem gondolkoztunk azon, hogy ezeket kiadjuk, de szerintem nagyon jó ötlet! Lehet, hogy felkerül valamelyik az új albumra bonus trackként.

blaha

PRAE.HU: Milyen koncepció alapján készülnek a klipjeitek? Hogy választjátok ki azokat a számokat, amikhez klipet csináltok?

Azt, hogy melyik számhoz csináljuk, szerintem egyszerűen érzi az ember. Nyilván egy klipet sokkal többen néznek meg, mint ahányan anélkül hallgatnák a számot, tehát ez is egy szempont. Azt, hogy mi legyen az alapkoncepció, nem mi döntjük el, általában rábízzuk a stábra. Ők a szám hangulata alapján találnak ki valamit, és azt az ötletet dolgozzuk ki, ami mindenkinek tetszik.

blaha

PRAE.HU: Júliusban lesz az ötödik szülinapi koncertetek. Vannak már erről információk?

Július 28., Barba Negra Track. Várhatóan ez lesz az eddigi legnagyobb koncertünk, és igyekszünk majd a zenekar történetének minden korszakából játszani számokat. Lehet, hogy még torta is lesz…
 
Fotó: Balogh Berta
 

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Franciska --


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés