bezár
 

irodalom

2017. 07. 22.
Van, aki kikacsint, és van, aki nem kacsint ki
FISZ-tábor 2. nap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Híresen sokáig alvó szobatársainkkal azt az igazságos módszert találtuk ki a reggelizésre, hogy négyünk közül minden nap egy valaki kel fel és szerzi be a „Trauma Placc” melletti büfében 9.30-ig kapható pékárukat. 

A „Trauma Placc” egyébként a FISZ tábor egyik híres övezete (Purosz Leonidasz területi felosztása szerint), az esték ott érnek véget, hosszú padok, asztalok, ha az ember arra jár, kiválaszthatja a sok trauma közül a neki tetszőt és bátran bekapcsolódhat. Van még a „Ballagó Sétány”, ami a kis házikóktól vezeti az embereket a TP-re, illetve a „Menő Sarok”, ahol Mucha Attila a házigazda és a bogrács nem csak díszlet, Kabai Lóránt is rendszeres vendég itt. A „Nemzeti Gyepen” az esti programok közötti szünetben focira van lehetőség, de ez a hely éjjelre átváltozik „Lidérces Ligetté”.

 

Fotók: FISZ-tábor FB-oldala


A Kukorelly Endre vezette szemináriumon többek között szépről és szépelgésről beszélgetünk, a „kikacsintás” mikéntjéről és arról, hogy a reflexió nem mindenre mentség. Az esti programon Németh Gábor a vendég, szóba kerül többek között az Ahol a farkas is jó, Rubin Szilárd, és bűnről, bűnösségről, idegenségről is hallhatunk. Vacsora után a filmes kerekasztalon Szőcs Petra és Visky Ábel rövidfilmjeinek megtekintése után (A kivégzés; Romanian Sunrise) Sepsi László kérdezi az alkotókat; létezik-e erdélyi film, felmerül a generáció- és apa-kérdés is, mondható-e, hogy a rövidfilmek aranykorát éljük ma, és a rendezők új filmterveikről is elárulnak részleteket.

A műfordító szemináriumra járó barátaink is lassan megérkeznek a Trauma Placcra, a szemináriumi házi feladatok írása miatt ők ritkán merészkednek ki. Ma nincs kritikustusa, helyette a „Menő Saroknál” lehet a műanyagtányérokkal sorban állni, a hagyománnyá vált FISZ táboros gulyásról nem érdemes idén sem lemaradni, ahogyan Smid Róbert György Péterré változása is méltó záróakkordja az estének.

nyomtat

Szerzők

-- Vida Kamilla --


További írások a rovatból

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés