bezár
 

irodalom

2011. 04. 12.
John Virapen: Mellékhatás: Halál
Egy bennfentes vallomásai a gyógyszeripar működéséről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
John Virapen: Mellékhatás: Halál Manapság naponta találkozhatunk a televízióban, újságokban vagy az orvosi rendelőkben színesebbnél színesebb, figyelemfelkeltő és meggyőző reklámokkal, amelyek a lehető leghatásosabb gyógyszereket hirdetik mindennapos panaszainkra és betegségeinkre. De vajon elhihetjük, hogy a legártatlanabbnak tűnő készítmények valóban segítenek rajtunk, és nem károsítják a szervezetünket? Megbízhatunk a napi rendszerességgel szedett gyógyszerekben?
Ezekre és más hasonló kérdésekre felel ez a kötet, mely leleplező vallomás arról, hogy a nemzetközi gyógyszeripari cégeket elsősorban nem a betegek érdeklik, hanem a gazdasági mutatók és az elérhető haszon.

Dr. John Virapen, a kötet szerzője több mint harmincöt éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik: gyógyszerügynökként, gyógyszeripari cégek tanácsadójaként, valamint az Eli Lilly nevű gyógyszeripari óriásvállalat svédországi vezérigazgatójaként dolgozott. Jelenleg azon munkálkodik, hogy a nyilvánosság elé tárja a nemzetközi gyógyszeripar ellentmondásait és visszaéléseit, leginkább a gyógyszerek bizonytalan hatásait és veszélyes mellékhatásait tekintve. Mellékhatás: halál című könyve először 2008-ban jelent meg, és azóta világszerte egyre népszerűbb.

Art Nouveau Kiadó, 2011.
120x200 mm, 256 oldal, ára: 2.999 Ft


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés