bezár
 

art&design

2012. 03. 12.
Befejeződőtt a tűzoltás Krasznahorkán
Megkezdődött a kiállítási tárgyak elszállítása a krasznahorkai várból, miután a tűzoltóegységeknek sikerült stabilizálni a helyzetet hétfő délutánra.
Egész vasárnap éjjel készenlétben voltak a tűzoltók és a rendőrök a krasznahorkai várnál, melynek a falba épített elszenesedett fa részei a szombati tűzeset után az erős szélben újra felizzottak. A tűzoltás hétfőn délután két óra körül fejeződött be.

"A tüzet sikerült eloltani, a rozsnyói tűzoltóság egységei elvonultak a területről."- nyilatkozta Ján Egri, a rozsnyói kerületi tűzoltókapitányság vezetóje az MTI-nek. Hozzátette, hogy a rendőrség a várat és kornyékét még megfigyelés alatt tartja, de nem számolnak a tűzeset kiújulásával.

A homonnai tűzoltóság 10 tagja megkezdte a takarítási munkálatokat. Peter Bollo a krasznahorkaváraljai polgármester elmondása szerint megkezdődött a tárgyak számbavétele és azok elszállítása a helyszínről.

A kiállítás tárgyak várhatóan a kassai múzeumba kerülnek. A Szlovák Nemzeti Múzeum közleménye szerint megmenekült a kiállított tárgyak 90 százaléka. A vár szombat kora délután gyulladt ki. A rendőrség gyanúja szerint két gyerek cigarettázás közben felgyújtották a domboldalon a füvet, amelytől aztán - az erős szél segédletével - lángra kapott a vár teteje.

A tűzben leégett a vár teljes tetőszerkezete, a nemrég felújított gótikus palota, valamint súlyosan megrongálódott a harangtorony a benne található három haranggal.

nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés