bezár
 

film

2012. 08. 21.
Kelet-Európában építkezne a Pinewood brit filmstúdió
Magyarországon, Csehországban vagy Horvátországban építene kisebb filmvárost a brit Pinewood filmstúdió - közölte honlapján a Splitben megjelenő Slobodna Dalmacija című horvát napilap angol nyelvű kiadása, hozzátéve, hogy a döntés a helyszínről szeptemberben várható.
A leginkább a James Bond- és Harry Potter-filmek gyártásáról ismert legnagyobb brit filmstúdió (Pinewood Studios) vezetői a napokban a horvátországi Zárában (Zadar) jártak alkalmas helyszínt keresve.

A horvát lap tudósítása szerint Dave Godfrey, a cég nemzetközi tevékenységért felelős igazgatója felfedte, hogy egy 60 ezer négyzetméteres komplexum helyszínét keresik Kelet-Európa és a Földközi-tenger térségében. A már kiszemelt Magyarországon és Csehországon kívül Zárát is megtekintették, ahol Sergej Stanojkovskival, a Zadar Film Forum Festival igazgatójával, valamint Drazen Grgurevic alpolgármesterrel tárgyaltak.

A briteket a horvát Branko Lustig Oscar-díjas hollywoodi producer kalauzolta.
Az alpolgármester azt mondta a Slobodna Dalmacijának, hogy a stúdió vezetői ideálisnak tartották a város régi ipari kikötőjét, de fontosnak nevezték a nagy és változatos területet, a rendelkezésre álló munkaerőt, a klímát, a város tengerparti elhelyezkedését és a közeli repülőteret is.

A városvezető optimista, tudomása szerint szeptemberben születik meg a Pinewood döntése az új stúdió helyszínéről.
nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés